• 2018-01-30, 22:20
  • 46

Innehåller annonslänkar för Ellos 

Här kommer äntligen bilderna på hur vårt nya matsalsrum blev. Bordet är Bruno Mathssons Superellips med den svarta kanten och jag är så nöjd!

Jag letade länge efter ett stort bord som har kvalité och håller i längden, det gör verkligen Bruno Mathssons bord. Detta är 240×120 så vi kan sitta många på middagar. Älskar middagar med familj och vänner.

Letade efter ett bredare bord så man kan duka med extra allt. Älskar vackra dukningar. (Fällarna och mattan finns länkar till här i inlägget.)

Vad tycker ni?

Jag har tidigare haft högre bord, tyngre stil och stolar som jag älskar. Men det är kul att göra om, nu är det helt annan stil men ändå min stil. Viktigt att man behåller sin personlighet.

Bordet och stolarna har jag behållt och kommer inte sälja. Så många som frågar, men använder det faktiskt i ett annat rum och tycker för mycket om det för att göra mig av med det. En liten samlare är jag, puh.

Så här såg det ut för några år sedan. Hjälp, haha!

Dessa vita stolar och ett annat bord skänkte jag här på bloggen, en familj som behövde det mer än jag när jag köpte nytt.

Lite kalt och trist. Men man bygger upp sitt hem efter ekonomi, tid och engagemang. Jag har köpt mina möbler för egna pengar, lånat möbler eller köpt begagnat. Funkar hur bra som helst.

I början kanske man inte har något alls, men jag tror också man värdesätter saker mer i livet än om mamma eller pappa springer och köper prylar till dig. Får man kämpa är det en skön känsla när du kan köpa det du längtat eller sparat till och man värdesätter saker mer.

Här är mitt svarta höga bord. Vet att ni är många läsare som gillar den här stilen och tycker jag är galen som köper nytt bord. Men allt har sin tid, detta får vi inte plats många vid och det är kul att förändra.

(Kristallkronan hänger i köket nu)

Jag köpte mitt Bruno Mathssonbord på Sparsmakat här i Skövde, alltså vilken service. Ann-Sofie som driver den fina butiken är grym.

Hon kommer hem och kikar, hjälper dig med smakråd och sedan kör hon hem möblerna också. Härligt med drivna kvinnor! Vi släpade upp bordet och så här blev förvandlingen.

Roligt med ett svensktillverkat bord nere i Värnamo.

Kalt!

I början fick jag nästan panik. Så tomt och konstigt efter den maffiga, pråliga känslan innan. Men jag ville förändra och få in en nättare stil, samt få in fler gäster kring matbordet.

Ann-Sofie sa att det tar ganska lång tid innan man vänjer sig vid en ny stil, hon vill alltid att sina kunder ska få tid på sig, gärna låna hem möbler innan man bestämmer sig helt.

Jag köpte även nya stolar, Eames grå. Tidlösa, klassiska och vi tycker de passar bra till bordet. Också svindyra men hållbara. Nu älskar jag hela matsalsbordet och rummet är så mycket större och luftigare.

Men det kändes kalt med zebramattan så en fick vara i hallen (kommer bilder på hallen)

Beställde en fin och skön från Ellos HÄR! Färgen heter grå och storlek 200×290.

Visst blev det fint med mysig matta under? Nu börjar det bli mer Johanna här inne.

Beställde även flera sköna plädar HÄR som jag hänger över stolarna. Ombonat och mysigt. Grå, beige och vit är fint. De fällarna jag har finns HÄR.

Lucy har också två på golvet som hon älskar att ligga på.

På stolarna har jag små runda, svarta fällar från Sparsmakat. Blir skönt för rumpan och inte så kalt.

Jag tycker det är kul att pynta med fällar, snygga gardiner från golv till tak, massa ljusstakar och göra rummet personligt. Därför det känns rätt med enkelt moderna och klassiska möbler som är tidlösa.

Nu är det bara väggen till höger som inte är riktigt klar. Jag inreder i perioder, kör järnet ett tag sedan måste jag pausa för kreativiteten tar slut, haha.

Älskar rummet mer och mer, vi sitter här flera kvällar i veckan och vid jul fick 12 gäster plats vid bordet.

Satsa på tyg, plädar, fällar, ljus. Det blir mer personligt. Tyg från golv till tak blir maffig känsla, jag tycker det är vackert med mycket tyg, har inte en enda vanlig gardin tror jag men det är också sånt jag köpt allt eftersom. Blir ruinerad om man ska köpa 30 meter tjockt tyg till ett rum, haha

Sitter även med alla bilder från hallen, det ska ni också få se snart. Nu blir det kvällsthe sedan natti. Träning i morgon bitti, följ mig gärna på johannatoftby på insta/stories så hänger ni med vad jag gör på dagarna.

Stor kram på er!

 

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…