• 2018-03-03, 08:30
  • 5
Grillad kycklingfilé med pepparsås och potatisgratäng

God morgon från Österrike! Är överväldigad över alla grattishälsningar, stort tack! Kommer ett inlägg om detta efter receptet. Ville kika in snabbt för att tipsa om en riktigt god lördagsrätt om ni kanske funderar på vad ni ska laga för mat ikväll.

Grillad kycklingfile med världens godaste pepparsås och potatisgratäng, eller varför inte den goda potatistårtan.

Vaknade tidigt och blev vrålhungrig när jag kikade runt på recept. Den här middagen är alltid lika god.

Vill du hellre göra den goda potatistårtan jag tipsat om finns recept HÄR.

Grillad sojamarinerad kyckling med pepparsås och potatisgratäng 4 portioner

4 fina kycklingfiler
1 bunt färsk sparris
2 stora tomater

Gratäng
potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
skvätt mjölk
Riven ost

Marinaden till kycklingen 
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök
lite chilipulver
satl
peppar

Pepparsås: Se nedan

Jag brukar göra i den här ordningen: 

Lägg kycklingen i marinad, gör gratängen och gratinera den. Gör såsen. Stek kycklingen efter halva tiden av gratängen i ugnen. Lägg tomater i en form och gratinera sista 10 minuterna. Fräs sparris med olja, svartpeppar och salt i en stekpanna det allra sista.

Servera och njut!

Marinad till kycklingen: 1 dl soja, 1 dl olja, 1/2 dl sweet chili, pressad vitlök, lite chilipulver, salt och peppar. Låt kycklingen ligga i marinaden en timma i kyl.

Potatisgratäng:
Skala potatisen och skär löken i tunna skivor. Pressa vitlöken och varva med potatisen i en form. Häll på grädden och även lite mjölk. Salta och peppra mellan potatisen och löken.

Gratinera i ugnen i 225 grader ca 45 minuter. Lägg på riven ost efter halva tiden. Akta så det inte bränns, lägg på folie. Låt gärna gratängen stå en stund före servering så blir den ännu godare.

Lägg kycklingen i en form och ungstek den i 225 grader ca 20 minuter. Kör du varmluftsugn sänk graderna och perfekt att köra kycklingen samtidigt som gratängen. Eller stek den i panna men den blir så mycket godare i ugnen när du har marinerat den.

Världens godaste pepparsås  4 portioner  (Gör den i tid så kan du värma på den)

5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
2 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.

Smaklig spis!

Eller med potatistårtan.

Kommentarer

Ingela 1 månad sen

Testar såsen ikväll, men hittade inte pepparblandningen, vilket märke är det?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 månad sen

Åh det är så gott!

Pepparmix, 5 olika peppar.. eller ta svartpeppar, rose, grönpeppar, vitpeppar.

Jessica Ljung 4 månader sen

Provade ditt recept nu på lördagskvällen, mycket gott!??

Cissi 4 månader sen

Tack för tipset Johanna. Familjen hälsar att det var jättegott. ❤️

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Tack! Vad roligt!
Hälsa familjen ❤️

Vi älskar den maten!
Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Tusen tack för alla fina grattishälsningar, så tacksam för all kärlek och varma ord här och på instagram och Facebook, vilken kärleksbomb! Vi hade en så fin dag igår, rörd till tårar…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…