• 2018-09-14, 16:30
  • 4

Har ni en fin fredag? Jag har haft telefonmöte precis med Apoteket, blir ett spännande samarbete framöver. Ska hoppa in i duschen snart, ikväll är vi inbjudna på premiären på Park Lanes nya rockshow! Blir mat och show, har hört deras shower är fantastiska så ni får en recension efter sen.

Här kommer lite fredagstips!

Finns det något så gott som en härlig charkbricka? Jag älskar all slags plock. Om ni inte orkar laga middag är charkbricka eller massa plock perfekt. Mina tjejer älskar det!

Ostar, kex, frukt, gott från charken- så trevligt att sitta vid TVn och plocka. Vi hade ofta onsdagsmys och då lyxade vi till det med en god charkbricka.

Jag brukar ha olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur, jag älskar även lite exotiska frukter, sedan tog jag stora päronskivor som jag hällde en god olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. 

Krustader med en enkel fyllning jag vispade ihop. En halv burk creme fraiche med 1/2 dl riven parmesanost, stek lite bacon knaprigt, klipp ner och rör i. Häll i lite olivolja, salt och peppar. Strö lite hackad bacon över. 

Parmesanchips!

Lägg små högar med parmesan på bakplåtspapper och gratinera i ugnen 200 grader tills de fått färg. Bränn dem inte. Lägg en klick creme fraiche på eller en skiva parmaskinka.

2018-09-14 Johanna Toftby

  • 2018-03-10, 12:02
  • 10

Äntligen mellofinal! Dagen är här! Tänk vilken pirrig dag för alla grymma bidrag som tagit sig till final idag. Jag minns den pirriga känslan när vi var med och jobbade med Magnus bidrag för 3 år sedan. Oj oj, det är magiskt och mycket nerver för alla som tävlar. Har ni någon favorit?

Jag håller förstås på vår vän Jessica! Tycker det är ett pangsnyggt nummer. Sedan älskar jag John Lundviks vackra låt My Turn.

Så spännande det ska bli! Lisa-Marie är faktiskt på plats med sina bästa tjejkompisar i Friends arena. Så kul för dem. Tänk lite extra mycket på vår Annica att hon orkar. Jag ringde henne igår kväll och hon skulle göra allt för att ta sig upp och var så laddad! Den tjejen besitter en styrka jag beundrar.

Men ingen mello utan något gott att äta till. Vad äter ni? Jag älskar goda charkbrickor som man kan ha till!

Enkelt, mysigt och gott.

Jag har många varianter, dessa två här nedan gjorde vi faktiskt till onsdagsmys i veckan när vi var hemma tillsammans. Fler tips på mina charkbrickor HÄR. 

Jag älskar olika slags ostar, sedan gott med parmesanchips och olika kex till. Parmesanchips är busnenkelt. Riv god parmesan och lägg i små högar på en plåt. Kör dem i ugnen tills de smält, inte bränna dem. Det tar några minuter, de ska inte bli för mörka. Lägg tex en klick crem fraiche eller ost, jag tog en mjuk kantarellost som passade till. Sedan en bit lufttorkad bresaola! (Lufttorkad nötlår, italienskt) Så gott!

Jag älskar äta med ögat, har man gäster är det så kul att lägga upp fint. Ös på med frukter, färska kryddor du kan dekorera med.

Tomaterna är körsbärstomater jag delade, sedan lade jag i en brieost och ringlade lite olivolja, örter och in i ugnen snabbt några minuter på 200 grader. Så gott.

Dessa är små getostskivor med hackade valnötter, lite honung. In i ugnen snabbt. Mumsbitar!

Jag strör ofta lite nötter över en god ost, sedan kan man också ha päron, ringa olivolja över. Galet gott.

Hoppas ni får en riktigt fin mellolördag! Så kul det ska bli. Jag är i Göteborg och vi har varit ute på en runda före frukost. Sedan slank jag in på NK och inhandlade det sista till fotograferingen vi ska göra på måndag. I morgon åker jag och Janne upp till Stockholm, han har ett jobb samtidigt där uppe så det passade så bra. Sover bättre när han är med.

Måndag morgon är det fullt ös non stop. Då är det omslagsplåtning hela dagen till min bok!

Janne ska på hockey idag men kommer upp efter, jag och Lucy åker snart mot Skövde och börjar förbereda inför kvällen. Vi ska ha hem några vänner som vi inte har träffat på länge.

Nu måste jag sätta fart. Stor kram på er, njut av en fin lördag.

2018-03-10 Recept ,
  • 2018-01-12, 10:14
  • 12

Äntligen fredag, yeah! Varför inte göra en härlig charkbricka till fredagsmys? Vi älskar charkbrickor och tjejerna tycker det är  mysigt att sitta och plocka. Man äter alltid med ögat så lägg upp fint på ett fat och duka fram.

Charkbrickor är populära sökningar här inne, det är så roligt att ni gillar all matinspiration här på bloggen.

Man kan lägga på det man tycker om, vi älskar goda ostar och längre ner finner ni vad vi har på just den här brickan.

Jag har olika sorters ostar, parmaskinka, salami (finns massor av fina olika i charken, ni kan välja vad ni känner för) och alltid en fin brieost för det är Marilyns favorit med marmelad. Alltid en Saint Agur,  lite jordgubbar och passionsfrukt, sedan tog jag stora päronskivor som jag rinvglade olivolja över och strösslade lite hackade valnötter på. Det blev galet gott.
Missa inte prova tryffelbrie, den är så god. De små oststängerna är gruyére som tillverkas i Schweiz och Frankrike, en hårdost med starkare smak. Favorit. Tryffelbrie är också gott.

De små krustaderna:

Räcker till ca 10 Krustader

1 dl creme fraiche
1/2 dl riven parmesanost
ett par baconskivor
1/2 msk olivolja
salt och peppar

Gör så här: Stek bacon knaprigt. Rör ihop allt till en smet och portionera ut i de små krustaderna, klipp bacon i små bitar och strö över. Lägg i röran strax innan du ska servera annars blir krustaderna mjuka.

Så goda och är även gott till fördrinken om ni ska ha middag. Finns massor av charkbrickor på bloggen vi gjort, här är några. Man kan ju göra små och inte så mycket på om man vill.

(Denna hade vi igår, lagom när man bara vill ha en mindre bricka en vardag) Den runda brickan fick jag av tjejerna är julklapp.  Visst är den fin?

 

 

 

 

 

 

  • 2017-08-16, 18:48
  • 8

Det är flera som har frågat efter tips på charkbricka som vi 0fta äter hemma, speciellt när vi har våra onsdagsmys. Idag fick jag ett mail från en tjej som så gärna ville jag skulle leta fram mina inlägg. Här kommer det!

Godaste charkbrickan hittar ni HÄR. 

Vi brukar alltid ha flera slags ostar, ibland köper jag några riktigt fina inne på saluhallen i Göteborg men det finns ju mycket i charken i vanliga matvarubutiker. På länken ovan står det exakt vilka vi brukar ha.

En favorit är päron med ädelost, valnötter och sedan ringlar man en god olivolja. Jättegott.

Dekorera med lite frukt, det är gott att bryta av osten eller allt salt med lite exotiska frukter och kex till.

Lägg upp på ett stort fat eller en stor charkbricka, man äter med ögat och detta kan vara det allra godaste jag vet. Sitta och plocka i timmar, det är gott men också socialt.

Nu har vi precis kommit hem från stranden, idag åkte bort till östra sidan och besökte Oasis Beach, har ni varit där? Men hjälp vad mysig strand. Det är klippor, solstolar som är utställda lite här och var. Och en underbar liten bar inne i berget. Så likt vår favoritbar i Rovinj som Janne och jag besökte 4 kvällar i rad, haha. Jag har fotat förstås ganska mycket så ni ska få se.

I kväll ska vi äta inne i Rhodos, gamla stan. Ni är många läsare som ger så trevliga tips, jag har bockat av massor redan. Tack snälla! I morgon blir det en ny strand. Just det, på eftermiddagen idag var vi även på Kallithea springs, där skulle det bli bröllop ikväll och när vi gick så kom brudparet in. Otroligt vackert, ska visa bilder för er som inte varit där, vilket ställe.

Kram från oss

 

2017-08-16 Johanna Toftby ,