• 2019-01-08, 12:00
  • 10

Hej från Frankfürt! Nu flyger vi mot Österrike och snön!

Men först ett litet recept till er. Omelett är både gott och mättande. Jag och Janne äter ofta omelett på helgerna men det är även ett smart kvällsmål eller varför inte lunch.

Den här är med fetaost och tomat, så god! Jag har även i lite västerbottenost, tycker det blir mer smak. Hade skinka hemma så det hade vi i också, men perfekt vegetarisk om du bara kör ost och grönsaker. Ta lite vad du har i kylen.

Busenkelt att göra.

 

 

 

 

Omelett med fetaost

Skriv ut recept
Tid:
20 min
Antal portioner:
2-3 portioner

Gör så här

Skär skinkan i mindre bitar, dela fetaosten, även gott att smula ner den. Vispa upp äggen i en bunke, tillsätt grädde och vispa. Lägg ner hackad gräslök, västerbottenost och rör ihop allt. Sätt på plattan på medelsvag värme och häll ner blandningen, jag rör något i början, när det tjocknat något lägger jag ner skivade tomater och fetaost. Krämig och supergod.

Omelett med fetaost

4

Ägg

2 msk

Grädde eller mjölk

50 gram

Rökt skinka

8

Körsbärstomater

50 gram

Fetaost

1/2 dl

Västerbottenost

2 tsk

Gräslök (Färsk eller fryst)

Salt och peppar

2019-01-08 Recept ,

Relaterade inlägg

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…

Idag är det precis ett år sedan Annica lämnade oss. Nu som då är vi på väg att resa bort och allting känns så overkligt. Jag skriver från en mellanlandning i München…

Innehåller annonslänkar  Nu sitter jag på tåget och är snart framme i Göteborg. Sovit katastrof men det brukar jag göra om jag ska iväg, men igår kände jag mig lugn hela dan.…