• 2018-05-02, 10:08
  • 22

Ni som har djur vet hur det känns om de blir sjuka. Gårdagen blev inte som vi hade tänkt oss, lilla Lucy vaknade sjuk och det blev bara värre under dagen. Så illa att jag trodde vi skulle få lägga in henne.

När Lucy vaknade igår morse så såg jag att hon inte riktigt mådde bra, lilla älsklingen. Hon kräktes ganska mycket och sedan gömde sig under bordet, inte alls bra tecken. Jag tänkte först att det kanske kan vara att hon behöver äta, så små hundar kan vara känsliga för sånt och jag tog fram näringsdroppar så hon skulle få lite energi i sin.

Hon fick några droppar och sedan somnade hon. Hon är en trött tjej på mornarna så det var inte konstigt, hon vill aldrig gå ut före klockan 10. Hehe, det är mattes tjej det! Hon vill alltid sova en stund till på stolen bredvid mig när jag jobbar och sen går vi ut.
Men igår ville hon inte gå ut. Hon stod och såg ledsen ut och sedan kräktes h0n igen. Ganska mycket.

Bara efter en stund kräktes hon igen, då ringer jag direkt min uppfödare Susanne. Jag blev livrädd. En hund som väger två kilo kan inte få vätskebrist och det är så viktigt att man åker in om de kräks mycket .Fy vad rädd jag blev!

Susanne svarar alltid och jag är så trygg att hon hjälper oss så fort det är något. Alla uppfödare borde ta det ansvaret att vilja hjälpa sina valpköpare så mycket de kan.
Susanne berättade att nu gäller det att vi har koll eftersom hon kräkts så mycket, vi åkte iväg snabbt och köpte vätskeersättning som jag gav henne direkt, det var ingen lek kan jag säga. Jag fick ge med spruta på sidan av munnen och då funkade det så jag fick i henne.

Efter bara en halvtimma kräktes hon upp det igen, då ringde jag veterinären i Alingsås. När man bor i Skövde har man nämligen inget akut djursjukhus, det är ångest! Men fick prata med en urgullig och duktiga veterinär som tog sin tid och verkligen ville hjälpa mig.
Under tiden vi pratade kräktes hon igen. Då fick jag nästan panik. Ni som har större hundar tycker jag kanske är löjlig, men en sån här pyttehund kan bara inte få vätskebrist, för då dör de. De måste in och få dropp.

Vi gav henne mer vätskeersättning med spruta, jag lade på telefonen med veterinären och hon sa att vi ska ha uppsikt och se hur hon beter sig närmsta timmen, kräks hon igen så måste vi in.
Det kunde vara något som satt sig i tarmen, eller också hade hon fått i sig en bakterie, jag var så nojjg och rädd, älskade lilla Lucy. Hjärtat höll på att gå sönder!
Jag gav mig inte med ersättningen utan kämpade med sprutorna, hon fick en liten omgång till efter hon kräktes sista gången och sedan somnade hon.

Veterinären sa att hon kan få sova en timma, låt henne vara, ta bort det vanliga vattnet och ha ingen mat framme någonstans. Sen fick vi se hur hon skulle må när hon vaknade, om hon skulle kräkas igen. Fick hon hålla vätskeersättningen nere så skulle vi ge henne pyttelite kyckling och se hur det gick.


ÅH! Vilken känsla!! Lucy ville leka och satt på soffkanten lite finurlig som bara hon kan göra. Hon visade tydligt att hon ville att jag skulle hämta hennes favoritleksak. Den lila bollen. Den ligger i lådan och den tar vi fram när vi ska ha jättekul!
Den fick hon och lekte som inget hade hänt. Detta tog hela dagen och för varje halvtimma så kändes det skönt att hon inte kräktes.

Hon var så dålig! Bara slö och trött, tänk vad fort det kan gå med de små liven och vad viktigt det är att vi agerar snabbt snabbt.
Vi älskar Lucy så mycket och hon är vårt allt.
Världens bästa uppfödare Susanne och Håkan har hjälpt mig med allt och finns alltid tillgängliga så fort vi behöver hjälp, är så tacksam för det.

Lucy fick kokt kyckling och mådde bättre, hon sov hela kvällen och har inte kräkts mer.
Då känns det stabilt och jag bestämde mig för att åka till Paris, jag arrangerar hela resan och detta är jobb från början till slut, men Lucy är viktigare. Hade hon fått läggas in hade jag fått åka ner senare till Paris och Jonas hade fått ta hand om hela gruppen.

Nu känns det lugnt, även om jag är orolig. Mina tjejer har full koll, de har kontakt med Susanne och nu ska nog Lucy blir bra igen. Min älskade lilla bebis. Matte ska köpa dig något väldigt fint och onödigt från Paris!

 

2018-05-02 Johanna Toftby ,

Relaterade inlägg

Visst är det kul med snygga hundprylar? Nu är det äntligen premiär för The dashingdogs.se som har massor med fint till våra fyrbenta älsklingar. Jag älskar deras fina bäddar, kolla in kylbäddarna nu…

Innehåller annonslänkar Hej på er! Hoppas ni har en fin lördag, jag vaknade 9 i morse, alltså hur skönt är det att bara sova ut hur länge man vill, jag hade sån…