• 2018-12-16, 21:32
  • 33

Nu är vår vackra kungsgran inne. Janne sa att vi har nog aldrig haft så vacker och pampig gran. Har möblerat om hela vardagsrummet och nu är ljusen i. Ska klä färdigt den sedan ska ni få se hur den ser ut. Nu skapar vi framtidens julminnen!

Vad är ditt bäst julminne? Berätta i kommentarsfältet! I morgon kväll drar jag en vinnare som jag skickar en fin chokladask till.

Jag njuter så mycket av den här tiden före jul och har väldigt många minnen från när jag var barn. Jag ställde inte bara till elände med florsocker i granen och cirkus på gården, om ni tror det.  

Jag och mina systrar var ofta hos mormor och morfar, där var det julpyntat från golv till tak. Mormor lärde oss att göra väldigt vackra smällkarameller, hon köpte fina pappersark med olika färger som vi fick välja mellan. Sedan satt vi systrar på rad och vek smällkarameller för fullt.

I bakgrunden spelades julmusik men det vi mest hörde var deras änglaspel. Jag kunde inte sluta titta på de små änglarna med trumpeter som snurrade så vackert över ljusen. Och det där tindrande ljudet, minns ni? 

Mormor köpte sedan varsitt änglaspel till oss så vi fick ha ett eget på våra rum. Jag tände ljusen varje kväll och jag tyckte det var det vackraste på hela julen. 

Nu har jag ett alldeles eget och vi har precis tänt ljusen. Det får mig att tänka extra mycket på morfar, som inte finns med oss längre, och på alla de vackra minnena jag bär med mig. Jag hoppas mina egna barn kommer känna likadant. Framtidens minnen skapar vi här och nu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018-12-16 Johanna Toftby

Relaterade inlägg

Nu har jag packat klart allt inför London, behöver inte så mycket på några dagar men nyårsklänning, festväska och örhängen ska med. Typ. Och sköna och varma skor, kommer gå mycket. Har…

God fortsättning allihopa! Hoppas att ni mår bra, tusen tack för alla hälsningar, det värmer i hjärtat att ni delar med er om er helg. Jag vet att många har det tufft…

  Vi sitter och tittar på Ensam mamma söker och som alltid snurrar mina minnen i huvudet. Tittar ni? Inte blir det bättre när Lisa-Marie plötsligt säger: – Mamma, kommer du ihåg…