• 2018-07-13, 08:00
  • 8
Baconlindad fläskfile med grillade grönsaker

Här kommer ett fredagstips om ni är sugna på kött ikväll. Fylld baconlindad fläskfile och världens godaste pepparsås. Servera med rotgrönsaker eller ugnsbakad färskpotatis.

Fläskfilen blir riktigt bra, man gör ett kryddsmör som man lägger i fläskfilen och lindar bacon runt om. Blir så goda smaker! Sedan min pepparsås, den är favorit hemma hos oss.

Till sommaren är det fräscht med massa grillade grönsaker till!

Grillad sparris till är också gott. Jag steker dem i en het panna med olivolja, havssalt och svartpeppar.

Pepparsåsen är riktigt god till oxfile om ni hellre vill ha det.

Baconlindad fläskfile med fyllning 4 portioner 

500 g Fläskfile
2 msk smör
1 msk grovmalen senap
1 krossad vitlöksklyfta
2 tsk hackad persilja
Nypa cayennepeppar
Italiensk salladskrydda
150g bacon
Salt och peppar

Putsa fileén och sätt ugnen på 225 grader.

Rör ihop senap, vitlök, smör, persilja och kryddorna, låt stå en stund så får det mer smak. Skär en djup skåra i köttet och fyll fläskfilen med smöret och tryck ihop. Vira bacon runt om hela fläskfilen och gratinera i ugnen längre ner i 250 grader i ca 25 minuter. Öppna inte luckan för det kommer ryka, men det ska vara hög värme.

Pepparsås 4 portioner

5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig mald blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
3 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.

Godaste såsen som finns och passar både till kyckling och kött.

Grillade grönsaker

Jag brukar ha paprika, sötpotatis, morötter, rödlök eller salladslök, lite vad säsongen bjuder på. På sommaren grillar vi även majskolvar för tjejerna älskar det.

Lägg alla grönsaker på en plåt, ringa lite olivolja med havsalt över, gratinera i 225 grader ca 15-20 minuter, de ska inte vara för mjuka.

Njut av en riktigt god middag! Kram från Hallstatt!

 

 

 

 

 

 

 

2018-07-13 Johanna Toftby, Recept

Kommentarer

Jonna 1 vecka sen

Men att det ska vara så svårt att stava till UGN…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 7 dagar sen

Inte det minsta svårt, men om jag kopierar en text följer den gamla med.
Så svårt har jag inte med svenska språket, men däremot går det fort ibland.
Så märkligt att man väljer att skriva en kommentar om just detta och inget annat är däremot otroligt. Orka vara ordpolis varje kommentar.

Malin 1 vecka sen

Mmm så gott det ser ut Johanna! Måste fråga en annan sak. Var har du köpt din militärgröna keps i ditt föregående inlägg? Gillar när den inte sitter så hårt åt och din ser perfekt ut. Hur har det gått med din fot. Hoppas den är mycket bättre.
Önskar er en fortsatt fantastisk resa! Det är så kul att följa er!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Tack, detta är så gott.

Den är grym! Gillar inte kepsar som sitter åt, detta är från Better bodies, dyr men använt så många år. Riktigt bra med band man kan reglera bak.

Foten är jobbig för den är fortfarande svullen och ont, men går i samma sandaler utan att knäppa och cykelskor går bra med karborreband som jag inte drar åt, kängor också bra.

Så allt funkar fint tack!

Nu har vi cyklat över 3 mil runt sjön här i Hallstatt, tuffa backar så det var gott med pasta nu.
Ska duscha och byta om för vandring uppe på bergen nu.

Ha en fin fredag, följ oss gärna på instastories för massa film.

Kram Johanna

Malin 1 vecka sen

Tack för ditt svar Johanna. Jag har kikat på den sidan men såklart min vanliga otur verkar det inte finnas just din modell. Typiskt.
Jobbigt med din fot, men skönt det funkar fint iallafall!
Åh, allt låter så underbart kul. Ha det fortsatt så bra.
Kramar till er

Hemmarecept 1 vecka sen

Mums vad gott! Idag på min blogg: Vit chokladkräm med jordgubbar! http://www.hemmarecept.blogg.se <3

Så gott

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Ja galet gott!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Nu är vi framme i Malcesine! Vi lämnade Desenzano i förmiddags efter 5 härliga dagar! Ska ge er mer tips om ni ska hit men som vanligt är det bråttom, haha. Fattar…