• 2018-08-08, 18:25
 • 20

Åh vad jag är glad! Nu håller jag äntligen min bok i handen. Jag och Janne tog emot leveransen idag och det var inget litet paket som kom, det var pallar med böcker. Ofattbar känsla! Jag tycker den är så fin! 

Bäst av allt är att ni härliga bloggläsare redan har beställt två tredjedelar av dem. Men vill ni ha ett signerat exemplar så kan ni fortfarande beställa det HÄR. 

 

Det känns som jag jobbat i evigheter med den här boken och på sätt och vis har jag ju gjort det hela mitt liv. Att skriva tog lång tid och mycket energi, men att leva allt tog ännu mera. Jag hoppas boken kan hjälpa många och hitta motivation och inspiration. 

Nu ska jag sätta mig och signera så ni som redan beställt får era böcker så fort det går. Jag och Janne har burit böcker i timmar, men det var som att bära sitt barn. 

Kunde inte sluta gråta. Glädjetårar. Det är så mycket känslor.

  

Nu ska jag sätta fart att signera!

 

 • 2018-08-01, 10:46
 • 93

Nu kommer äntligen min bok från tryckeriet! Redan nästa vecka är de första exemplaren utlovade, i stället för under vecka 35 som jag först fick veta. För att fira vill jag tävla ut några exemplar som jag förstås signerar. Men eftersom ni är så många som redan beställt av mig så vill jag hjälpa er att ge bort boken i present i stället.

Så skriv vem ni vill ge bort boken till och vad ni vill att jag ska skriva i den. De tre bästa motiveringarna vinner ett exemplar.

Ni har två dygn på er från och med nu! Tick tock… tick tock…

Vill du vara säker på att få ett signerat exemplar, åt dig själv eller någon annan? Då beställer du det HÄR. 

 • 2018-07-15, 20:05
 • 17

Innehåller reklam för min bok 

Tack alla ni som redan förbeställt min bok! Många har frågat när ni får den och preliminärt kommer den vecka 35, den håller på att tryckas nu. Jag är så pirrig och förväntansfull!

Under tiden bjuder jag gärna er alla på en sida ur boken. För er som inte beställt och vill förbeställa min bok kan ni göra det HÄR. 

Boken heter ju ”30 om dagen – en livsresa” eftersom jag fick ett recept på just 30 om dagen för att få ordning på mitt liv och få kontroll över panikångesten. 30 minuter motion, vilket nästan kändes värre än om det varit 30 tabletter som jag först trodde.

Min granne och vän Pernilla gav sig tusan på att få ut mig och här har hon för första gången släpat ut mig för att bara gå i en halvtimma.

Ni som bor eller varit mycket i Skövde vet hur Käpplundabron ser ut. Den är egentligen inte så lång eller brant eller hög… men på den första promenaden för så många år sedan var den enorm för mig.

Utdrag från kapitel två. Foto: Rickard L Eriksson

Vi närmar oss Käpplundabron, som går över en hårt trafikerad väg som skiljer ett bostadsområde från ett annat. Vi passerar några få men stora träd i en liten dunge på höger sida. Det går ju bra det här! Snart måste den där halvtimman vara över, det känns bra att ha kommit igång. Bara inte ångesten kommer, inte nu, inte mitt på bron.

Vad gör jag om den kommer mitt på bron? Då har jag ingenstans att ta vägen. Det är inte så högt men det är fullt med bilar som kör i hög hastighet under den. Och åt andra hållet finns det mer bilar som kör alldeles för fort.

Jag kan inte bara stå mitt på bron och inte kunna andas, det går inte. Om jag går riktigt fort då? Fast det kan jag inte, benen är redan två värkande stela träpinnar. Dessutom är hjärtklappningen så otäck om jag anstränger mig för mycket, jag kan få panikångest bara av den. Slår inte hjärtat redan lite fort för resten? Och är det inte lite svårt att andas?

Jo det tar emot. Nej, inte nu! Inte inför Pernilla, inte ute bland människor! Jag orkar bara inte.
Det dansar färger framför mina ögon och jag blinkar för att få bort dem. Benen darrar och knäna känns svaga som om de ska vika sig vilken sekund som helst.

Mina händer greppar om dubbelkärrans handtag så hårt att knogarna är vita. Nu måste jag väl ha kommit över bron?
Att titta upp är omöjligt, det är svårt nog att öppna ögonen igen. Jag är rädd att färgerna fortfarande ska vara där, men jag ser bara en sliten asfalt med lite grus som slirar ovanpå.

Den står stilla. Alltså står jag också stilla. Jag försöker andas lugnt, få ned lite luft i lungorna som skriker nu, och säger till hjärtat att lugna sig. Varje andetag blir lite djupare och lite lugnare igen så det ger kroppen en aning mer syre än det föregående. Jag försöker hålla luften nere och känner hur hjärtat börjar slå lite långsammare också.

Efter vad som känns som en timma börjar jag höja blicken. Bron är kvar i bakgrunden. Jag är inte ens i närheten av den. Den ligger där retfullt utom räckhåll. Pernilla tittar oroligt på mig och undrar om vi kanske borde gå hem nu. Jag nickar och tittar på klockan.
Vi har varit ute i tio minuter.

 

 

 • 2018-06-26, 19:55
 • 63

Äntligen är den klar, min första bok! Åh, vad glad jag är! Vecka 33 kommer den preliminärt ut i handeln, men du som läser bloggen kan beställa den redan nu. 

Och förstås signerar jag alla exemplar som förbeställs i min egen webbshop, HÄR! 

Ni är många som undrat om det går att köpa signerad böcker och jag kan äntligen lova: Jajemen, det är klart ni kan det! Vi gör det bättre, alla som beställs i förväg här på bloggen blir signerade. Jag ska sätta mig med en stor hög böcker, ju större desto bättre, och signera varenda en. Janne har lovat hjälpa till med att skicka ut dem.

”30 om dagen – En livsresa” kommer förstås att säljas i bokhandeln och på olika nätshoppar också, men det är bara de exemplar som jag säljer själv som jag lovar att signera. Ge mig skrivkramp nu! Först till kvarn!

 • 2018-06-08, 17:09
 • 11

Nu är det mycket jobb med boken. All text är lämnad, sättningen pågår, vi håller på att välja bilder och igår var jag i Stockholm för att prata om marknadsföring. Det är mycket jobb med lanseringen, för inte tala om allt som händer efter sommaren. Jag är så taggad och glad för detta. 

Först av allt vill jag ge er som stöttat mig i alla år ett litet, litet smakprov från första kapitalet.

// När jag sitter med receptet i handen och inte förstår hur jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, så börjar mitt nya liv utan att jag vet om det. Jag har tvingat mig hit, blivit sparkad hit av mina nära och kära som fått nog av att se mig göra mig själv illa. Men nu är allting upp till mig, läkaren har gjort sitt också med receptet. Jag skriker rakt ut åt honom och undrar hur han tänkt sig att jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, jag som knappt kan äta en bit ost utan att storkna.

Han ler överseende mot mig och jag blir ännu argare. Tycker han att det här är roligt? Men med lugn och vänlig röst uppmanar han mig att läsa en gång till.

Det är inte 30 tabletter om dagen som jag blivit ordinerad. Det är 30 minuter motion om dagen.

På något vis känns det ännu värre. // 

Ni har hört mig berätta om Louis och hans korta liv många gånger, men det går fortfarande runt i mitt huvud och i mitt hjärta. Så det är där som min bok börjar också. Hoppas ni vill följa med på resan där, precis som ni gör här. Snart kommer ni kunna förboka signerade exemplar direkt här på bloggen!

 

 • 2018-03-05, 17:47
 • 13

Oj vilken uppmärksamhet det blev kring mitt bokkontrakt! I morgon, tisdag, ska jag vara på Radio Skaraborg klockan 07.20 och prata om boken. Det känns riktigt pirrigt men roligt. Hur många gånger jag än varit i radio så är det mycket lättare att prata och tycka om något annat.
Lyssna gärna om ni är vakna!

Pressreleaser och intervjuer och allt… det var länge sedan det blev så mycket uppmärksamhet kring något jag gjorde. Dessutom bara från människor som tycker att det är roligt. Jag har vant mig vid att saker jag tycker blir uppslagna i andra medier och tycker förstås att det är roligt, men det är något annat när det handlar om något som är helt i mina egna händer.

Jag har ju boken i mitt huvud redan, där har den bott länge eftersom den bygger på mitt liv. Men att få ut den är en helt annan sak, allting vill komma ut samtidigt. Jag kommer förmodligen att prata sönder det stackars radioinslaget eftersom jag vill säga så mycket utan att veta var jag ska börja.

 • 2018-03-03, 17:34
 • 20

Tack alla snälla härliga läsare för att ni översvämmat mig med grattishälsningar efter att jag berättade om mitt bokkontrakt! Ni anar inte hur mycket det betyder, jag har aldrig skrivit något som är i närheten av så här långt så det känns lite pirrigt. Då är det så skönt att veta att jag har er i ryggen, det får mig att bita ihop och sätta mig vid tangentbordet igen.

De har inte varit lätt att hålla tyst. Jag har varit så uppspelt ända sedan jag träffade Annika på Bladh by Bladh. Att jobba med henne kändes så rätt från första början, ett litet personligt förlag som faktiskt bryr sig om mig och min historia i stället för att bara ta fram miniräknaren på en gång. Det är så härligt att känna att någon tror på mig.

”30 om dagen” har varit min arbetstitel från början, jag har använt den som titel på föreläsningar också. Ni har hört mig berätta historien om receptet på 30 minuter motion om dagen som förändrade mitt liv så där börjar det första kapitlet också. Annika har föreslagit att lägga till ”En livsresa” och det verkar klokt, även om jag tycker att ”30 om dagen” är en bra titel så blir den lite väl hemlighetsfull.

Förlåt alla fina som hört av er om jag inte hunnit svara, det kom väldigt mycket med en gång och jag blev helt överväldigad. Kom ihåg att varenda rad värmer mig i hjärtat och ger mig kraft att ta mig av nästa kapitel. Utan läsare finns det ingen anledning att skriva, oavsett om det är en blogg eller en bok. Så det här är helt och hållet er förtjänst! Tack!

 

 

 

 • 2018-03-02, 08:35
 • 120

Jag vet inte hur jag ska börja, det här har jag velat berätta så länge att jag hållit på att explodera. Jag ska äntligen få ge ut en bok! Precis innan vi satte oss på planet till Österrike skrev jag på kontraktet och skickade in det till förlaget Bladh by Bladh. Ibland blir drömmar verklighet!

Det har gått ett par dagar nu och jag är fortfarande så lycklig att jag bara vill skrika rakt ut. Äntligen! Det här har jag drömt om så länge.

Jag träffade Annika Bladh från förlaget Bladh by Bladh för första gången för några veckor sedan på ett fik vid Hötorget i Stockholm. Vi klickade direkt, jag pratade nog öronen av henne om allt jag vill skriva och göra i en bok. Men hon tände på det och nu har vi skrivit kontrakt. Jag är så lycklig att hon tror på mig och vill satsa på mig!

Boken blir lite som bloggen, en kombination av min egen livsresa och tips om träning, hälsosamt mat och hur man enkelt kan se lite fin ut. Det första kapitlet är färdigt så att Annika visste vad hon skulle ge sig in på. Allting börjar när jag var nere på botten, hade panikångest och satt hos läkaren utan att veta vad han skulle kunna ordinera mig för att jag skulle kunna må bättre.

Han ordinerade 30 om dagen och först trodde jag att det var tabletter. Men det var mycket värre än så, det stod 30 minuter motion om dagen på receptet. Men där vände mitt liv, som jag trodde var slut.

Så naturligtvis heter boken ”30 om dagen”, åtminstone än så länge.

Nu är det bråttom att få ihop allt, boken ska släppas redan i början av september så jag skriver så tangenterna glöder! Det här har jag aldrig gjort förut, knappt vågat drömma om!

Tack alla underbara läsare för allt ert pepp och alla gånger ni tyckt att jag borde skriva en bok, utan er hade jag aldrig ens vågat tänka tanken.