• 2019-01-10, 10:36
  • 9

Igår hörde en fin läsare av sig på Facebook och hade sett mitt vardagsrumsbord till salu på Blocket. Det konstiga är att det inte var jag som sålde det, trots att jag själv låg i soffan på bilden. Bordet är inte till salu och mina bilder är inte gratis att använda.

Vid det här laget borde jag vant mig vid att folk stjäl mina bilder, men ändå blir jag stum varje gång. Är det inte ett företag som tror att alla bilder på Google är gratis så är det mina möbler som ska säljas.

Hur tänker man när man ska sälja ett bord men tar någon annans bild? Varför tar man inte bilder på det bordet man faktiskt säljer? 

Förmodligen är inte bordet i exakt samma skick, bilden är tagen från min blogg och det bordet känner jag väl till eftersom det står i mitt vardagsrum. Är det som säljs i bättre skick så är det lite korkat att använda en bild på mitt i stället och är det i sämre skick så blir köparen lurad.

Ännu värre är ju det där med upphovsrätt. Att skära bort min vattenstämpel från bilden borde vara lika mycket jobb som att ta en egen bild och det räcker inte för att göra det lagligt, beklagar. Intrång kan bli ganska dyrt, som andra bildtjuvar har lärt sig.

Här är originalbilden.

Hoppas att det inte är mitt bord ni säljer, men att ni får tillräckligt mycket pengar för ert eget för att betala räkningen jag skickar nu.

2019-01-10 Johanna Toftby

Relaterade inlägg