• 2019-01-18, 07:30
  • 4

God morgon fredag! Är ni redo för en härlig helg? Det är jag! Vid 8.30 ska jag göra fransar men måste tipsa er om en jättegod omelett vi ätit till kvällsmat två kvällar i rad. Mättande och goda smaker med broccoli, tomat, fetaost och avokado. Lägger även i lite västerbottenost, galet god. Ställ in den snabbt i ugnen ett par minuter på grill så blir den fluffig i slutet.

Perfekt som både frukost eller kvällsmat, det går ju ta precis vad man har i kylen. Den här är vegetarisk.

Smarrig till en lunch om ni ska äta rejälare middag till kvällen.

 

 

Omelett med broccoli och avokado

Skriv ut recept
Tid:
15 min
Antal portioner:
2 portioner

Gör så här

Vispa ihop äggen med mjölken i en bunke. Häll i salt, svartpeppar, gräslök. Häll blandningen i en högre stekpanna, sänk plattan direkt så det inte bränns. Skaka lite. Peta ner kanterna något när det börjar stelna. Strö ost över hela omeletten, lägg i det du önskar, jag tog små broccolibuketter, delade tomaterna i skivor. Även gott med lite chilikrydda, eller paprikapulver. Låt omeletten stelna lite till efter du lagt i allt, ca 10 minuter. Ställ gärna in pannan i ugnen på grill 175 grader i någon minut. Då höjer den sig så fint. Bränn dig inte när du tar ut den ;-) Lägg på avocado, stö fetaost över. Gärna lite mer gräslök blir fint. Servera och njut!

Omelette med broccoli och avokado

4 st

Ägg

4 msk

Mjölk

6 st

Babytomater

1/2 litet

Broccolihuvud

1 dl

Västerbottenost

50 gram

Fetaost

1

Avokado

1/2 msk

Gräslök

1 nypa

Salt

1 nypa

Svartpeppar

2019-01-18 Recept

Relaterade inlägg

Hej från Frankfürt! Nu flyger vi mot Österrike och snön! Men först ett litet recept till er. Omelett är både gott och mättande. Jag och Janne äter ofta omelett på helgerna men…

Innehåller annonslänkar Herregud vad många som hör av sig efter Trolljägarna igår. Tack alla! Linda är inte så tuff i verkligheten och vi får se vem som är tuffast efter detta. Jag…