• 2018-08-07, 22:03
 • 4

Tack för alla hälsningar i tävlingen där ni kunde vinna min bok till en vän. En signering där ni fick önska vad jag skulle skriva.

Så fina hälsningar, allihopa. Blev riktigt rörd. Jag lovade tävla ut tre böcker men måste ge er fem, allra helst till er allihop, haha.

Men jag ger fem vinnare varsin bok som jag kommer skriva den hälsningen ni önskar. Jag mailar er! Vill du beställa ditt signerade ex kan du göra det HÄR. 

Stor kram från mig

Karolina Hallström 

Hej.

Jag skulle vill vinna boken till min älskade lillasyster som har kämpat under ett års tid med panikångest i varierad karaktär efter att hon förlorade sina tvillingbebisar i magen. Jag är övertygad om att boken skulle komma henne till nytta och vägen tillbaka till ett sundare leverne med motion och bättre kost. Hon förtjänar en nystart.

Hälsningen i boken vid eventuell vinst:

”Till finaste du, du är värdefull”

Maria Härling

Till min dotter Josefin från Mamma genom Johanna Toftby. En inspirerande kvinna som har hjärtat på rätt ställe, skinn på näsan och vågar förverkliga sina drömmar. En inspirerade influenser och sann förebild. En liten försmak av livets resa.

Therese

Å skulle gärna vilja vinna din bok. Inte bara till mig själv utan så hela min familj kan läsa. Länge leve hälsan!

Malin 

Hej! Tack Johanna för att du skriver och pratar så öppet om ångest. Det betyder mycket för många. Jag har många runt omkring mig som lidit av ångest. Jag har alltid själv mått bra, och inte riktigt förstått vad det är.. och varför man har det.. Jag har en förändring på EKG, i hjärtats syresättning. Haft i flera år, och mår bra och det är okej. Men träffade en läkare för några ve sen i ett annat ärende, som ville utreda detta igen.

Jag började må så fruktansvärt dåligt då, yrsel, ont i bröstet, domnade i fingrar mm, som jag förknippade med hjärtproblem. Åkte hem i förrgår en vecka för tidigt från marbellla, skulle vara där tillhands för min 19åring som går bartender kurs. För jag mådde så dåligt.. träffade en underbar läkare idag som förklarade att det var ångest jag hade nu, pga hjärt utredningen. Så skönt att höra, trodde jag tappat förståndet totalt..! Skulle vilja läsa boken själv! Och skriv: Det är bara ångest, och det går över!! Kram/ Malin

Ylva 

Hej! Jag skulle vilja ge denna bok till min dotter! Hon utmanades tidigt i livet med att vi, hennes föräldrar gick isär, hennes pappa tog inte hand om sig – det fick hon göra och när hon var fjorton dog han. Just efter att de börjat hitta tillbaka till varandra. Trots detta har hon idag vuxit upp till den bästa av de bästa och jag önskar att hon nu får ta del av din resa, som ytterligare pepp.

Jag skulle vilja att du skrev; Smurf! Du är unik och har kommit en lång väg, som ytterligare pepp får du ta del av min resa (dvs din Johanna). Med Vänliga hälsningar Ylva

 

 

 

 

 

 

 

 • 2018-08-06, 13:50
 • 19

Innehåller annonslänkar 

Hur många börjar jobba idag? Ser på facebook att en del har världens ångest idag.

Ju mer du tänker på hur jobbigt det är att börja jobba desto mer kommer du tänka att det är jobbigt. Tänk istället att det blir skönt med rutiner och sommaren är inte slut.

Härliga kvällar med sköna kvällsdopp och det är ofta skönt att komma in i rutiner igen. Jag gillar det! Ta på sig lite annat än badkläder och flipflop är inte så tråkigt. Klänningen HÄR. 

Vi har varit ute på en morgonrunda och efter gjorde Marilyn en god hallon och blåbärssmoothe. Hon är grym på det! Den här är så god!

Smoothie med blåbär och hallon: 2 port 

3 dl mjölk eller valfri vätska
1 dl turkisk yoghurt
1,5 dl hallon
1,5 dl blåbär
1 tsk pressad ingefära

Mixa några minuter för att det ska bli riktigt krämigt.

Jag älskar kicka igång dagen med motion, hinner man inte kanske det finns en stund på lunchen?

Min läkare sa att varje minut räknas när jag frågade hur mycket jag måste röra på mig för att må bra.

-Går du 15 minuter är det bättre än inget. Får man till 30 om dagen kommer ni må så mycket bättre! I morgon landar böckerna från tryckeriet, hurra! Man kan beställa boken på länken ovan.

Idag är det möten hela eftermiddagen i Göteborg, nu är det full fart med massor med jobb men ser så fram emot att få se boken så jag knappt kan sova nu.

Dagens outfit är en ny leopardklänning med smock. HÄR. Lisa-Marie tyckte den var jättefin, bra betyg. Sätt smocken något högre upp för kortare klänningen eller längre ner för en annan look.

Skor HÄR. Tiger, sköna!

 

2018-08-06 Johanna Toftby, Recept ,
 • 2018-07-15, 20:05
 • 17

Innehåller reklam för min bok 

Tack alla ni som redan förbeställt min bok! Många har frågat när ni får den och preliminärt kommer den vecka 35, den håller på att tryckas nu. Jag är så pirrig och förväntansfull!

Under tiden bjuder jag gärna er alla på en sida ur boken. För er som inte beställt och vill förbeställa min bok kan ni göra det HÄR. 

Boken heter ju ”30 om dagen – en livsresa” eftersom jag fick ett recept på just 30 om dagen för att få ordning på mitt liv och få kontroll över panikångesten. 30 minuter motion, vilket nästan kändes värre än om det varit 30 tabletter som jag först trodde.

Min granne och vän Pernilla gav sig tusan på att få ut mig och här har hon för första gången släpat ut mig för att bara gå i en halvtimma.

Ni som bor eller varit mycket i Skövde vet hur Käpplundabron ser ut. Den är egentligen inte så lång eller brant eller hög… men på den första promenaden för så många år sedan var den enorm för mig.

Utdrag från kapitel två. Foto: Rickard L Eriksson

Vi närmar oss Käpplundabron, som går över en hårt trafikerad väg som skiljer ett bostadsområde från ett annat. Vi passerar några få men stora träd i en liten dunge på höger sida. Det går ju bra det här! Snart måste den där halvtimman vara över, det känns bra att ha kommit igång. Bara inte ångesten kommer, inte nu, inte mitt på bron.

Vad gör jag om den kommer mitt på bron? Då har jag ingenstans att ta vägen. Det är inte så högt men det är fullt med bilar som kör i hög hastighet under den. Och åt andra hållet finns det mer bilar som kör alldeles för fort.

Jag kan inte bara stå mitt på bron och inte kunna andas, det går inte. Om jag går riktigt fort då? Fast det kan jag inte, benen är redan två värkande stela träpinnar. Dessutom är hjärtklappningen så otäck om jag anstränger mig för mycket, jag kan få panikångest bara av den. Slår inte hjärtat redan lite fort för resten? Och är det inte lite svårt att andas?

Jo det tar emot. Nej, inte nu! Inte inför Pernilla, inte ute bland människor! Jag orkar bara inte.
Det dansar färger framför mina ögon och jag blinkar för att få bort dem. Benen darrar och knäna känns svaga som om de ska vika sig vilken sekund som helst.

Mina händer greppar om dubbelkärrans handtag så hårt att knogarna är vita. Nu måste jag väl ha kommit över bron?
Att titta upp är omöjligt, det är svårt nog att öppna ögonen igen. Jag är rädd att färgerna fortfarande ska vara där, men jag ser bara en sliten asfalt med lite grus som slirar ovanpå.

Den står stilla. Alltså står jag också stilla. Jag försöker andas lugnt, få ned lite luft i lungorna som skriker nu, och säger till hjärtat att lugna sig. Varje andetag blir lite djupare och lite lugnare igen så det ger kroppen en aning mer syre än det föregående. Jag försöker hålla luften nere och känner hur hjärtat börjar slå lite långsammare också.

Efter vad som känns som en timma börjar jag höja blicken. Bron är kvar i bakgrunden. Jag är inte ens i närheten av den. Den ligger där retfullt utom räckhåll. Pernilla tittar oroligt på mig och undrar om vi kanske borde gå hem nu. Jag nickar och tittar på klockan.
Vi har varit ute i tio minuter.

 

 

 • 2018-07-01, 22:11
 • 19

I nya numret av Amelia finns en stor intervju med mig. Det känns alltid pirrigt innan tidningen kommer ut, men den här gången känner jag mig jättenöjd. 

Inte nog med att jag får prata om min bok, som är mitt favoritämne just nu förstås, jag får också chansen att berätta varför jag inte tror på bonusfamiljer.

Alla gör förstås som de blir lyckligast av men jag känner inget behov av att ha bonusfamilj över huvud taget. Vi har så mycket krav på oss oavsett om vi är gifta, ogifta eller skilda att allting ska vara som alla andra har det. Mamma, pappa, barn. De tankarna fick mig att må så dåligt i så många år, fick mig att känna mig ensam och onormal efter jag separerade. 

Jag tror det är lätt att ta för snabba beslut, speciellt när man är nyförälskad och man ser bara förälskelsen. 

Jag och Janne är väldigt olika som föräldrar och våra barn är så vuxna att det inte skulle funka att börja om med en ny uppfostran som vi kompromissar fram. Medan jag kan vara en ganska tuff och hård förälder som ställer krav tycker jag att Janne är mesigare.

Han skulle nog använda andra ord för att beskriva det…men de sista åren har vi  börjat tänka mer lika när det gäller fostran så nu skulle det nog funka, men nu är mina barn nästan utflugna så jag flyttar när de har flyttat. 

Att tvinga ihop barn som inte valt att leva med varandra när de är i tonåren känns dessutom inte rätt. Även om man är nykär borde man tänka efter en eller två gånger för barnens skull innan man flyttar ihop. Jag vill att mina barn ska ha nära till både mamma och pappa. Jag tror det ger en trygghet. 

Det finns även mer att läsa om i den stora intervjun, bland annat om panikångest som kommer  i boken ”30 om dagen” och min hälsosommar.

Tack fotograf Peter Knutsson för fina bilder, duktiga Linda Newham som jag gjort många intervjuer med och proffsiga Shada som gjorde smink och hår.

 

 • 2018-06-29, 17:50
 • 6

Innehåller reklam för min bok 

Idag är dagen D! Vet ni vad jag pysslat med hela dagen fram till nu? Boken har gått iväg för tryck! Hurra vad jag är glad! Boken har förstås varit iväg för korrekturläsning flera gånger hos olika personer men vi har slutkorr och då ska allt vara klart.

Och nu är alltså boken iväg för tryck! Kan nästan inte tro de är sant. Ni är väldigt många som förbeställt boken, ni anar inte hur tacksam och glad jag är för det. Vi har fått beställa mer böcker till shopen flera gånger och förlaget kommer få trycka mer än vad vi planerat. Hjälp alltså, det är galet!

Förhandsbeställ boken HÄR. Tack från hjärtat allihop. Det ska bli roligt att snart få den i handen.

Har varit på möte på Clarion Post och ett annat spännande möte idag, vilken hektiskt vecka det har varit. Men nu kommer mer inlägg och nya recept här inne, puh. Skönt att kunna bocka av saker.

Igår var vi på ett White Party på Clarion Post, ska tipsa er om deras takbar med pool som ni snart kommer kunna besöka utan att bo på hotellet. Riktigt kul!

Ska faktiskt iväg på en trevlig AW med några vänner här i Göteborg men ville in och önska er en mysig fredag.

Stor kram på er!

 • 2018-06-27, 14:11
 • 8

Wow! Ni är fantastiska! Jag trodde aldrig att intresset för min bok skulle vara så enormt. Det tog ett par timmar att sälja slut på böckerna som vi beställt från mitt förlag Bladh by Bladh. 

Men oroa er inte, jag har beställt ännu fler så ni kan fortfarande förhandsbeställa och jag lovar att signera vartenda exemplar som bokas i förväg via min egen webbshop. HÄR! 

Att ni vill läsa ”30 om dagen – En livsresa” betyder så mycket för mig. Jag har drömt i många år om att få berätta min historia i bokform och måste säga att jag är jättenöjd med resultatet. Hur mycket jag än älskar att prata med er via bloggen så var det något helt annat att få så mycket utrymme att berätta hela min resa i det här formatet.

Och ännu gladare blir jag när så många av er redan har beställt boken! Jag kommer garanterat att få skrivkramp av att signera alla som ni har beställt, men jag klarar fler, jag lovar! Så många ni vill ha!

Nu hejar vi fram Sverige, så spännande match! 

 • 2018-06-08, 17:09
 • 11

Nu är det mycket jobb med boken. All text är lämnad, sättningen pågår, vi håller på att välja bilder och igår var jag i Stockholm för att prata om marknadsföring. Det är mycket jobb med lanseringen, för inte tala om allt som händer efter sommaren. Jag är så taggad och glad för detta. 

Först av allt vill jag ge er som stöttat mig i alla år ett litet, litet smakprov från första kapitalet.

// När jag sitter med receptet i handen och inte förstår hur jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, så börjar mitt nya liv utan att jag vet om det. Jag har tvingat mig hit, blivit sparkad hit av mina nära och kära som fått nog av att se mig göra mig själv illa. Men nu är allting upp till mig, läkaren har gjort sitt också med receptet. Jag skriker rakt ut åt honom och undrar hur han tänkt sig att jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, jag som knappt kan äta en bit ost utan att storkna.

Han ler överseende mot mig och jag blir ännu argare. Tycker han att det här är roligt? Men med lugn och vänlig röst uppmanar han mig att läsa en gång till.

Det är inte 30 tabletter om dagen som jag blivit ordinerad. Det är 30 minuter motion om dagen.

På något vis känns det ännu värre. // 

Ni har hört mig berätta om Louis och hans korta liv många gånger, men det går fortfarande runt i mitt huvud och i mitt hjärta. Så det är där som min bok börjar också. Hoppas ni vill följa med på resan där, precis som ni gör här. Snart kommer ni kunna förboka signerade exemplar direkt här på bloggen!

 

 • 2018-05-18, 18:05
 • 17

Det här blev en ovanligt nervös vecka. Så pirrigt! För en vecka sedan lämnade jag in hela mitt bokmanus sedan var det bara att vänta. Veckan började med att min förläggare Annika Bladh på förlaget Bladh by Bladh svarade på mailet där jag skickat in hela mitt bokmanuskript och sagt att hon skulle läsa och återkomma under veckan. När responsen kom i går vågade jag inte öppna mailet först.

Inte blev det bättre av att rubriker var ”Manus åter”. Jag stirrade på skärmen en stund innan jag vågade öppna och läsa. Puh.

”Vilken fantastiskt fin berättelse det blivit! Jag har verkligen läst med stor inlevelse och lust. Den är både snabb, rapp, sorglig ibland och med humor som lättar upp, så det är ett jättebra jobb du gjort!:-) Tror den har potential att nå många, inte bara de som redan är fans… ”

Wow! Ni kan inte förstå hur glad jag blev! Jag trodde knappt det var sant, jag har aldrig i mitt liv skrivit något som är en hälften så långt. Idag har vi suttit med de få ändringar som vi ska ändra, men Annika skrev att det är inte ofta hon läser så prydligt manus.

”30 om dagen”- En livsresa finns ute 5e september!

Känner mig stolt! Tacksam för att hon tror på mig, Annika är ett superproffs så nu kan jag slappna av. Hela mitt bokmanus är läst och nu börjar det roliga. Boken ska korrläsas flera gånger av två personer, sedan går den till tryck efter vi lagt in alla bilder på rätt ställe. Självklart kommer en del recept med också som passar in i min berättelse och min historia.

Nu ska jag snabbt byta om, jag och mina tjejer har varit i Jönköping och hämtat Marilyns balklänning så jag har suttit och jobbat vid datorn i bilen. Ikväll ska jag till mina vänner för middag och vår ”halv åta hos mig klubb”.

Ha en riktigt fin fredag allihop!

 • 2018-05-12, 15:07
 • 14

Innehåller annonslänkar

Tack från hjärtat för alla grattis till min bok!  Manus är inlämnat och idag sitter jag med bilder, måndag kommer Annika på mitt förlag Bladh by Bladh börja att gå igenom allting, så nu börjar det spännande jobbet! Oj oj, kan knappt förstå detta är sant. Så roligt och overkligt på samma gång.

Tack alla fina läsare för att ni ville jag skulle ge ut en bok. Nu är vi nära!

Vi gick upp till vår favorittakterass Taket på hotell OBGG där vår kompis Daniel står i baren, han överraskade med goda jordgubbar och champagne!

Så glad!

Ni var många som frågade efter kläderna jag hade igår så här kommer lite tips inför vårens och sommarens fester.

Söt blå blommig kjol HÄR. Ett riktigt kap! Fin i kvalitén, sitter snyggt och festlig till bröllop eller studenten.

Ljusrosa poncho har jag använt massor, den är riktigt fin! HÄR.

Den vita blusen HÄR  Fanns inte många kvar, kolla även den gula. Tips på en annan vit blus du kan stoppa i finns HÄR. Jag har den i vit men även blå som jag visade häromdagen. Jag har en söt från Clarks som skulle passa fint till kjolen, HÄR!  (Fin rygg)

En annan variant på snygg blus som passar till kjolen hittade jag HÄR. 

Skor, Valentino men lite senare bytte jag till mina svarta sandaler från Tiger HÄR som man bara hoppar in. Sköna och går långt med dem utan att få ont i fötterna. Rea.

Taack än en gång för alla grattishälsningar, nu ska vi ut och cykla! Kokar i Göteborg idag, så mycket folk. Janne hade velat att vi åkte ner till Köpenhamn för att se hockeyn men jag hinner inte det. Fått säga nej till middagar och umgås med vänner för den här veckan är det massor med jobb med boken så jag sitter mest vid datorn. Men snart är vi färdiga. Ska laga en god pasta i kväll, det blir vår mellomiddag.

Hoppas ni mår bra, ikväll hejar vi på Benjamin!

 • 2018-05-11, 19:49
 • 44

Mitt bokmanus är klart och inlämnat till mitt förlag! Det känns fantastiskt! Kan nästan inte tro det är sant. Nu återstår bara redigering och korrektur och att lämna bilder och att göra ändringar och… säkert mycket mer som jag inte ens vet om nu. Det har varit en tuff resa att skriva den här boken, den här veckan har jag gråtit varje dag. Det är så mycket känslor som inte går att förklara.

Boken handlar om hur jag var långt nere på botten och hur jag tog mig upp. Jag vill först och främst få berätta om min livsresa så därför heter boken ”30 om dagen – en livsresa”. Det känns overkligt att tänka på hur dåligt jag mådde en gång, djupt i sorg efter min son Louis som dog efter förlossningen.

Titeln hänvisar till receptet jag fick när jag sökte läkarhjälp för min panikångest. Han ordinerade 30 om dagen och jag trodde att han menade tabletter. Men det var 30 minuter motion om dagen som skulle få mig på benen igen. På många sätt var det där som mitt liv vände och har varit min stora ledstjärna genom livet.

Ni är många som bett mig samla recept, stiltips och träningsråd så jag försöker göra allting på en gång. Alltså finns de sakerna också med i boken, så att jag blandar på ungefär samma sätt som jag gör här på bloggen.

Hoppas verkligen ni kommer att tycka om boken, jag har älskat att få skriva den för er!

Janne har precis öppnat champagne, nu skålar vi och jag är ödmjukt tacksam för att få ge ut den här boken.
30 om dagen- en livsresa finns ute 27:e augusti.