Sommarkaka med hallon och rabarber


Den här ska jag baka idag! Hallon och rabarberkaka med knäckig yta, sätt flaggor i så har du en supergod kaka i midsommar som är snabb och enkel att svänga ihop.
Jag fick tips av min kompis för flera år sedan och den här kan man göra på många olika sätt, men hallon och rabarber är så gott ihop. Man kan förstås bara göra med hallon. Den är ljuvlig och så lätt att svänga ihop.


Enkel Sommarkaka ca 16 bitar
6 ägg
4,5 dl socker
4,5 dl mjöl
4 tsk bakpulver
Fyllning:
400g hallon
3 dl rabarber, skär dem i ca 1 cm tunna skivor
100 g smör
3/4 dl pärlsocker
Garnering, florsocker och pärlsocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader, täck en långpanna med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ner mjölet och bakpulvret. Bred ut smeten i långpannan.
Fördela fyllningen över och hyvla det kalla smöret över. Strö över pärlsockret.
Ställ plåten mitt i ugnen, sänk temperaturen till 175 grader och grädda 20-30 minuter.
Ta yt kakan och skär den i rutor.
Den blir lite så där frasigt god på ytan. Glass eller vaniljvisp funkar bra till. Älskar knäckig och frasig yta!