• 2018-03-13, 14:22
  • 8
Heta räkor i chili och vitlök

Nu är jag hemma från Stockholm! Somnade inte förrän 03 inatt för jag var så speedad. Missade sömntåget och satt och jobbade istället. Men vaknade 8 och kände mig så glad för jobbet vi gjorde igår. Det är skönt att arbeta med proffs. Kommer anlita både Rickard och Linda, blev så fina bilder.

Sedan bonus för positiv energi. Jag älskar människor som är lika spralliga som jag, haha. Mer glädje och energi när man jobbar så blir resultatet bättre.

Lite middagstips kanske? Den här rätten gjorde jag och Lisa-Marie förra veckan och det blev så gott. Jag älskar skaldjur och det kan man göra så mycket med.

Jag låter de tina långsamt i kyl, då blir det godast.

Heta räkor i chili, vitlök och grönsaker 2-3 port

2 påsar 70/90 räkor med skal
1 hel chili eller chiliflakes
2-3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 bunt sockerärtor
1 röd paprika
10-12 färska champinjoner
2 msk soja
1 msk sweet chili
2 msk olivolja
Pinjenötter
Salt och peppar

Gör så här:

Skär vitlöken i små bitar och kärna ur chilin. Skär chilin i småbitar och fräs på hög värme med olja i en stekpanna. Strimla grönsakerna och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt salt och peppar och lite smör för smakens skull. Ta upp de ur pannan.

Fräs grönsakerna med lite olivolja i en stekpanna snabbt. Jag gillar när grönsakerna är knapriga och inte för mjuka. Ha plattan på ganska hög värme. Häll i soja, sweet chili, salt och peppar och pinjenötter.

Ta upp allt ur pannan.

Fräs vitlöken och chilin i 1 msk olivolja. Lägg i räkorna. Det går snabbt! Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut. Räkorna krymper snabbt annars.

Lägg i grönsakerna och rör runt utan värmen. Lägg upp och njut. Jag älskar detta, så galet gott och fräscht.

Det är ju gott att bara ha räkorna som plock, det gör vi ibland som förrätt. Så gott!

 

 

 

 

 

Kommentarer

MiaPet59 4 månader sen

Mmm vad gott det ser ut :-) måste provas

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Ja gör det, så gott!

Anna 4 månader sen

Tack för väldigt gott recept! Jag hade lite pressad lime över vid serveringen och det höjde smakerna ännu ett snäpp??

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Jaa!! Hahah så sjukt, det SKA vara lime i. Har alltid lite lime eller citron.

Tack för du påminde. ;)

Birgitta Carlsson 4 månader sen

Nu måste du tänka på att ge ut en kokbok också.
Underbara recept du lägger ut

Lena 4 månader sen

Hej Johanna!
Jag undrar bara om du kommer lägga upp nån rabattkod på botox eller filler snart? Är sugen på att testa, men vill ju gå till nån som verkligen vet vad dom gör. Verkar ju vara bra ställe som du går till.
Tack för en bra blogg, läser den dagligen. /Lena

Susanna 4 månader sen

mmm det ser verkligen supergott ut!!
Kram
http://www.jagraktuppochner.se

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Vilka dagar vi har här i Gardasjön, vi kom hit i lördags och jag har knappt koll på vilken dag det är. Detta är fjärde året vi är i Gardasjön och vi…

Tack för alla hälsningar om boken, jag blir jätteglad! Vi är just nu i Desenzano och har haft en jättefin dag, vi tog en utflykt med båten till Gardone Riviera där vi…

Innehåller reklam för min bok  Tack alla ni som redan förbeställt min bok! Många har frågat när ni får den och preliminärt kommer den vecka 35, den håller på att tryckas nu.…