• 2018-06-05, 17:00
  • 7

Nu har vi landat i Sverige efter fem härliga dagar i Barcelona, borta bra men skönt att vara hemma också. Har student nästa fredag så nu är det full far med allt det sista.

Sveriges nationaldag i morgon! Brukar ni fira med något gott? Den här tårtan gjorde vi förra året, den är så syrlig och god, speciellt med mandelbotten och vit choklad över. Den är så god och festlig, inte alls krånglig.

Vi ska ha picknick i morgon och ska svänga ihop något gott här nu.

 

Jordgubbsmoussetårta med mandelbotten och vit choklad ca 10 bitar

Mandelbotten: 300 g mandelmassa
3 ägg
Finrivet skal av 1 apelsin

Jordgubbssmousse:
250 gram frysta jordgubbar
3 gelatinblad
3 äggulor
1 dl strösocker
2 dl vispgrädde
1 dl kesella 10%
Jordgubbar till garnering

Gör så här:

1. Mandelbotten: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och blanda med ägg och apelsinskal.
2. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, grädda i nedre delen av ugnen tills mandelbotten fått färg, ca 20 min.
3. Kör jordgubbarna till mos i matberederare eller mixerstav.
4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten
5. Vispa äggulor och socker pösigt, vispa grädden men inte för hårt.
6. Smält gelatinbladen på svag värme med lite av jordgubbsmoset och vänd sedan ner detta i äggulorna.
7. Tillsätt kesella och blanda. Vänd till sist ner den lättvispade grädden. Lägg smeten på mandelbotten och ställ i kyl några timmar.
8: Garnera med färska jordgubbar och ev mynta eller citronmeliss.
9. Dekorera med vit choklad, jag drog med osthyveln och strödde lite silverkulor

Hoppas det smakar mums!

Var noga med att mjöla hela formen upp på kanterna, det var inte jag så det blev lite trasigt men supergod ändå! Mandelbotten to die for!

 

 

Kommentarer

Malin 6 månader sen

Slutar aldrig imponeras av dina bakverk och din matlagning, du är verkligen multi talented kvinna! Om bloggen inte skulle förse dig med tillräcklig inkomst så skulle du kunna öppna Café/matställe för ALLT du gör ser så sjukt gott ut, både i matväg och dina bakverk. Kram frå Lishöping! ♥

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 6 månader sen

Det var fina ord Malin, jag älskar baka och laga mat, trivs bäst i köket och hade jag haft plats hade en stor flygel fått flytta in. Då jäklar :)

KRAM! Just nu är det overkligt mycket jobb med bloggen men vem vet, någon gång kanske ett litet cafe :)

Anna Mountain 7 månader sen

😋

Lise 7 månader sen

Mums – ser god ut!! – vi har nationaldag/grundlagsdag i dag i Danmark! – grattis til vårt svenska broderfolk på nationaldagen i morgon!

Hanna 7 månader sen

Gå o lägg dg istället 😎

Svar på kommentaren:
Hilma 5 månader sen

Kan man göra den och låta den stå i kylen över natten?

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 5 månader sen

Ja men jag tycker den blir allra bäst precis färsk. Men jag har gjort det och det fick fin fint!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Kommer på mig ibland att säga N-bollar men det är ju totalt förbjudet. Men när det är sen gammalt är det svårt ibland. Men gud…

Har ni blekt tänderna någon gång? Anna på Göteborgs tandblekning ger er rabatt på presentkort som ni kan boka online. Presentkort på en proffsig tandblekning brukar vara en uppskattad julklapp, eller till er…