• 2018-10-15, 22:39
  • 11

Ännu en underbar dag, kan nästan inte tror det är sant. Mitten av oktober och sommarvärme. Jag och Marilyn har gått en långrunda uppe på berget idag igen, passa på att ut och gå i solen, tanka D-vitamin och endorfiner. Motion gör oss friska, det är ingen myt. Bara svårt för de som är sjuka i depression att ta sig ut, det är ju det som är tröskeln tyvärr.

Tänk om fler förstod hur mycket motion gör istället för att äta tabletter, vet de som ätit i många år, som förespråkar medicin utan att ens försöka med annat. Tycker det är sorgligt för det ger så hemska biverkningar, vet även de som till och med får stora personlighetsförändringar pga alla biverkningar.

Ska dela en nyskriven artikel i morgon av Anders Hansen. Den ska ni läsa. Läkare har svårt att argumentera med patienter för de vill bara ha ett piller skriver han.

Efter en timmas rask promenad med Lucy satte vi oss vid bryggan. Lucy badade. Hon älskar bada.

Fick se en fin bild från Florida med tjejerna när vi var där i april.

I dag har Lisa-Marie varit borta i två veckor. Just nu är de på Phi Phi Island. Paradisbilder! Hon skriver ofta och lägger ut bilder, har även ringt flera gånger och de mår bra.

Saknar henne hemskt mycket, hon kommer hem till jul och det känns som en evighet. Tröstar mig med att jag planerar resa till USA igen och då ska jag ta med mig tjejerna. Älskar resa med dem!

Lisa-Maries bilder där de är just nu. Inte så tråkigt va?

I morgon bitti sitter jag i bilen mot studion redan vid 06.45 så nu ska jag krypa ner.

God natt och god morgon!

 

2018-10-15 Johanna Toftby

Kommentarer

Hanna 4 veckor sen

Tränar 3-4 ggr i veckan på gym och går promenader VARJE dag. Trots det klarar jag mig inte utan mina tabletter. Däremot hade jag säkert mått ännu sämre utan min träning, men att säga att det ersätter är inte riktigt sant.

Charlotte 4 veckor sen

Givetvis så hjälper motion till väldigt väldigt mycket, men vissa av oss föds med sårbarheter som kan vara livslånga. Depressioner är inget som går över av motion. Det krävs mer än så. Däremot så skrivs det ut alldeles för mycket av antidepressiva medel till människor som kanske bara behöver psykolog hjälp. Läkare har inte tid och det finns för lite utbildad personal på vårdcentraler så då är de ju smidigare att skriva ut piller istället. Helt förkastligt och sjukt…

Maria 4 veckor sen

Har själv ätit anti depressionsmedecin, tog lång tid innan jag tog de..
Min läkare så- pillren är som livbojen om du hoppar/ramlar i sjön…
Men jobbet måste du göra själv…
Mig hjälpte de ett par månader, fasade ut de sakta & är idag fri…
Mår bättre, har bra redskap, & tillbringar mkt tid ute i skog & vid vatten…
Livskvalité….

Åh resor är ljuvligt, härligt för din dotterglra den resan.

m 4 veckor sen

Härligt med stavgång samt fartlek..

Camilla Arvberger 1 månad sen

Tjo
Snygg tröningstopp, vart hittar jag den.👌🏻

Susanne 1 månad sen

Skogspromenader är alldeles ljuvliga.
Vad gäller tabletter vid depression kan man inte dra alla över en kant. Det behöver inte innebära biverkningar när man äter antidepressiva. Om du får en tablett du ska ta varje dag som underlättar ditt liv och gör att du mår så mycket bättre, då kan jag lova dig att du skulle ta den. I alla fall hjälper det inte att enbart motionera, för många är kombinationen ett bätre alternativ.
Ha en fortsatt fin dag :-)

Svar på kommentaren:
Linda 1 månad sen

Har läst mycket om detta, forskning säger att motion är till och med bättre.
Har själv ätit antideppresiva tabletter och är idag glad över att slippa stoppa i mig piller för att må bra.
Rör man på sig mycket så mår man faktiskt bra!

Susanne 1 månad sen

Linda, jag försökte i 3 år för att undvika äta antidepressiva med massa träning och motion, till slut fanns ingen annan utväg. För någon annan kanske det hade funkat. Men det var absolut inget jag tackade ja till vid ”erbjudande” att ta antidepressiva, jag ville så mycket försöka på egen hand med motion. När det till slut inte går för både en själv och omgivning var valet efter tre år av försök inte så svårt och värt ett försök att prova med antidepressiva.

Mia 4 veckor sen

Johanna vet ingenting om psykisk ohälsa och inte hur det är att få panikångest. Bloggerskor vill tydligen vara det senaste, HSB, Panikångest för de vet att de når mer människor som de kan tjäna pengar på.. och ja, skaffa hund för att få mer samarbeten eller inte tala om cancersjuka som de kallar sina vänner. Endast för att få upp sina siffror på bloggportalen.se SUCK OCH BLÄ TJÄNA TIOTUSEN!

Katja 1 månad sen

Ja, promenader är nyttigt! Bra att du fortsätter peppa!

Katja 1 månad sen

Ja, promenader är härligt! Saknar att kunna jogga/ löpträna pga reumatisk sjukdom. Bra att du peppar!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Reklam för min bok  Jag är helt omtumlad över mottagandet för min första bok, ”30 om dagen – En livsresa”. Jag har varit i tv och tidningar och överallt för att berätta om…

Reklam för min bok  Jag är helt omtumlad över mottagandet för min första bok, ”30 om dagen – En livsresa”. Jag har varit i tv och tidningar och överallt för att berätta om…