• 2017-10-10, 15:00
  • 6

I söndags var vi ute på Tjolöholms slott, har ni varit där? Ett pampigt slott i en sagolik miljö. Förstår att många gifter sig där. I helgen var det skördefest med massa aktiviteter, det fanns en saluhall där man kunde provsmaka och handla närodlat och ekologisk mat.

Vi åkte dit med Lucy för vi ville även hälsa på våra uppfödare Håkan och Susanne från Black Oranges som representerar rasen Pomeranian på skördefesten. Grevinnan Blanche Bonde var nämligen först med att importera en Pomeranian från England.

Här är Håkan till vänster, Lucys favorit. Hon älskade honom redan som nyfödd och hon kan aldrig sluta pussa på sin ”gamla husse”när vi sågs i söndags.

Det är så häftigt att se, då förstår ni jag är trygg och lugn när hon är hos dem ibland när vi reser bort. Världens bästa uppfödare som har så fin kontakt med sina valpköpare. Jag är sugen på att ta valpar på Lucy men hur sjutton klarar jag att bli av med valparna, det kommer inte gå. Haha

Här är vi i deras monter med Johan Palm som tillsammans med Helene också har två fina pommar, Chloe och Chanel från Black Oranges.

Nedan är Håkans och Susannes Bonnie, så duktig och snäll. Var med på mässan i två dagar där alla fick komma fram och prata om rasen och klappa Bonnie.

En klippt och en som inte är klippt, haha. Lucy måste klippas snart, kolla öronen. Ska nog bada henne och klippa idag. Vi ska ju ha kalas för Marilyn i helgen så då ska hon vara fin.

(adlinks) Janne har flera snygga nya tröjor, den vinröda HÄR, bra pris, även en snygg i grå ni måste kolla in HÄR. 

 

 

  • 2016-03-30, 16:31
  • 14

Idag har hon blivit besiktigad, fått sin vaccination och är chipmärkt. Allt var jättebra, nu känns det nära! 8,5 vecka gammal och har ni sett så liten hon är.

IMG_9082

Lilla plutten! Kan inte titta mig mätt på den här bilden, herregud så liten hon är. Duktiga veterinären Gustaf Elsing ger sprutan och kollar så allt ser bra ut.

IMG_9080

Aj, aj aj… jag blir blödig bara jag ser bilden.

Nu är det inte många dagar kvar……..här har vi handlat hem allt praktiskt, mest sånt som vi verkligen behöver och vi har fått mycket hjälp av Susanne och Håkan. Säger det igen, vilka duktiga, kärleksfulla uppfödare till den här lilla tjejen.  Otroligt seriösa, över 20 års erfarenhet och jag får massor med tips och råd. Känns tryggt inför vårt nya liv som börjar snart.

Uppfödaren har precis mätt henne, hon är 12 cm i manken nu, hahaha Ni fattar vilken ”porslinshund” vi ska få hem…

Pirrigt och spännande!