• 2018-08-08, 18:25
 • 20

Åh vad jag är glad! Nu håller jag äntligen min bok i handen. Jag och Janne tog emot leveransen idag och det var inget litet paket som kom, det var pallar med böcker. Ofattbar känsla! Jag tycker den är så fin! 

Bäst av allt är att ni härliga bloggläsare redan har beställt två tredjedelar av dem. Men vill ni ha ett signerat exemplar så kan ni fortfarande beställa det HÄR. 

 

Det känns som jag jobbat i evigheter med den här boken och på sätt och vis har jag ju gjort det hela mitt liv. Att skriva tog lång tid och mycket energi, men att leva allt tog ännu mera. Jag hoppas boken kan hjälpa många och hitta motivation och inspiration. 

Nu ska jag sätta mig och signera så ni som redan beställt får era böcker så fort det går. Jag och Janne har burit böcker i timmar, men det var som att bära sitt barn. 

Kunde inte sluta gråta. Glädjetårar. Det är så mycket känslor.

  

Nu ska jag sätta fart att signera!

 

 • 2018-08-07, 22:03
 • 4

Tack för alla hälsningar i tävlingen där ni kunde vinna min bok till en vän. En signering där ni fick önska vad jag skulle skriva.

Så fina hälsningar, allihopa. Blev riktigt rörd. Jag lovade tävla ut tre böcker men måste ge er fem, allra helst till er allihop, haha.

Men jag ger fem vinnare varsin bok som jag kommer skriva den hälsningen ni önskar. Jag mailar er! Vill du beställa ditt signerade ex kan du göra det HÄR. 

Stor kram från mig

Karolina Hallström 

Hej.

Jag skulle vill vinna boken till min älskade lillasyster som har kämpat under ett års tid med panikångest i varierad karaktär efter att hon förlorade sina tvillingbebisar i magen. Jag är övertygad om att boken skulle komma henne till nytta och vägen tillbaka till ett sundare leverne med motion och bättre kost. Hon förtjänar en nystart.

Hälsningen i boken vid eventuell vinst:

”Till finaste du, du är värdefull”

Maria Härling

Till min dotter Josefin från Mamma genom Johanna Toftby. En inspirerande kvinna som har hjärtat på rätt ställe, skinn på näsan och vågar förverkliga sina drömmar. En inspirerade influenser och sann förebild. En liten försmak av livets resa.

Therese

Å skulle gärna vilja vinna din bok. Inte bara till mig själv utan så hela min familj kan läsa. Länge leve hälsan!

Malin 

Hej! Tack Johanna för att du skriver och pratar så öppet om ångest. Det betyder mycket för många. Jag har många runt omkring mig som lidit av ångest. Jag har alltid själv mått bra, och inte riktigt förstått vad det är.. och varför man har det.. Jag har en förändring på EKG, i hjärtats syresättning. Haft i flera år, och mår bra och det är okej. Men träffade en läkare för några ve sen i ett annat ärende, som ville utreda detta igen.

Jag började må så fruktansvärt dåligt då, yrsel, ont i bröstet, domnade i fingrar mm, som jag förknippade med hjärtproblem. Åkte hem i förrgår en vecka för tidigt från marbellla, skulle vara där tillhands för min 19åring som går bartender kurs. För jag mådde så dåligt.. träffade en underbar läkare idag som förklarade att det var ångest jag hade nu, pga hjärt utredningen. Så skönt att höra, trodde jag tappat förståndet totalt..! Skulle vilja läsa boken själv! Och skriv: Det är bara ångest, och det går över!! Kram/ Malin

Ylva 

Hej! Jag skulle vilja ge denna bok till min dotter! Hon utmanades tidigt i livet med att vi, hennes föräldrar gick isär, hennes pappa tog inte hand om sig – det fick hon göra och när hon var fjorton dog han. Just efter att de börjat hitta tillbaka till varandra. Trots detta har hon idag vuxit upp till den bästa av de bästa och jag önskar att hon nu får ta del av din resa, som ytterligare pepp.

Jag skulle vilja att du skrev; Smurf! Du är unik och har kommit en lång väg, som ytterligare pepp får du ta del av min resa (dvs din Johanna). Med Vänliga hälsningar Ylva

 

 

 

 

 

 

 

 • 2018-08-01, 10:46
 • 93

Nu kommer äntligen min bok från tryckeriet! Redan nästa vecka är de första exemplaren utlovade, i stället för under vecka 35 som jag först fick veta. För att fira vill jag tävla ut några exemplar som jag förstås signerar. Men eftersom ni är så många som redan beställt av mig så vill jag hjälpa er att ge bort boken i present i stället.

Så skriv vem ni vill ge bort boken till och vad ni vill att jag ska skriva i den. De tre bästa motiveringarna vinner ett exemplar.

Ni har två dygn på er från och med nu! Tick tock… tick tock…

Vill du vara säker på att få ett signerat exemplar, åt dig själv eller någon annan? Då beställer du det HÄR. 

 • 2018-07-15, 20:05
 • 17

Innehåller reklam för min bok 

Tack alla ni som redan förbeställt min bok! Många har frågat när ni får den och preliminärt kommer den vecka 35, den håller på att tryckas nu. Jag är så pirrig och förväntansfull!

Under tiden bjuder jag gärna er alla på en sida ur boken. För er som inte beställt och vill förbeställa min bok kan ni göra det HÄR. 

Boken heter ju ”30 om dagen – en livsresa” eftersom jag fick ett recept på just 30 om dagen för att få ordning på mitt liv och få kontroll över panikångesten. 30 minuter motion, vilket nästan kändes värre än om det varit 30 tabletter som jag först trodde.

Min granne och vän Pernilla gav sig tusan på att få ut mig och här har hon för första gången släpat ut mig för att bara gå i en halvtimma.

Ni som bor eller varit mycket i Skövde vet hur Käpplundabron ser ut. Den är egentligen inte så lång eller brant eller hög… men på den första promenaden för så många år sedan var den enorm för mig.

Utdrag från kapitel två. Foto: Rickard L Eriksson

Vi närmar oss Käpplundabron, som går över en hårt trafikerad väg som skiljer ett bostadsområde från ett annat. Vi passerar några få men stora träd i en liten dunge på höger sida. Det går ju bra det här! Snart måste den där halvtimman vara över, det känns bra att ha kommit igång. Bara inte ångesten kommer, inte nu, inte mitt på bron.

Vad gör jag om den kommer mitt på bron? Då har jag ingenstans att ta vägen. Det är inte så högt men det är fullt med bilar som kör i hög hastighet under den. Och åt andra hållet finns det mer bilar som kör alldeles för fort.

Jag kan inte bara stå mitt på bron och inte kunna andas, det går inte. Om jag går riktigt fort då? Fast det kan jag inte, benen är redan två värkande stela träpinnar. Dessutom är hjärtklappningen så otäck om jag anstränger mig för mycket, jag kan få panikångest bara av den. Slår inte hjärtat redan lite fort för resten? Och är det inte lite svårt att andas?

Jo det tar emot. Nej, inte nu! Inte inför Pernilla, inte ute bland människor! Jag orkar bara inte.
Det dansar färger framför mina ögon och jag blinkar för att få bort dem. Benen darrar och knäna känns svaga som om de ska vika sig vilken sekund som helst.

Mina händer greppar om dubbelkärrans handtag så hårt att knogarna är vita. Nu måste jag väl ha kommit över bron?
Att titta upp är omöjligt, det är svårt nog att öppna ögonen igen. Jag är rädd att färgerna fortfarande ska vara där, men jag ser bara en sliten asfalt med lite grus som slirar ovanpå.

Den står stilla. Alltså står jag också stilla. Jag försöker andas lugnt, få ned lite luft i lungorna som skriker nu, och säger till hjärtat att lugna sig. Varje andetag blir lite djupare och lite lugnare igen så det ger kroppen en aning mer syre än det föregående. Jag försöker hålla luften nere och känner hur hjärtat börjar slå lite långsammare också.

Efter vad som känns som en timma börjar jag höja blicken. Bron är kvar i bakgrunden. Jag är inte ens i närheten av den. Den ligger där retfullt utom räckhåll. Pernilla tittar oroligt på mig och undrar om vi kanske borde gå hem nu. Jag nickar och tittar på klockan.
Vi har varit ute i tio minuter.

 

 

 • 2018-06-29, 17:50
 • 6

Innehåller reklam för min bok 

Idag är dagen D! Vet ni vad jag pysslat med hela dagen fram till nu? Boken har gått iväg för tryck! Hurra vad jag är glad! Boken har förstås varit iväg för korrekturläsning flera gånger hos olika personer men vi har slutkorr och då ska allt vara klart.

Och nu är alltså boken iväg för tryck! Kan nästan inte tro de är sant. Ni är väldigt många som förbeställt boken, ni anar inte hur tacksam och glad jag är för det. Vi har fått beställa mer böcker till shopen flera gånger och förlaget kommer få trycka mer än vad vi planerat. Hjälp alltså, det är galet!

Förhandsbeställ boken HÄR. Tack från hjärtat allihop. Det ska bli roligt att snart få den i handen.

Har varit på möte på Clarion Post och ett annat spännande möte idag, vilken hektiskt vecka det har varit. Men nu kommer mer inlägg och nya recept här inne, puh. Skönt att kunna bocka av saker.

Igår var vi på ett White Party på Clarion Post, ska tipsa er om deras takbar med pool som ni snart kommer kunna besöka utan att bo på hotellet. Riktigt kul!

Ska faktiskt iväg på en trevlig AW med några vänner här i Göteborg men ville in och önska er en mysig fredag.

Stor kram på er!

 • 2018-06-27, 14:11
 • 8

Wow! Ni är fantastiska! Jag trodde aldrig att intresset för min bok skulle vara så enormt. Det tog ett par timmar att sälja slut på böckerna som vi beställt från mitt förlag Bladh by Bladh. 

Men oroa er inte, jag har beställt ännu fler så ni kan fortfarande förhandsbeställa och jag lovar att signera vartenda exemplar som bokas i förväg via min egen webbshop. HÄR! 

Att ni vill läsa ”30 om dagen – En livsresa” betyder så mycket för mig. Jag har drömt i många år om att få berätta min historia i bokform och måste säga att jag är jättenöjd med resultatet. Hur mycket jag än älskar att prata med er via bloggen så var det något helt annat att få så mycket utrymme att berätta hela min resa i det här formatet.

Och ännu gladare blir jag när så många av er redan har beställt boken! Jag kommer garanterat att få skrivkramp av att signera alla som ni har beställt, men jag klarar fler, jag lovar! Så många ni vill ha!

Nu hejar vi fram Sverige, så spännande match! 

 • 2018-06-26, 19:55
 • 63

Äntligen är den klar, min första bok! Åh, vad glad jag är! Vecka 33 kommer den preliminärt ut i handeln, men du som läser bloggen kan beställa den redan nu. 

Och förstås signerar jag alla exemplar som förbeställs i min egen webbshop, HÄR! 

Ni är många som undrat om det går att köpa signerad böcker och jag kan äntligen lova: Jajemen, det är klart ni kan det! Vi gör det bättre, alla som beställs i förväg här på bloggen blir signerade. Jag ska sätta mig med en stor hög böcker, ju större desto bättre, och signera varenda en. Janne har lovat hjälpa till med att skicka ut dem.

”30 om dagen – En livsresa” kommer förstås att säljas i bokhandeln och på olika nätshoppar också, men det är bara de exemplar som jag säljer själv som jag lovar att signera. Ge mig skrivkramp nu! Först till kvarn!

 • 2018-06-19, 20:26
 • 8

Tack från hjärtat för alla fina grattishälsningar till Marilyn! Ni är underbara. Ni måste bara få se klänningen hon hade på studentbalen, ska lägga ut så fort jag hinner. De var så fina.

Men nu sitter jag fast här i köket med min dator. Satt hela dagen igår och hela dagen idag.

Vi närmar oss slutet med boken, eller början kanske jag ska säga. Kan nästan inte tro det är sant! Jag fick pausa allt kring boken under studentveckan och det visste Annika på mitt förlag Bladh by Bladh om men redan igår tog jag tag i allt igen.

Och så här ser fram och baksidan ut. Hurra så glad jag är!

Jag sitter med de sista bilderna, kollage, bilder till inlagan, bildtext i kollagen, alla matbilder till alla recept. Ja, det är recept också, haha! Ni kommer förstå varför efter hela berättelsen och alla kapitel. Även massa träningstips och skönhetstips också. ;-)

Men det allra största som vi sitter med dessa dagar- Slutkorr på hela manuset.

Jag och Annika har dialog hela tiden med allt från minsta lilla ord som är ett frågetecken på till varenda namn. Allt ska vara rätt.

Självklart sitter inte jag med korr, det gör flera personer, men jag har slutkorr. Jag läser just nu min egna bok för att stämma av så allt är rätt. Blir en del kaffe den här dagen, tur jag gick ut på en långrunda i morse så jag fick energi.

Nu måste jag fortsätta, ville bara in och säga hej till er.

 

 

 • 2018-06-08, 17:09
 • 11

Nu är det mycket jobb med boken. All text är lämnad, sättningen pågår, vi håller på att välja bilder och igår var jag i Stockholm för att prata om marknadsföring. Det är mycket jobb med lanseringen, för inte tala om allt som händer efter sommaren. Jag är så taggad och glad för detta. 

Först av allt vill jag ge er som stöttat mig i alla år ett litet, litet smakprov från första kapitalet.

// När jag sitter med receptet i handen och inte förstår hur jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, så börjar mitt nya liv utan att jag vet om det. Jag har tvingat mig hit, blivit sparkad hit av mina nära och kära som fått nog av att se mig göra mig själv illa. Men nu är allting upp till mig, läkaren har gjort sitt också med receptet. Jag skriker rakt ut åt honom och undrar hur han tänkt sig att jag ska få i mig 30 tabletter om dagen, jag som knappt kan äta en bit ost utan att storkna.

Han ler överseende mot mig och jag blir ännu argare. Tycker han att det här är roligt? Men med lugn och vänlig röst uppmanar han mig att läsa en gång till.

Det är inte 30 tabletter om dagen som jag blivit ordinerad. Det är 30 minuter motion om dagen.

På något vis känns det ännu värre. // 

Ni har hört mig berätta om Louis och hans korta liv många gånger, men det går fortfarande runt i mitt huvud och i mitt hjärta. Så det är där som min bok börjar också. Hoppas ni vill följa med på resan där, precis som ni gör här. Snart kommer ni kunna förboka signerade exemplar direkt här på bloggen!

 

 • 2018-06-07, 23:10
 • 15

Jag glömde ju berätta att jag var i Stockholm idag när jag berättade om den fina överraskningen jag fick av mina tjejer. Tack snälla ni för alla kommentarer,  visst blir man rörd av en sån present. Otroligt!

Jag har varit uppe i Stockholm hela dagen för viktigt möte med Camilla Runberg som är PR-ansvarig för min boklansering. Ska berätta mer i morgon, men jag vet vad jag ska göra i höst, haha. Vilket fullspäckat schema vi kommer ha, oj oj.

Här är jag med Camilla som har hand om all press och PR kring boken hos mitt förlag Bladh by Bladh.

Och vet ni…. snart kan ni förbeställa boken! Signerade ex om ni vill!

Hann även med ett möte till och ett event som min vän Mona följde med på, visar er i morgon.

Har precis kommit hem med ett tåg som var en timma försenad men vad gör det när jag haft en så fin dag! Allt ordnar sig.

Stupar i säng, helt slut efter lång dag men resa Skövde-Stockholm är ändå smidigt. I morgon är det en vecka kvar till Marilyns student, så kul det ska bli!

Behöver ut och springa i morgon bitti för att få ur mig lite stress, sedan är det full fart hela dagen med handla och hämta massa grejer.

Hur gör ni när ni har fullt ös med jobb eller fullspäckad kalender, tränar ni eller blir det inte av?Jag har ännu mer behov känner jag att få röra på mig när jag har mycket jobb. Kroppen blir avslappnad.

Kram så länge