• 2018-06-08, 17:09
 • 11

Nu är det mycket jobb med boken. All text är lämnad, sättningen pågår, vi håller på att välja bilder och igår var jag i Stockholm för att prata om marknadsföring. Det är mycket jobb med lanseringen, för inte tala om allt som händer efter sommaren. Jag är så taggad och glad för detta. 

Först av allt vill jag ge er som stöttat mig i alla år ett litet, litet smakprov från första kapitalet.

// När jag sitter med receptet i handen och inte förstår hur jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, så börjar mitt nya liv utan att jag vet om det. Jag har tvingat mig hit, blivit sparkad hit av mina nära och kära som fått nog av att se mig göra mig själv illa. Men nu är allting upp till mig, läkaren har gjort sitt också med receptet. Jag skriker rakt ut åt honom och undrar hur han tänkt sig att jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, jag som knappt kan äta en bit ost utan att storkna.

Han ler överseende mot mig och jag blir ännu argare. Tycker han att det här är roligt? Men med lugn och vänlig röst uppmanar han mig att läsa en gång till.

Det är inte 30 tabletter om dagen som jag blivit ordinerad. Det är 30 minuter motion om dagen.

På något vis känns det ännu värre. // 

Ni har hört mig berätta om Louis och hans korta liv många gånger, men det går fortfarande runt i mitt huvud och i mitt hjärta. Så det är där som min bok börjar också. Hoppas ni vill följa med på resan där, precis som ni gör här. Snart kommer ni kunna förboka signerade exemplar direkt här på bloggen!

 

 • 2018-05-18, 18:05
 • 17

Det här blev en ovanligt nervös vecka. Så pirrigt! För en vecka sedan lämnade jag in hela mitt bokmanus sedan var det bara att vänta. Veckan började med att min förläggare Annika Bladh på förlaget Bladh by Bladh svarade på mailet där jag skickat in hela mitt bokmanuskript och sagt att hon skulle läsa och återkomma under veckan. När responsen kom i går vågade jag inte öppna mailet först.

Inte blev det bättre av att rubriker var ”Manus åter”. Jag stirrade på skärmen en stund innan jag vågade öppna och läsa. Puh.

”Vilken fantastiskt fin berättelse det blivit! Jag har verkligen läst med stor inlevelse och lust. Den är både snabb, rapp, sorglig ibland och med humor som lättar upp, så det är ett jättebra jobb du gjort!:-) Tror den har potential att nå många, inte bara de som redan är fans… ”

Wow! Ni kan inte förstå hur glad jag blev! Jag trodde knappt det var sant, jag har aldrig i mitt liv skrivit något som är en hälften så långt. Idag har vi suttit med de få ändringar som vi ska ändra, men Annika skrev att det är inte ofta hon läser så prydligt manus.

”30 om dagen”- En livsresa finns ute 5e september!

Känner mig stolt! Tacksam för att hon tror på mig, Annika är ett superproffs så nu kan jag slappna av. Hela mitt bokmanus är läst och nu börjar det roliga. Boken ska korrläsas flera gånger av två personer, sedan går den till tryck efter vi lagt in alla bilder på rätt ställe. Självklart kommer en del recept med också som passar in i min berättelse och min historia.

Nu ska jag snabbt byta om, jag och mina tjejer har varit i Jönköping och hämtat Marilyns balklänning så jag har suttit och jobbat vid datorn i bilen. Ikväll ska jag till mina vänner för middag och vår ”halv åta hos mig klubb”.

Ha en riktigt fin fredag allihop!

 • 2018-05-12, 15:07
 • 14

Innehåller annonslänkar

Tack från hjärtat för alla grattis till min bok!  Manus är inlämnat och idag sitter jag med bilder, måndag kommer Annika på mitt förlag Bladh by Bladh börja att gå igenom allting, så nu börjar det spännande jobbet! Oj oj, kan knappt förstå detta är sant. Så roligt och overkligt på samma gång.

Tack alla fina läsare för att ni ville jag skulle ge ut en bok. Nu är vi nära!

Vi gick upp till vår favorittakterass Taket på hotell OBGG där vår kompis Daniel står i baren, han överraskade med goda jordgubbar och champagne!

Så glad!

Ni var många som frågade efter kläderna jag hade igår så här kommer lite tips inför vårens och sommarens fester.

Söt blå blommig kjol HÄR. Ett riktigt kap! Fin i kvalitén, sitter snyggt och festlig till bröllop eller studenten.

Ljusrosa poncho har jag använt massor, den är riktigt fin! HÄR.

Den vita blusen HÄR  Fanns inte många kvar, kolla även den gula. Tips på en annan vit blus du kan stoppa i finns HÄR. Jag har den i vit men även blå som jag visade häromdagen. Jag har en söt från Clarks som skulle passa fint till kjolen, HÄR!  (Fin rygg)

En annan variant på snygg blus som passar till kjolen hittade jag HÄR. 

Skor, Valentino men lite senare bytte jag till mina svarta sandaler från Tiger HÄR som man bara hoppar in. Sköna och går långt med dem utan att få ont i fötterna. Rea.

Taack än en gång för alla grattishälsningar, nu ska vi ut och cykla! Kokar i Göteborg idag, så mycket folk. Janne hade velat att vi åkte ner till Köpenhamn för att se hockeyn men jag hinner inte det. Fått säga nej till middagar och umgås med vänner för den här veckan är det massor med jobb med boken så jag sitter mest vid datorn. Men snart är vi färdiga. Ska laga en god pasta i kväll, det blir vår mellomiddag.

Hoppas ni mår bra, ikväll hejar vi på Benjamin!

 • 2018-05-11, 19:49
 • 44

Mitt bokmanus är klart och inlämnat till mitt förlag! Det känns fantastiskt! Kan nästan inte tro det är sant. Nu återstår bara redigering och korrektur och att lämna bilder och att göra ändringar och… säkert mycket mer som jag inte ens vet om nu. Det har varit en tuff resa att skriva den här boken, den här veckan har jag gråtit varje dag. Det är så mycket känslor som inte går att förklara.

Boken handlar om hur jag var långt nere på botten och hur jag tog mig upp. Jag vill först och främst få berätta om min livsresa så därför heter boken ”30 om dagen – en livsresa”. Det känns overkligt att tänka på hur dåligt jag mådde en gång, djupt i sorg efter min son Louis som dog efter förlossningen.

Titeln hänvisar till receptet jag fick när jag sökte läkarhjälp för min panikångest. Han ordinerade 30 om dagen och jag trodde att han menade tabletter. Men det var 30 minuter motion om dagen som skulle få mig på benen igen. På många sätt var det där som mitt liv vände och har varit min stora ledstjärna genom livet.

Ni är många som bett mig samla recept, stiltips och träningsråd så jag försöker göra allting på en gång. Alltså finns de sakerna också med i boken, så att jag blandar på ungefär samma sätt som jag gör här på bloggen.

Hoppas verkligen ni kommer att tycka om boken, jag har älskat att få skriva den för er!

Janne har precis öppnat champagne, nu skålar vi och jag är ödmjukt tacksam för att få ge ut den här boken.
30 om dagen- en livsresa finns ute 27:e augusti.

 

 • 2018-05-07, 15:19
 • 10

Jag har precis varit ute på en runda i underbart väder i Göteborg, vilken sommarvärme! Men idag sitter jag varje minut vid datorn och korrläser varenda mening till min bok. Idag ska hela mitt bokmanus ska in och jag har fullt ös. Vägen till en färdig bok du har i handen är inte enkel, men det är pirrigt, spännande och väldigt roligt. Kan knappt tro det är sant, men det kräver också fokus till 100%.

Jag måste ändå ha mina 30 om dagen för att orka, förutom mina träningspass. Frisk luft och promenader eller löpning gör att jag mår bra. Ta på dig skorna och ge dig ut, njut av frisk luft och känn hur kroppen blir lugn efter en runda, få med dig din vän eller partner, det gör så mycket att få igång endorfinerna som blir din belöning. Tänk varje gång du tvekar att du vet det blir bra efteråt.

Gratis och enkelt. Bästa jag vet är att få komma ut på en runda, nu kan jag fokusera igen och då jobbar jag bättre. Blir en bättre människa helt enkelt, haha.

Kortvecka för många och vi ska få sommarvärme, vilken vecka vi har framför oss!

Vill ni ha mer träningstips förresten? Känns som många vill komma igång nu när våren är här, även om jag gärna förespråkar vardagsmotionen så vet jag man tappar farten ibland och då behöver man någon som kickar igång dig.

 

 

 • 2018-04-24, 16:58
 • 64

Innehåller annonslänkar 

Äntligen! Ibland blir saker inte riktigt som man tänkt sig, så nu har min blogg fått flytta hem igen från Bonniers. Adressen är samma som alltid förstås, och allting ska fungera igen. Gör det inte det, säg till direkt här i kommentarfältet är ni snälla!

Bonniers har många bloggar att ta hand om och att lägga alla på samma server samtidigt blev nog en för stor flytt, det var i varje fall svårt att få ordning på allt. Därför valde jag att gå tillbaka till min gamla server Cloudnet igen och köra mitt eget tema. Jag måste säga att det känns fantastiskt!

Tack alla ni som hjälpt till att hitta saker som inte fungerat som de skulle! Ni gjorde beslutet mycket lättare för mig och jag är så glad över att ni haft tålamod med mig när saker krånglat.

Ni kan säkert alla funktioner, Facebookknappen för delningar fungerar igen och ju mer ni trycker på den, desto gladare blir jag. Kommentarerna är öppna som de ska vara och det är lätt att hitta och skriva ut recept igen.

Jag får hjälp av en privat tekniker med allt som jag inte klarar av själv och Bonniers fortsätter att ha hand om annonser och banners. Ett par saker ska ändras här inne men lovar att det är till er fördel.

Idag har min favoritfotograf Rickard kommit ned från Stockholm för att ta fina bilder som jag snart ska visa för er.

Och för er som frågade efter gula klänningen i instastories finns den HÄR och skorna HÄR.

Nu kör vi!

 • 2018-03-07, 10:40
 • 9

Skönt! Drygt en timma blev det, bra tempo och vi gick ca 7 km före frukost. Hade vi inte haft tider att passa hade vi nog gått en timma till. Uppför, slaskigt och snö men då får man parera och det är bra träning.

Jag går alltid i mina vindtäta byxor som andas, en vindjacka som är smidig att röra sig i. Är det några plusgrader har jag kortärmad under, är det under nollan och minus har jag långärmad. Känns det lagom när ni går ut är det för mycket kläder, bättre att frysa lite när ni kör igång så är det lagom med kläder.

Älskar våra morgonrundor, jag mår så bra av att röra på mig. Sedan ännu roligare när vi gillar det båda två.

Nu har jag precis kommit in och ätit ägg och yoghurt, Janne hade en tid hos Tommy Tingets som är osteopat så han gick dit direkt. Strax ska jag gå upp till Löfvingkliniken hos Håkan Löfving. Äntligen botox efter tre månader.

Båda två hade tid för behandlingar men på olika sätt. Haha.
Kram på er, kör hårt om ni ska ut och gå idag. Det är härligt när det är ljusare ute.

 

 

 • 2018-03-05, 17:47
 • 13

Oj vilken uppmärksamhet det blev kring mitt bokkontrakt! I morgon, tisdag, ska jag vara på Radio Skaraborg klockan 07.20 och prata om boken. Det känns riktigt pirrigt men roligt. Hur många gånger jag än varit i radio så är det mycket lättare att prata och tycka om något annat.
Lyssna gärna om ni är vakna!

Pressreleaser och intervjuer och allt… det var länge sedan det blev så mycket uppmärksamhet kring något jag gjorde. Dessutom bara från människor som tycker att det är roligt. Jag har vant mig vid att saker jag tycker blir uppslagna i andra medier och tycker förstås att det är roligt, men det är något annat när det handlar om något som är helt i mina egna händer.

Jag har ju boken i mitt huvud redan, där har den bott länge eftersom den bygger på mitt liv. Men att få ut den är en helt annan sak, allting vill komma ut samtidigt. Jag kommer förmodligen att prata sönder det stackars radioinslaget eftersom jag vill säga så mycket utan att veta var jag ska börja.

 • 2018-03-03, 17:34
 • 20

Tack alla snälla härliga läsare för att ni översvämmat mig med grattishälsningar efter att jag berättade om mitt bokkontrakt! Ni anar inte hur mycket det betyder, jag har aldrig skrivit något som är i närheten av så här långt så det känns lite pirrigt. Då är det så skönt att veta att jag har er i ryggen, det får mig att bita ihop och sätta mig vid tangentbordet igen.

De har inte varit lätt att hålla tyst. Jag har varit så uppspelt ända sedan jag träffade Annika på Bladh by Bladh. Att jobba med henne kändes så rätt från första början, ett litet personligt förlag som faktiskt bryr sig om mig och min historia i stället för att bara ta fram miniräknaren på en gång. Det är så härligt att känna att någon tror på mig.

”30 om dagen” har varit min arbetstitel från början, jag har använt den som titel på föreläsningar också. Ni har hört mig berätta historien om receptet på 30 minuter motion om dagen som förändrade mitt liv så där börjar det första kapitlet också. Annika har föreslagit att lägga till ”En livsresa” och det verkar klokt, även om jag tycker att ”30 om dagen” är en bra titel så blir den lite väl hemlighetsfull.

Förlåt alla fina som hört av er om jag inte hunnit svara, det kom väldigt mycket med en gång och jag blev helt överväldigad. Kom ihåg att varenda rad värmer mig i hjärtat och ger mig kraft att ta mig av nästa kapitel. Utan läsare finns det ingen anledning att skriva, oavsett om det är en blogg eller en bok. Så det här är helt och hållet er förtjänst! Tack!

 

 

 

 • 2018-03-02, 08:35
 • 120

Jag vet inte hur jag ska börja, det här har jag velat berätta så länge att jag hållit på att explodera. Jag ska äntligen få ge ut en bok! Precis innan vi satte oss på planet till Österrike skrev jag på kontraktet och skickade in det till förlaget Bladh by Bladh. Ibland blir drömmar verklighet!

Det har gått ett par dagar nu och jag är fortfarande så lycklig att jag bara vill skrika rakt ut. Äntligen! Det här har jag drömt om så länge.

Jag träffade Annika Bladh från förlaget Bladh by Bladh för första gången för några veckor sedan på ett fik vid Hötorget i Stockholm. Vi klickade direkt, jag pratade nog öronen av henne om allt jag vill skriva och göra i en bok. Men hon tände på det och nu har vi skrivit kontrakt. Jag är så lycklig att hon tror på mig och vill satsa på mig!

Boken blir lite som bloggen, en kombination av min egen livsresa och tips om träning, hälsosamt mat och hur man enkelt kan se lite fin ut. Det första kapitlet är färdigt så att Annika visste vad hon skulle ge sig in på. Allting börjar när jag var nere på botten, hade panikångest och satt hos läkaren utan att veta vad han skulle kunna ordinera mig för att jag skulle kunna må bättre.

Han ordinerade 30 om dagen och först trodde jag att det var tabletter. Men det var mycket värre än så, det stod 30 minuter motion om dagen på receptet. Men där vände mitt liv, som jag trodde var slut.

Så naturligtvis heter boken ”30 om dagen”, åtminstone än så länge.

Nu är det bråttom att få ihop allt, boken ska släppas redan i början av september så jag skriver så tangenterna glöder! Det här har jag aldrig gjort förut, knappt vågat drömma om!

Tack alla underbara läsare för allt ert pepp och alla gånger ni tyckt att jag borde skriva en bok, utan er hade jag aldrig ens vågat tänka tanken.