• 2019-02-10, 18:20
  • 11

Tack för era fina hälsningar, det värmer när man är sjuk. Idag är första dagen som jag varit ute en kort sväng och orkade mig bort till affären. Den känslan att orka vara uppe lite är ganska skön. Lunginflammation och bråkigt hjärta kan knäcka vem som helst, fy vilken hemsk vecka. Har gråtit och varit så uppgiven, samtidigt vet jag ju att det går över. Skäms när jag tänker på de som är kronisk sjuka och mår så här jämt.

Hemska extraslag har varit tufft för psyket, skönt att vi gjorde ultraljud även om det var som min egna avrättning. Calanderska är ett fantastiskt sjukhus.

Jag tror det finns en koppling både med infektion och hormoner efter vad läkaren sa och alla era kommentarer jag läst. Verkar vara vanligare än vad man tror, men konstigt att ingen skriver om extraslag kopplat till hormoner, det ska jag skriva mer om och ska berätta hur det går med prover jag kommer ta hos kvinnohälsan framöver.

Janne har varit här hela helgen, vi skulle varit uppe på VM i Åre på ett event med Österrikes turistbyrå, från början skulle han åkt upp själv, men jag mådde så fruktansvärt dåligt så han stannade kvar hemma hos mig. Det var skönt.

Fick så fina blommor med bud i fredags, tack älskade Magnus och Mats! Så gulliga vänner. De vet vad jag gillar för blommor. Beige, vitt och grönt. Underbar bukett, blev så glad.

Och igår kom det ännu mer blommor. Fina Susanne och Christer från Clarks. Hon vet också att jag älskar dessa färger. Vilda buketter är det vackraste jag vet.

Tack snälla, snälla. Jag blev rörd och så glad.

Inga vackra måltider denna veckan, ingen matlust alls men har druckit massor med juicer, smoothies, glass. Smörgås och nyponsoppa var godast.

Men igår! Vet ni vad vi gjorde igår kväll?

Världens godaste köttbullar med gräddsås och potatismos. Hur gott är inte det?

Vet att jag lovade er recept på köttbullarna med gräddsås när jag gjorde det till Lisa-Marie när hon kom hem från sin tre-månaders resa i jul. Men sedan kom julen och missade skriva ner det till er. Nu lovar jag att det kommer i morgon. Har mer ork nu så sitter i soffan med datorn och skriver.

Jag och Janne gillar helt olika mos. Jag gillar tjockare, det får absolut inte vara löst. Inga klumpar. Jag pressar i potatispress, sedan vispar med elvisp. Fluffigt. Muskonöt och vitpeppar.

Janne gillar när man gör moset med sån där stampare, eller vad heter det? Han vill att det ska vara lite potatisklumpar i så det är riktigt mos. Puh, en sån grej kan vi bli osams om, haha.

Har tittat på det mesta på tv, missade förstås inte Magnus som gästade Tilde, så kul att hans turne snart drar igång.

Sedan den här underbara killen, blev tårögd, så duktig han var, han berättade att han hade varit utsatt för mobbing, blir så arg och ledsen när jag hör barn som blir mobbade. Såg ni? David tror jag han heter. Vilken talang.

Och alla hjärtans dag närmar sig, ska ni göra något kul? Vi brukar äta något gott, tjejerna brukar få choklad och lite presenter.

Nu ska vi fixa lite charkbricka, är så sugen på massa god mat, måste vara ett tecken att det går åt rätt håll.

Extraslagen har inte bråkat med mig så mycket idag, försöker inte tänka på det, vill bara att de försvinner.

Vi hörs snart igen, kramar

 

 

2019-02-10 Johanna Toftby

Kommentarer

Kristina 1 vecka sen

Hej, härlig att läsa att du mår bättre. Dina köttbullar i sås har jag velat lagat sen du visade så fina bilder på rätten när din dotter kom hem från resan. Kram Kristina

Camilla 1 vecka sen

Hej Johanna!
Så skönt att du är på bättringsvägen och så fint av dina vänner att skicka blommor till dig :)
Jag har också emellanåt dubbelslag och den känslan är väldigt obehaglig, känns som att hjärtat håller på att skena iväg.
Men det går lika fort över som det började.
Kram <3

Annika S 1 vecka sen

Hej Johanna och tack för en jättebra blogg!
För ganska många år sen nu besvärade jag också av extraslag. Det kom oftare och oftare och jag mådde riktigt dåligt av det. Efter undersökning på sjukhus konstaterades att jag hade ett litet, ofarligt, blåsljud på hjärtat vilket ibland orsakade ett extraslag. Bara vetskapen om vad det berodde på gjorde att besvären så gott som försvann.
Bra att du undersöker vad dina orsaker är. Det är alltid skönt och betryggande att veta vad det beror på.
Kram och god bättring!

MH 1 vecka sen

Det är så obehagligt med dessa extraslag har haft det i perioder i många år, det satte igång i samband med klimakteriet och samtidigt hade jag en infektion och hostade så makalöst. Alla säger det är ofarligt men när man är mitt uppe i det är det en oro i kroppen också blir det värre. När jag får det så hostar jag lite kraftigare eller kryster då lättar det. Jag lägger mig inte utan går gärna ut en kort runda allt för att fokusera på något annat. Stress kan också göra nåt sånt värre. Du är inte ensam vi är rätt många som har det och så skönt att dela det och inte känna sig totalt ensam.
Du ska se det blir bättre och njut av livet.
Bästa hälsningar från Österlen/MH

Lena 1 vecka sen

Ta hand om dig många kramar från Lena ❤️ och skönt att det går åt rätt håll ❤️❤️

Karin 1 vecka sen

Skönt att du mår bättre , så fina blommor du fått ! Önskar dig fortsatt tillfrisknande ! Kram

Eva 1 vecka sen

Jag kokar mjölig potatis och sen trycker jag sönder potatisarna med elvispen så dom går sönder. Sen vispar jag med smör mjölk, salt o vitpeppar. Inga klumpar får det vara.
Mums va gott det är!

Ulrika Hultberg 1 vecka sen

Jag menar Magnus och Mats med blommorna. Hoppas att det bli fel skrivet ibland

Ulrika Hultberg 1 vecka sen

Hej!
Vad skönt att du mår bättre . Vad fina blommor du fick av Mamma och Mats. Snälla vänner. Dom ska du var rädd om. Det var snällt av Janne stanna kvar hos dig.
Jag läser din bok , den är jättebra. 13 april ska jag och min kompis Annicatill Karlshsmn och se Magnus Carlsson. Han är min store idol ,har alltid tyckt om hans musik . Ha det så bra och hälsa till janne från mig. Ulrika
En stor och bamse kram.
Ulrika

Barbro 1 vecka sen

Vilka jättefina buketter du har fått.Allting kul få något när man är sjuk -skönt att du är på bättringsvägen också.
Ha nu en fortsatt bra söndagskväll.Hälsa dina tjejer o Janne så gott också.
Kram på dej..

Maria 1 vecka sen

Usch har haft dom där hemsks dubbelslagen i över ett år nu, har gått igenom massa undersökningar men inget fel har hittats. Just nu äter jag betablockerare för att hålla dom i schack, vissa dagar är dom där andra inte.. Hatar dom, då det fullständigt har slått ut psyket! Jag är oxå fruktansvärt rädd och har fällt många tårar både hemma och på sjukhuset. Men under denna tiden har ingen någonsin nämnt hormonerna. Ska bli spännande att få följa dig i detta, för som du säger ingen pratar om det.. Håller tummarna för oss båda att vi snart hittar problemet och att dubbelslagen blir ett minne blått… Kram M

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänkar Herregud vad många som hör av sig efter Trolljägarna igår. Tack alla! Linda är inte så tuff i verkligheten och vi får se vem som är tuffast efter detta. Jag…

Innehåller annonslänkar Herregud vad många som hör av sig efter Trolljägarna igår. Tack alla! Linda är inte så tuff i verkligheten och vi får se vem som är tuffast efter detta. Jag…