• 2019-01-10, 12:00
  • 15

Här har ni en riktigt god fiskrätt, torskrygg kan vara den godaste fisken, den smälter i munnen. Jag unnar oss alltid färsk fisk, men det funkar förstås även fryst. Tycker det är värt de extrakronorna man lägger på färsk fisk.

Servera med pressad potatis eller blomkålsris. Hade även gratinerad blomkål en gång, också jättegott.

Har även fler tips på fisk i receptregistret, har du testat lax med limesås? Eller Laxgratängen?  Populära rätter som ni borde prova om ni inte gjort det innan.

 

 

 

Torskrygg med parmesansås och pressad potatis

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Koka potatisen eller förbered tillbehöret du tänkt servera. Gör såsen Koka brysselkålen Stek fisken allra sist, jag skär den i större bitar, steker i smör några minuter på varje sida. Salta och peppra. Hantera färska fisken varsamt, den blir som skivor när den steks och faller lätt isär, men helt underbar! Smälter i munnen, så nyttigt och så lyxigt gott.

Parmesansås

Finhacka schalottenlök, fräs i lite smör  i en gryta och tillsätt vitt vin. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår. Tillsätt crème fraiche, grädde/mjölk och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och vitpeppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

700 gram

Färsk torskfile

2 dl

Lagrad parmesan

2 dl

Creme fraiche

1,5 dl

Grädde eller mjölk

1

Schalottenlök

2 dl

Vitt vin eller matlagningsvin

1 msk

Hackade tomater till garnering

1 msk

Fryst persilja till garnering

1 krm

Vitpeppar

Kokt potatis

Brysselkål

Salt och peppar

2019-01-10 Recept ,

Kommentarer

M. 7 dagar sen

Det är naturligtvis bokstäverna som kastats fel i all hast.Det skulle så klart stått: Toksnygg 😎

Gourmettjejen 1 vecka sen

Fisk. Livets mat. Testa gärna mitt recept på Torskwallenbergare. 👌
https://nouw.com/gourmettjejen/torskwallenbergare-34502576

M. 1 vecka sen

Torksrygg..Hmm..😅

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Har du inget annat att skriva eller berätta? Är det så fruktansvärt jobbigt, roligt att jag stavade fel?

Sandra 1 vecka sen

Tack snälla för recept 👍🏽😊
Alltid så inspirerande och gott.
Ha en fin kväll
Kram Sandra 💕

Cilla 1 vecka sen

Ska helt klart provad! Tack! Älskar fisk men är så dålig på att tillaga det!

Staffan 1 vecka sen

Nån är bättre på att laga mat än att stava; Torksrygg blev lite fel…

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Laga mat istället för klaga.
Är det så jobbigt om jag stavar fel?

Varför stör man sig så sjukt mycket på några bokstäver?

Jag får inte in det i mitt huvud 😂

Sussi 1 vecka sen

Men herregud!! Vem stavar inte fel ibland?? Såå barnslig Och onödig kommentar, en del sitter tydligen och bara letar fel istället för att ta till sig receptet?

Nej Tack Johanna för alla recept!! Väldigt mycket gott du lägger ut som t ex till mej som har fått `black out` när det gäller fixa middagsmat..

Hoppas ni inte snöat in därnere:) Såg det är sjukt mkt snö nu…

Björn Björninger 1 vecka sen

Kamma dig noga och gör nåt annat än att kritisera kockar som delar med sig av sina erfarenheter! Skämmes!
Kritisera gärna stavningen.
Tack goa människa som är vänlig nog att låta oss andra, få deltaga i din smakupplevelse.
Kram ! Björn. Eller kanske björnkram!

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 1 vecka sen

Tack Björn! Vad roligt att du gillar receptet!

Ledsen jag stavade fel.

kram Johanna

Lajnda 1 vecka sen

Mmmm, blomkålsris! Tack för påminnelsen, det är så gott!! 👍
(Fast jag konstigt nog inte gillar blomkål rent generellt…) 🤔
Hoppas ni har det bra i Alperna – fast det ser vi ju att ni har! 😊🌸

Ulrika Hultberg 1 vecka sen

Det ser gott ut. Fisk är ju alltid gott , jag håller med dig att torsk är gott .
Ulrika

Sylvia sandberg 2 månader sen

Har sträck läst din bok, säger wow Johanna vad grym du är! Vilken resa du gjort, så starkt Heja dig!
Ska absolut prova den här torskryggen är säkert jättegott precis som flera andra av dina recept!
Njut av helgen och ha en mysig advent!

Annkatrin 2 månader sen

Har nu sträckläst din bok som var jättebra. Jag följer din blogg sedan du var med i programmet. Lycka till i framtiden.

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två…

Vilken vinterdag! Idag tog jag mina längdskidor och åkte upp till skidstadion på Billingehus. Vi har jättefina spår och det är öppet. Jag och 95% män som garanterat tränade inför Vasaloppet. Varför…