• 2018-06-10, 11:10
  • 20
Att ta studenten med en ensam mamma

Bara fem dagar kvar! Min yngsta tjej tar studenten på fredag! Marilyn går ur samhällsprogrammet och har pluggat och kämpat i så många år. Visst är det en häftig känsla när barnen tar studenten. Så mycket känslor och kärlek bubblar upp på just den dagen. 

Nu går jag in i studentbubblan och det är dags att kavla upp ärmarna. Det är så roligt! Det är mycket jobb med en student, även om var och en sätter ribban så är det mycket som måste göras för att ge sina barn så fina minnen som möjligt.

Jag vet ungdomar som inte ens får fira studenten hemma, jag går sönder när jag tänker på sånt. Det är så hemskt! 

Jag vet också många ensamstående föräldrar som har helt eget ansvar för sina barn. Jag är en av dem. 

Så många sömnlösa nätter jag haft genom åren. Ibland känner jag mig som världens mest ensamma mamma.

Fler som känner så?

Tjejerna har alltid haft kontakt med sin pappa, men de bor hos mig sedan många år. Jag har helt ansvar för all ekonomi och har jobbat hjäl mig för att komma dit jag är idag. 

Vi har det jättebra och jag är stolt över allt vi åstadkommit. Jag och flickorna. 

Nu ser jag fram emot en fantastisk student, jag ska göra allt jag kan för att Marilyn ska få en fantastisk dag. Det här har vi jobbat länge och hårt för, alla tre. En dag vi ska fira med nära och kära. 

Jag hoppas ni alla som har barn eller tar själva studenten njuter av er dag! Ett fantastiskt minne för livet. 

Kommentarer

Ullis 4 månader sen

Om ett år är det dags för första barnet att ta studenten. Är så glad att man numera är sambo. Hade inte gått annars. Att spara fanns inte på världskartan då man var ensam med tre barn. Klart man som förälder vill sitt barns bästa men jag tror många inte förstår att ordna bara en litet enkelt studentfika för släkten innebär att ta av matpengarna för att få ihop budgeten. Och det är sannerligen inte lätt med tonåringar i huset. Men en sak jag lärt mig var att leva billigt och det har vi nytta av än idag i sambolivet.

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Vad kul med student! Jag vet precis och hade det väldigt tufft. Man fattar inte…

Jag började spara för väldigt längesen, även om det var lite, jag vill inte bli sambo för jag vill inte tvinga in mina barn med andra barn och bonusfamiljen. Men det kostar mig mycket jobb istället, haha. Så alla måste göra det man själv mår bra av. Vissa familjer tycker det funkar att bo med andra, vissa har det tuffare.

I tidningen amelia nu i juni är jag faktiskt med i ett stort reportage just detta med bonusfamilj mm.

Som du säger, att bjuda massor med folk måste inte kosta massa pengar. Man kan göra goda frallor och baka goda kakor så det blir festligt.
Allt går! :)

Tonåringar är svindyrt, men man lär sig och planering är viktigt.

kram på dig

Evelina 4 månader sen

Jag är helt övertygad om att hon kommer få en fantastisk student….

Cissi 4 månader sen

Har en ”liten” son som tog sin 5-åriga universitetsexamen i fredags. Är oerhört stolt över honom.
Det har inte alltid varit lätt men med lite ”jävlaranamma” kan man få det mesta att funka.
Vi har gått genom eld och vatten sedan vi miste deras pappa när sonen var 6 år.
Allt går Johanna, det vet vi – både du och jag.
Alla firar efter sin förmåga och det är bra nog.
Huvudsaken är att ”ungarna” känner vår stolthet och vår kärlek, sedan är det mesta annat ovidkommande.

Svar på kommentaren:
Eva 4 månader sen

Ja alla firar efter sin förmåga. Både ekonomisk och hur familjebilden ser ut.
Tycker det är sanslöst vad det ska vara stort och dyrt nu. Det är verkligen inte alla som kan och det känns nog för dom som inte har råd.
Hade själv inga problem med det ekonomiska när min son tog studenten för ett antal år sedan men kan verkligen känna med dom som inte kan hänga på hysterin som gärna blir.

Nu har vi en stor släkt och mycket folk som kommer men många firar med sin lilla familj och det är väl nog så bra såklart.

Anonym 4 månader sen

Tråkigt att inte pappan är med och betalar mm. Barnen behöver ju verkligen båda sina föräldrar. Om inte betala så iallafall fysiskt. Men alla har ju sin historia…Mysigt med student:)

CeciliaAGalli 4 månader sen

Grattis!
Om ett år skall jag organisera en studenfest ( min sons) i Gbg från Italien ( där jag bor) . Det blir spännande ,har redan ångest! Några förslag på rest/lokaler som är trevliga!
Ciao Ceci

Louise 4 månader sen

Varför kan inte Janne hjälpa dig i veckan?

Annika 4 månader sen

Ååå va härligt med student😊 Om 2 år är de dax för min son att ta studenten. Ensam med han då den sk pappa inte är intresserade alls av sin son. Träffar han i bästa fall 2 gånger per år. Inte är de lätt men min son är värd allt❤️❤️
Hoppas du kan ge tips på bra sk studentmat mm.
Tack för en bra blogg😊

Lena 4 månader sen

Hej,
Min dotter blev ensam med två små flickor häromdagen . 3 1/2 och 2 år gamla . Deras pappa gick bort i fredags. Jag s mormor är så orolig nu . De hade iof separerat för ett par månader sen men att bli helt ensam var inte vad som planerats,

Tack för fin blogg

Svar på kommentaren:
Sannex 4 månader sen

Så sorgligt:(Fruktansvärt! Stackars er, skickar över massa kramar. Krama din dotter och barnbarn. Vad orättvist livet är… kram

Elizabeth 4 månader sen

Beklagar å det djupaste! Vart med om liknande. Kolla upp sorgeterapeut åt henne och boka och bestäm med familj och vänner om att hjälpas åt att ”ta barnen”, allt från ett par timmar till två heldagar med övernattning. Ska be för er i dag! Mina pojkar är i dag 9 och 11. Trygga, bekväma med andra vuxna, då de omgavs mycket av nära och kära och mycket kärlek. Livet har gjort dem ödmjuka och lärt dem vad som är viktigt.

En dag i taget. Stor kram
Elizabeth/Göteborg

Viveca i Finland 4 månader sen

Avskaffade inte Sverige studentexamen för 50 år sedan? År 1968? Firas något som inte existerar?

Svar på kommentaren:
Mia 4 månader sen

Stämmer. Efter 1968 heter det Studenten.

Anette 4 månader sen

Det är ju fantastiskt att du roddat allt på egen hand. Har själv varit där och det är då ingen dans på rosor. Men om man bara sänker kraven en aning så lyckas man med allt. Kram

Linda 4 månader sen

Vilket jobb att ha hela ansvaret helt själv.
Starkt att berätta.
Enkomiskt ansvar ensam är ju fruktansvärt.

Helt säker ni kommer få en fin och underbar student! ❤️

Jenny 4 månader sen

Var stolt och nöjd över allt du gjort och jobbat ihop💖 helt säker på att dina tjejer känner all värme och kärlek fu ger💖 har själv min yngsta son som tog studenten i fredags, 40 mil bort från oss. Vi fixade två fester åt honom, en på plats där och en hemma. Inga märkvärdiga men så att även släkten på hemmaplan kunde komma🇸🇪 kram☕🎂😊

Cecilia 4 månader sen

Åh vad kul med studenten💫 ✨🌟 Min tjej hade sin förra året efter 3 år på teknik, man bara bubblade av stolthet❤️ Jag har också varit ensam med henne stora delar av hennes uppväxt och då är det en fantastisk känsla och en stor dag av glädje och lycka när de tar studenten så jag förstår hur du känner ❤️❤️❤️ Kram till dig och dina fina tjejer 🤗

Marita 4 månader sen

Ja det är tufft och ha hela ansvaret själv , jag vet 😏 men med facit i hand så gick det bra trots att man ibland har vänt ut och in på sig själv , det har ni fixat bra Johanna det kommer bli en toppendag och minnas för all framtid och du är ju så duktig på och fixa och dona 😉 Fin Söndag till er ☀️😎💗🌸

Hemmarecept 4 månader sen

Var stolt över det ni har åstadkommit! <3

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Oj oj vilka dagar. Eller vecka rättare sagt. Idag är det stora balen för alla studenter i Skövde, så kul tradition att ha den två dagar efter studenten. Då har man något…

Innehåller annonslänkar för Ellos, Nordic Feel och min bok  God morgon torsdag! Har varit uppe i Skövde en sväng, vill gärna umgås med Marilyn nu när L-M är borta, i morse ner…

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men…