• 2018-06-11, 08:51
  • 10
Kyckling i krämig parmesansås

God morgon måndag, studentvecka för många! Vädret ser toppen ut på fredag, håller tummarna för att det inte ändras. Jag ska snart ge mig ut på en morgonrunda men vill dela med mig av ett recept vi gjorde igår kväll.

Kyckling med krämig parmesansås och spenat! Fick tips av en kompis, det är ett enkelt men galet gott recept som passar att förbereda. Ser gott och trevligt ut att bara ställa fram pannan på bordet.

Kyckling i krämig parmesansås 4 portioner

4 fina kycklingfiléer
2 msk olivolja
12 champinjoner
1 stor näve färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl riven god parmesanost
1 msk kycklingfond
1/2 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar

Gör så här:

Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök i lite olivolja snabbt.

Häll i grädde och creme fraiche, fonden, salt och peppar och lägg i kycklingen. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka spenaten, jag vill ha större blad för de krymper ändå. Lägg i spenaten och rör runt någon minut.

Smaka av och skär i kycklingen så den är klar.

Servera med råris, god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.

Detta var så otroligt gott och en trevlig bjudrätt att ställa fram på bordet. Inga skålar eller uppläggningar krävs vilket spar tid.

 

 

Kommentarer

Sophie 4 månader sen

Testade detta recept i helgen, det var jättegott! Vi hade pasta och en sallad till, det funkade fint till det med :) Tack för tips!

Caroline 4 månader sen

Så himla god rätt, om inte ännu godare dagen efter! Försöker testa något nytt recept varje vecka och hittar ofta bra rätter hos dig. Mvh Caroline

Anna 4 månader sen

Måste bara säga att jag älskar din blogg. Du är en sann inspiratör!

Skriver alltid trevliga inlägg, dina tänkvärda ord berör.
Finns en bloggare som alltid tar på sig offerkoftan, tror hon ljuger om allt, för jag och en vän såg henne i en mindre trevlig situation. Hon ljuger om hela sitt liv och hittar på lögner och ljuger om en ärlig blogg.
Tror inte man klättrar om man sätter sig i sådana jobbiga situationer, kanske kan finnas en diagnos och då förklarar det saken egentligen.

Fortsätt som du gör, ser fram emot din bok!

Liselott 4 månader sen

Stackars dig som är helt ensam med dina tjejer och allt slit med studenten, men kan inte Janne hjälpa dig i veckan?

Kristin Hansson 4 månader sen

Jätte gott lagar det till middag idag, luktar så gott i hela köket!
Tack för receptet Johanna🦋

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Åh vad kul!! Visst är det ljuvligt! Blir sugen på att äta det igen.

Lotte 4 månader sen

Parmesan i, det lät gott :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Åt precis lunch och rester från igår, så galet gott.

Silvia 4 månader sen

Åh tack för receptet satt i mina tankar vad vi skall ha till middag det här lät supergött!

Puss o kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 4 månader sen

Perfekt :)

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar för Ellos, Nordic Feel och min bok  God morgon torsdag! Har varit uppe i Skövde en sväng, vill gärna umgås med Marilyn nu när L-M är borta, i morse ner…

Hora! Hora! Hora! Jag hatar det ordet. En hel generation tjejer växer upp och blir kallade för något så fult. Vi föräldrar borde slå oss ihop för att utplåna skällsordet hora. Men…