• 2018-08-08, 13:16
  • 19

Jag hatar hatar hatar alla förbannade fimpar rökare slänger överallt. Det är alltid vidrigt, men nu är det farligt för alla som inte drabbas av passiv rökning också när det är så torrt överallt.

Har ni rökare missat att halva Sverige redan brinner? (Självklart inte alla rökare tack och lov) 

Kärringen flög i mig häromdagen när en äldre dam nonchalant bara kastade iväg sin upprökta pinne på marken. Hon gick bara vidare utan ens se om den var släckt. 

Jag ropade att hon inte får slänga fimpar på marken, speciellt inte nu när det är stor risk för brand, men hon bara blängde och gick vidare. 

Varför slänger man fimpar på marken oavsett eldförbud eller inte? Har inte rökare tv och har sett hur stora skogsbränder det är på flera ställen nu? 

Foto: Mikael Jansson. Hemska men verkliga bilder från branden på Björkö.

Lucy hatar också fimpar, hon tycker nog att det luktar hemskt illa. Dessa raser går gärna med nosen rakt ner i marken, det är deras instinkt. Precis som kamphundar, fågelhundar, grythundar och så vidare.

När de går rakt ner med nosen i marken är det lätt de får i sig skit som de inte ska ha, speciellt som valpar. Det är katastrof om de får i sig en fimp och kan dö på grund av att folk är lata och korkade. 

Bara härom dagen brann det på Björkö. Fruktansvärt! Jag hade varit där dagen innan och var tvungen att kolla med mina Facebookvänner så de var säkra. Trädgårdarna brann och alla hjälptes åt. Vilken grannsamverkan och gemenskap, alla hade gått man ur huse. Vilken sorg att få sitt hus helt förstört men samtidigt kunde det gått mycket värre. 

Foto: Carolin Ekberg

Foto: Carolin Ekberg

Även om branden på Björkö orsakades av en nödraket från en båt borde alla hjälpas åt, släng inte era fimpar. Grilla förstås inte, de är fortfarande grillförbud. Tänk lite extra, var försiktiga. Krossat glas kan också ta eld, så snälla nu måste alla hjälpas åt.

2018-08-08 Johanna Toftby

Relaterade inlägg