• 2018-05-25, 14:57
  • 21
En gratis fika vore det minsta

Vilken storm det har blivit efter att jag skrev om hur illa Rosencafeét på Trädgårdsföreningen behandlade en stackars tant. Expressen har skrivit om det HÄR och jag har fått massor av kommentarer både på bloggen och på instagram. Tanten är tydligen inte ensam om att blivit illa behandlad där inne.

Några har undrat varför jag inte hjälpte tanten själv. Det hade jag gjort om hon inte haft en vän med sig som redan hjälpte henne, svårare är det inte. De gick därifrån medan jag fortfarande pratade med den arge mannen som tydligen är självaste ägaren själv.

Ett fåtal verkar tycka att han gjorde rätt, eller hur jag nu ska tolka det. Det tycker inte jag. Han hade absolut inte behövt skälla och skrika på vare sig tanten eller på sin personal utan kunde försynt ha erbjudit sig att hjälpa henne. Man gapar inte eller beter sig så illa som han gjorde,  då ska man inte driva ett cafe och arbeta med människor.

Att han ber om ursäkt i tidningen tycker jag faktiskt inte hjälper så mycket. Det är inte tidningsläsarna eller jag som ska ha en ursäkt, det är tanten. En gratis fika tycker jag är det allra minsta hon förtjänar, om hon nu skulle vilja sätta sin fot där igen.

Det tänker inte jag göra.

2018-05-25 Johanna Toftby

Kommentarer

Louise 3 månader sen

Klart att hundägaren skulle polisanmälts. Han verkade inte mentalt kapabel att hantera en hund. Skrämmande beteende.

Stina 5 månader sen

Jag tycker att den äldre kvinnan borde ha blivit tillfrågad om att ha ”använts” i media, men det kanske har gjorts? 😊Visst, hennes namn skrivs inte ut, men det kan hända att hon sitter hemma och läser om sig själv i GT utan att ha godkänt och det känns inte heller helt okej. Blir ju att man använder sig av en annan person för publicitet. Hoppas att detta leder till något bra 😊👍

Sarah 5 månader sen

Jag tycker att du ska tagga ned lite Johanna när det gäller att kalla folk för troll hit och dit. Det tyder ju på att du har något slags register där du håller koll på dina läsare. Nu har ju ingen annan än du lyckats koppla ett IP till personuppgifter tidigare, i alla fall mig veterligen. Tänk på GDPR, den trädde i kraft igår. Den gäller alla företagare – stora som små. Gå kursen vettja!

Är det trolligt att tycka att du kunde låtit bli att förstora upp detta för damens skull – så visst. Bara för att inte alla tycker exakt som du så betyder inte det att dom är illasinnade på något sätt. Nu har du fått ut din varning iaf.

Sarah 5 månader sen

Jag tycker mest att det är synd att den gamla damen nu ska behöva läsa detta även i GT (om hon nu läser den tidningen). Hade väl varit bäst att låta detta fada ut i lugn och ro istället.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Alla som vill svara ”Sarah” Hon är det värsta trollet här inne som alltid skriver skit och samma IP.
Svara henne inte.

KRAM på er alla
Johanna

Carina H 5 månader sen

Bra agerat. hade nog gjort likadant själv.har även läst dagstidningarna och jättebra att detta kommer fram.

Michela 5 månader sen

Jag var där igår kväll så han verkar inte ha påverkats så mycket om kritiken då han körde iväg en familj på ett väldigt otrevligt sätt då portarna till ingången skulle stängas. Vi tittade bara på varandra och skakade på huvudet i ett tyst samförstånd över hur han betedde sig så det bästa vore om hans ursäkt gör att han ändrar sitt förhållningssätt mot de kunder som faktiskt kommer dit och betalar för en trevlig stund. Information kan man förmedla utan att att för den saken skull höja rösten och vara otrevlig.
Synd för själva stället är hur mysigt som helst …

Hanna 5 månader sen

Hon är bara ut efter publicitet. Hon livnär sig på det. Sorgligt ☺️

Svar på kommentaren:
Anette 5 månader sen

Hanna- Johanna är fantastisk som lyfter fram detta för det får stora konsekvenser så ägaren blir stoppad.

Bra jobbat Johanna, du använder din blogg på ett bra sätt att nå ut!

Agneta🌹 5 månader sen

Hanna! Bra jobbat av Johanna…varför vara tysta!! Publicitet? nu agerar Göteborgs stad o det är nu dags att de agerar!!!

Hanna 5 månader sen

Publicitet Johanna🙂

Svar på kommentaren:
Linda 5 månader sen

Söting, vet du varför det är bra hon får publicitet? För HON gör skillnad! Har du läst Aftonbladet ikväll?

Jävlar alltså! Johanna fick Göteborgs stad att agera!! jag är så imponerad av hennes driv, läs artikeln. Hon ger sig inte, hon ska se till att den skitstöveln till ägare som förstört för så många att kanske bli sparkad!!

HEJA dig Johanna, för ditt mod och ditt driv!

Helene 5 månader sen

Helt rätt Johanna, tanten ska ha en ursäkt. Jag hade inte heller sätt min fot på det där stället.

Barbro 5 månader sen

Så bra gjort av dig att inte stillasittande tiga utan agera, du är fenomenal Johanna.
Du och din Janne är bra förebilder.

anonym 5 månader sen

Håller med. Usch hur han var. Psykisk misshandel tycker jag. Bra du tog upp det. Tänker på tanten och undrar hur hon mår? Kram fina.

Malin 5 månader sen

Håller med dig till fullo i allt Johanna. Du gjorde helt rätt!!

Mona 5 månader sen

Du är en verkligt fin människa Johanna. Det är ett sant nöje att läsa din blogg. Så fin du var mot Annica och nu mot Tanten. Janne ska vara glad åt en så fin kvinna som du.

Anneli 5 månader sen

Se där, nu fick jag till min kommentar x 2, fast i olika formuleringar 😀

Anneli 5 månader sen

Visst hjälpte du henne, Johanna!! Både henne och många fler som tydligen råkat ut för denna man! Du lyfte problemet såpass högt att många fick veta hur han behandlar människor, tom sin personal!!! Jättebra jobbat 👍

Anneli 5 månader sen

Helt rätt gjort av dig, Johanna! Och visst hjälpte du henne, både henne och många andra genom att lyfta detta problem så att det blir kännt även av andra, samt att denna chef får ögonen på sig av fler! Mycket bra jobbat 👍

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Ellos, Nordic Feel och min bok  God morgon torsdag! Har varit uppe i Skövde en sväng, vill gärna umgås med Marilyn nu när L-M är borta, i morse ner…

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men…

Innehåller annonslänkar för Ellos, Nordic Feel och min bok  God morgon torsdag! Har varit uppe i Skövde en sväng, vill gärna umgås med Marilyn nu när L-M är borta, i morse ner…

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men…