• 2019-01-10, 10:36
  • 9

Igår hörde en fin läsare av sig på Facebook och hade sett mitt vardagsrumsbord till salu på Blocket. Det konstiga är att det inte var jag som sålde det, trots att jag själv låg i soffan på bilden. Bordet är inte till salu och mina bilder är inte gratis att använda.

Vid det här laget borde jag vant mig vid att folk stjäl mina bilder, men ändå blir jag stum varje gång. Är det inte ett företag som tror att alla bilder på Google är gratis så är det mina möbler som ska säljas.

Hur tänker man när man ska sälja ett bord men tar någon annans bild? Varför tar man inte bilder på det bordet man faktiskt säljer? 

Förmodligen är inte bordet i exakt samma skick, bilden är tagen från min blogg och det bordet känner jag väl till eftersom det står i mitt vardagsrum. Är det som säljs i bättre skick så är det lite korkat att använda en bild på mitt i stället och är det i sämre skick så blir köparen lurad.

Ännu värre är ju det där med upphovsrätt. Att skära bort min vattenstämpel från bilden borde vara lika mycket jobb som att ta en egen bild och det räcker inte för att göra det lagligt, beklagar. Intrång kan bli ganska dyrt, som andra bildtjuvar har lärt sig.

Här är originalbilden.

Hoppas att det inte är mitt bord ni säljer, men att ni får tillräckligt mycket pengar för ert eget för att betala räkningen jag skickar nu.

2019-01-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Carolin 1 vecka sen

Men nä…fy vad hemskt. Jag är lite nyfiken…kan du inte se om någon laddar ner/lånar din bild? Jag menar – det är ju toppen om du får info om detta, eftersom det är olagligt. Har inte detta hänt dig förr…jag tycker att jag minns det…men handlade då om kläder…? Får du in pengarna och hur stor blir boten?

Bara nyfiken…hur det fungerar och vad man kan kräva.
Självklart ska man inte få använda dina bilder…

Tack för en trevlig blogg!

Karin 1 vecka sen

Herregud ! Är folk inte kloka , helt sjukt ! Hoppas det får stå dom dyrt !

Linda 1 vecka sen

Men för fan det är ju Jennys Matbloggs man. Skoja inte, herregud så sjukt!
Jag har sett att jenny har ett exakt likadant bord som dig Johanna, hon har visat upp det på hennes blogg flera gånger så det borde finnas massor med bilder.
men de ville väl inte visa det var hennes.

Pinsamt.

Hanna 1 vecka sen

Jonathan Warsen är inte det Jennys matbloggs man? Hon heter ju Jenny Warsen?

Svar på kommentaren:
Marie 1 vecka sen

Jo, visst är det han 🤤
Dom har ett likadant sånt bord (följer hennes blogg) o nu ligger dom i skilsmässa 😢

Marita 1 vecka sen

Så jäkla sjukt 🙄

Annika 1 vecka sen

Men rubbat ju!!! :-o

Carina H 1 vecka sen

Ja på Dom bara. vilka människor det finns. att man inte skäms och bete sig på detta sätt. suck!!

Sandra 1 vecka sen

Så knäppa personer det finns! Man slutar aldrig att förvånas!
Bra att du skickar dom en dyr räkning.

Ha en fin dag
Kram Sandra

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…