• 2018-06-13, 23:55
  • 29

Nu blir det ett sent blogginlägg men jag satte mig precis ner efter en galet lång dag. Blir mycket studenten den här veckan men nästa vecka är bloggen som vanligt igen.

Måste berätta något kul för er som jag tror kanske ni inte märkt än?

Bloggen är ganska nyrenoverad och efter alla flyttar fram och tillbaka och allt strul tar jag tag i min egen blogg och har lagt ned mycket pengar och tid på att uppdatera sajten. Hoppas att ni inte märker för mycket, så många av er som gillade mitt gamla utseende att jag behåller det! Hittar du något som inte funkar?

Eller har du några önskemål? Snälla, säg till i kommentarsfältet! Skrolla gärna neråt och kika om allt funkar. 

Den största skillnaden är att jag har infinite scroll på sajten nu. Du behöver alltså inte klicka dig fram utan kan bara fortsätta att scrolla så långt du bara vill, det tar aldrig slut nedåt längre. I stället fyller jag på med underkategorier till rubrikerna som jag hoppas gör det enklare att hitta och recepten är läsare att skriva ut än någonsin. Annat typsnitt som gör det lättläst, jag tycker det blev fint! 

Att äga min egen plattform känns fortfarande jättehäftigt efter två år, när jag började blogga på TV3 för tio år sedan höll jag på att trilla av stolen när jag såg att jag hade 6000 unika läsare i veckan. Nu undrar vad jag gör fel om jag inte har det tiodubbla. 

Mätverktygen är viktiga, där kan jag hålla koll på hur många unika besökare sajten har. Unika betyder hur många besök som alltså kan vara samma person som kommer tillbaka under en vecka och antal besökare är hur många som klickar in. Infinite scroll gör att det ser ut som att det visas färre sidor precis när man byggt om sajten trots att det egentligen inte gör det. Google kan inte till en börja läsa in antal besökare när man ändrar till infinite scroll vilket kan göra mig lite svettig. 

Jag erkänner att jag kan störa mig på hur de olika måtten blandas ihop och hur man kan redovisa antalet besök och låtsas att det betyder så många olika besökare- alltså unika läsare. För det är stor skillnad.

Förmodligen är jag yrkesskadad, men det är ju skillnad på om en butik har hundra besökare eller får hundra besök inklusive återvändande kunder också…Blir bara löjligt om man som bloggare drar till med ett par hundratusen extra men i själva verket är siffror något helt annat. 

Viktigast för mig är att ni är många som läser, att ni kommer tillbaka ofta och att ni trivs när ni är här. Ni är trogna fina läsare som inte bara går in för att hämta ett recept och ut igen, det känns fantastiskt att ni följer bloggen så ofta. 

Så berätta gärna vad du tycker om min nya blogg!

 

 

 

2018-06-13 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

  Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger: – Mamma, kommer du ihåg…