• 2018-10-07, 14:13
  • 3

Underbara söndag! Hoppas ni har en skön dag, vilket härligt väder! Jag kom ner till Skövde igår kväll, jag och Marilyn gick till Pinchos och åt, träffade även mina bästa vänner Hanna och Henrik på vägen, vad är oddsen! Mysigt att de tog sällskap en stund på Pinchos.

Idag har vi gått en långrunda före Marilyn började jobba, hon har fått jobb på Kvantum här i Skövde, så glad för hennes skull. Hon vill jobba mycket ett tag nu innan hon bestämmer sig för vad hon vill plugga på högskolan.

Fantastiskt! Jag älskar hösten, det är så frisk och skön luft. Det gör gott för själen att komma ut och röra på sig i den här omgivningen. Eller hur?

Vill ger er ett tips på en god kycklinggratäng jag gjorde innan jag åkte till Falun. Jag älskar gratänger, det går snabbt att fixa ordning och sedan sköter det sig själv i ugnen. Detta fick jag av en kund på salongen och är en av våra favoritgratänger.

När jag skulle fota hade jag alla tre (!) kameror nere i Göteborg, inte en enda var i Skövde. Så ni får hålla tillgodo med mobilbilder, ingen hit att fota maträtter med en mobil men hoppas ni vill prova receptet ändå. Det är jättegott!

Gott med blomkålsris till.

Kycklinggratäng 4 portioner 

Sätt ugnen på 200 grader

4 st kycklingfileér
2 tomater
1 kruka basilika
1/2 purjolök
2-3 vitlöksklyftor
3 msk dijonsenap
1 msk sweet chilisås
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
2 dl stark riven ost
salt, peppar

Gör så här: 

Stek kycklingen i smör så de får stekyta. Lägg lite olja i en form och lägg i fileérna. Jag delar dem på mitten om de är tjocka.

Skär tomaterna tunt och lägg över kycklingen, strimla purjolöken tunt och strö över alla fileér. Hacka basilikan grovt och lägg över allt, salt och peppra.

Blanda grädde, creme fraiche, dijonsenap, pressade vitlöken, sweet chilin och rör om i en bunke. Häll allt i gratängen. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med blomkålsris eller vanligt ris. Jag hade blomkålsris. Blir så gott och nyttigt.

Jag river ett blomkålshuvud på grövsta rivjärnet, sedan kan man koka upp det snabbt i vatten med lite salt eller också steker man det i lite olja.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade inlägg

Har ni julskinka kvar sedan jul? Det finns massor man kan göra! Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…