• 2018-06-11, 08:51
  • 10
Kyckling i krämig parmesansås

God morgon måndag, studentvecka för många! Vädret ser toppen ut på fredag, håller tummarna för att det inte ändras. Jag ska snart ge mig ut på en morgonrunda men vill dela med mig av ett recept vi gjorde igår kväll.

Kyckling med krämig parmesansås och spenat! Fick tips av en kompis, det är ett enkelt men galet gott recept som passar att förbereda. Ser gott och trevligt ut att bara ställa fram pannan på bordet.

Kyckling i krämig parmesansås 4 portioner

4 fina kycklingfiléer
2 msk olivolja
12 champinjoner
1 stor näve färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl riven god parmesanost
1 msk kycklingfond
1/2 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar

Gör så här:

Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök i lite olivolja snabbt.

Häll i grädde och creme fraiche, fonden, salt och peppar och lägg i kycklingen. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 20 minuter. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka spenaten, jag vill ha större blad för de krymper ändå. Lägg i spenaten och rör runt någon minut.

Smaka av och skär i kycklingen så den är klar.

Servera med råris, god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten.

Detta var så otroligt gott och en trevlig bjudrätt att ställa fram på bordet. Inga skålar eller uppläggningar krävs vilket spar tid.

 

 

Kommentarer

Sophie 4 dagar sen

Testade detta recept i helgen, det var jättegott! Vi hade pasta och en sallad till, det funkade fint till det med :) Tack för tips!

Caroline 1 vecka sen

Så himla god rätt, om inte ännu godare dagen efter! Försöker testa något nytt recept varje vecka och hittar ofta bra rätter hos dig. Mvh Caroline

Anna 2 veckor sen

Måste bara säga att jag älskar din blogg. Du är en sann inspiratör!

Skriver alltid trevliga inlägg, dina tänkvärda ord berör.
Finns en bloggare som alltid tar på sig offerkoftan, tror hon ljuger om allt, för jag och en vän såg henne i en mindre trevlig situation. Hon ljuger om hela sitt liv och hittar på lögner och ljuger om en ärlig blogg.
Tror inte man klättrar om man sätter sig i sådana jobbiga situationer, kanske kan finnas en diagnos och då förklarar det saken egentligen.

Fortsätt som du gör, ser fram emot din bok!

Liselott 2 veckor sen

Stackars dig som är helt ensam med dina tjejer och allt slit med studenten, men kan inte Janne hjälpa dig i veckan?

Kristin Hansson 2 veckor sen

Jätte gott lagar det till middag idag, luktar så gott i hela köket!
Tack för receptet Johanna🦋

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Åh vad kul!! Visst är det ljuvligt! Blir sugen på att äta det igen.

Lotte 2 veckor sen

Parmesan i, det lät gott :-)

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Åt precis lunch och rester från igår, så galet gott.

Silvia 2 veckor sen

Åh tack för receptet satt i mina tankar vad vi skall ha till middag det här lät supergött!

Puss o kram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 2 veckor sen

Perfekt :)

Kramar

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Tusen tack för alla fina grattishälsningar, så tacksam för all kärlek och varma ord här och på instagram och Facebook, vilken kärleksbomb! Vi hade en så fin dag igår, rörd till tårar…

Här ska ni få se bilder från balen. Jag kunde inte sluta gråta när Marilyns kompis Philip kom hem för att hämta henne och så körde de iväg. Så vackra och fina.…

Dagen före midsommar! Och rea! Ni får förtur på stora rean på Blueco.se där ni kan fynda massor med fint. 40 % rabatt gör massor! Skriv koden JOHANNAVIP vid kassan så dras…