• 2018-09-21, 16:05
  • 8

Hallå på er! Hoppas ni mår bra den här fredagen och att ni inte blåser bort i stormen som är på väg.

Idag åkte jag hem från Stockholm, skönt att komma hem på förmiddagen en fredag! Det har varit flera dagars jobb och lite nöjen på kvällarna. Snart åker jag upp igen, kommer vara med i Nyhetsmorgon lördag den 6 oktober och är upp dagarna före.

Jag kramade Lucy när jag kom hem och gick en runda med henne sedan ett gympass. Idag blev det ben, älskar styrketräning!

Ska öka på träningen mer nu, märker att musklerna svarar och midjemåttet börjar bli lite mindre. Jag mår inte bra av att gå upp i vikt, handlar inte om hets och jag vet att det inte är många kilon, men min kropp mår bäst i sin normalvikt, bra kost och träning. Älskar kunna känna mig stark och det blir man av träning.

I vår ålder är balans viktigt, mycket hormoner som spökar, kanske märker av sömnrubbningar, nedstämhet, äter mer, går upp i vikt, ångest över att man inte kommer iväg på träning osv.

Försök bryt det och tvinga dig iväg, kanske yoga, promenader varje dag, ta med en vän så blir det lättare. Jag tror det är lätta att hamna i den onda cirkeln, man äter mer/fel ju mindre man tränar.

Därför jag skriver mer om hur viktigt det är att träna än att strypa kosten, även om den är 80% om du ska gå ner i vikt. Men tränar du kommer din kropp utsöndra måbra hormoner- vill ha bra mat- framförallt stabilt blodsocker som är det allra viktigaste.

God mat är ju livet! Som ikväll när jag ska träffa fina vänner som kommer till Skövde.

Magnus Carlsson spelar på allsången på Plateaux!

Hej så länge, Lucy hälsar till er alla.

2018-09-21 Johanna Toftby

Kommentarer

Anita Medin 3 månader sen

Precis läst klart din bok😍Säger bara TACK ,en så bra skriven bok👏🏻❤️Man förstår verkligen känslorna💙

Mia 3 månader sen

På riktigt,folk e ju helt sjuka!Man kan ju inte va frisk om man skriver såna inlägg.Starka åsikter ska man väl kunna ha utan att halva Sverige blir kränkta.Herregud,idag blir ju var och varannan person kränkt.Nej fortsätt som du gör!Idag läste jag ditt inlägg på bussen hem (det med att du kom hem och gick till gymet) jag hade tänkt ha en vilodag idag men så blev jag så inspirerad så jag slängde på mig träningskläderna och gav mig ut och sprang 7 km.Mycket härligare att sitta i soffan sen😊Trevlig helg på dig!

Eva 3 månader sen

Har lite funderingar när det gäller dina inlägg på din blogg.
Du har ju ganska starka åsikter i vissa saker och uttrycker ju raka och mycket klara åsikter om saker ohh ting vilket är mycket ärligt och rakt tycker jag.
Detta kan eller leder ju till mycket arga svar av dem som känner sig kränkta.
Då undrar jag lite om du kanske borde göra en ” politiker” mindre raka påstående eller åsikter och få mindre arga svar! Eller stå för vad du tycker och ta en del arga argument tillbaka och inte låta dig bli upprörd.
Ska bli lntressant att få se din åsikt.
Detta inlägg är inte för att kritisera dig eller någon annan läsare utan mer vad är rätt och mindre rätt.. och hur ska man uttrycka sig.

Karin 3 månader sen

Härligt med träning är både jobbigt och ul men väldigt nyttigt.
Då vill man äter sundare bättre.

J 3 månader sen

Får man fråga hur lång du är och hur mycket du väger? Ser aldrig att du har gått upp ett gram på några av dina bilder, men visst det är ens egen känsla man har såklart. Träning är livet. Man mår sååå mycket bättre av det.

Tack för en härlig blogg!

liselotte 3 månader sen

Tack bästa Johanna för att du finns . Du peppar mig så mycket . Och alla goda recept har aldrig några problem vad vi ska äta . Äppelkakan så god . Tack du peppar mig har börjat träna . Läste din bok 😆 kramar från Lotta 😍

Susann 3 månader sen

Jag ÄLSKAR DIG LUCY <3 vilka fantastiska foton så lik sin pappa Cody

Annica H 3 månader sen

Härligt inlägg! Älskar oxå styrketräning. Mys med date med Magnus och Mats! Saknar deras resp bloggar. Hoppas att de snart är tillbaka. Kram

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Har ni blekt tänderna någon gång? Anna på Göteborgs tandblekning ger er rabatt på presentkort som ni kan boka online. Presentkort på en proffsig tandblekning brukar vara en uppskattad julklapp, eller till er…