• 2018-08-22, 18:00
  • 24

Finns det något godare än nygjorda chokladbollar? Kommer på mig ibland att säga N-bollar men det är ju totalt förbjudet. Men när det är sen gammalt är det svårt ibland. Men gud den som säger något fel eller inte vet bättre. Då är man illa ute sen.

Jag gjorde dessa goda chokladbollar igår, de är krämiga, utan massa smör och nyttigare än de klassiska. Jag har tipsat er många gånger med olika slags nyttiga chokladbollar här inne, visst är de goda?

Chokladbollar med kokos 14 stycken 

10 dadlar, färska de stora.
1 dl hackade nötter (hasselnötter eller mandel)
1 dl havregryn
1 msk kokosolja
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Gör så här: 

Ta bort kärnan från dadlarna, mixa ihop så det blir krämigt. Funkar med stavmixer om man inte har blender/mixer. Bästa är om de är rumsvarma så är det lättare att arbeta in sen.

Rör ihop alla ingredienser och rulla till små bollar. Rulla dem i kokos. Tips, ta lite kokosfett eller olja på händerna när du rullar dem i kokos, de fastnar mer kokos då. Vanliga chokladbollar innehåller med fett (smör) så därför de är lättare att rulla.

Ställ kallt och ta fram en chokladboll till kaffet och njut. Galet goda med nötterna!

Mixade dadlar ovan. En del tror chokladbollarna smakar dadlar, det gör de alltså inte.

Idag har jag haft en riktigt fixardag, äntligen färg i håret hos mina fd kollegor på Main, (ska visa bild) direkt efter tid hos Helen som är läkare på SKIN. Botoxfix och lite annat kul. Bilder och rabattkod kommer. Bort med spänningshuvudärk och in med lyft.

Även om jag har hur mycket som helst så kan jag sitta och jobba samtidigt, mailen svämmar över och telefon ringer konstant. Men det var skönt att tvingas sitta ner i frisörstolen så kopplade jag av en stund.

Nu ska jag köra till Skövde och lämna Lucy på vägen, tacksam för världens bästa uppfödare som hjälper mig, annars är Lucy med mig dygnet runt. Det är fördelen med att vara egen och slippa hundvakt när man jobbar.

I morgon 07 åker jag till Sthlm för intervjuer, event och möten. Woop!

Kram så länge, ska skriva en grej till er ikväll.

 

 

 

2018-08-22 Recept, Resor , ,

  • 2016-03-02, 18:36
  • 17

Hoppas ni har en fin dag! Men vad snö vi fått här, det vräker ner och värsta vintern har kommit tillbaka. Ja, ja det blir vår snart =) Idag har allt gått i ett, jag hade telefonmöte i morse, suttit med tusen mail så träningen fick bli hemma i vardagsrummet. Alltid bra att ha några vikter hemma så man kan köra intensivt en halvtimma. Ska tipsa er om några bra övningar!

Igår bakade jag dessa godingar ni bara måste testa.

Blir jag sötsugen kan jag ibland slänga ihop några rawchokladbollar, det blir liksom inte lika sött och triggar heller inte igång att äta mer…  Gott, nyttigare och trevligt att bjuda på något ”raw” som många är ganska intresserade av just nu.

Chokladbollar kan man variera i oändlighet, den här gången testade jag med lakrits (ÄLSKAR LAKRITS) och havssalt.

Dom blev sååååå goda!

DSC_0773

Recept: ca 15 chokladbollar 

12 st Dadlar, färska urkärnade i (lösvikt är så mycket godare).

1 dl mandelmjöl

1/2 dl hackade mandlar

1/2 dl hackade hasselnötter

1-2msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver, inte socker

1 tsk lakritspulver, smaka av och känn vad just du gillar om du vill ha mer eller mindre.

Mixa samman allt i en mixer. Jag kör oftast med en stavmixer sedan knådar med händerna eller slev.

Rulla till bollar, jag tryckte till dom något. Värm sedan choklad i vattenbad och ringla över. Strö lite havssalt- Sedan in i kylen.

Njut!

DSC_0676

DSC_0681

Jag ringlar lite choklad över, behöver inte vara massor.

Jag ringlar lite choklad över, behöver inte vara massor.

DSC_0798

DSC_0905

Gillar ni chokladbollar? (Eller dessa blev mer platta små barsbitar) Vem gör inte det?! Testa gärna dessa som är raw, ni kommer bli förvånade hur gott det är!

Nu ska jag göra ordning mig, snart kommer en nära vän hem och hälsar på. Ska bli mysigt, vi har inte träffast på länge.

Kram!

 

 

 

  • 2016-01-15, 08:52
  • 24

Äntligen fredag! Är ni sugna på godis efter jul? Lätt att man snabbt blir sockerberoende om man ätit för mycket snask och sötsaker. Här kommer ett tips på lite nyttigare godis om du vill ha något gott i helgen. Raw chokladbollar med jordnötscrunch.  Hur goda som helst!!

Smakar som vanliga, fast ännu bättre tycker jag. Man slipper smörsmaken och blir inte så där illamående efter. Istället får man lite energi, kanske efter träning eller gott till kaffet.

DSC_0594-2

Mixade färska dadlar, som kolakräm, en del tror dadlarna smakar konstigt. Testa får ni se. Många blir förvånade. Betydligt bättre med naturlig sötning än det vita sockret många blir beroende av. Sedan är det förstås fruktsocker i frukt, men ok i lagom mängd. Är du sockerberoende, kämpar med vikt tycker jag du ska vara försiktig. Vet att det lätt kan bli att man istället överäter ”det man får äta” vilket bara blir en negativ effekt.

DSC_0587

Jag köper alltid färska stora dadlar i lösvikt. Dyrare, men bättre. Dom är mjuka, krämiga och det blir som seg kola.

DSC_0608

Chokladbollar med jordnötscrunch 

Chokladbollar ca 30 st

15 stora dadlar, färska urkärnade- Mixa med stavmixer

2 dl mandelmjöl

1 dl grovhackade hasselnötter

1 msk kokosolja

1 msk fin kakao

nypa vaniljpulver efter smak

2 msk starkt kaffe (Mer om degen behöver med vätska.)

1 msk jordnötssmör, (kolla socker, finns vissa med massor)

Ställ degen i kylen en stund.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0616

DSC_0644

DSC_0639

Hoppas det smakar! Nu ska jag röja färdigt här hemma, sedan ner mot Göteborg. Blir ett pass på Nordic Wellness, sedan ska jag ut till Annorlunda Möbler och titta på köksbord och nya stolar. Kommer skänka dessa jag har till någon bloggläsare som behöver.

Vad gör ni idag? Hoppas ni får en riktigt fin fredag! Mer helgtips på kycklingrätt lite senare.

Kram!

 

2016-01-15 Recept , ,
  • 2015-11-15, 17:36
  • 10

Hur många älskar advent och julen upp med en hand! Jag är en riktig julnörd, älskar den här tiden. Därför har jag redan tjuvstartat med lite glögg och bakat glutenfria chokladbollar med smak av pepparkaka. Inget pynt än dock, det kommer inte upp förens Advent.

Igår kom Janne hit och vi hade en riktigt skön hemmakväll allihopa. Tjejerna var hos kompisar en sväng men hemma tidigt, älskar när alla är hemma tillsammans. <3

DSC_0266

Före middagen smakade vi på årets Blossa glögg 2015 Earl Grey. Linnie bjöd på den när vi var på tjejmiddagen förra veckan och jag tyckte den var så god. Inte alls söt utan smakade faktiskt Earl Grey. Passade perfekt med lite söta chokladbollar till gjorda av dadlar, glutenfria. Hade pepparkakskryddor i, så gott det blev.

Recept:

Chokladbollar med pepparkakssmak 

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl mandelmjöl

1/2-1 dl hackade nötter

1 msk kokosolja

2 msk kakao

nypa vaniljpulver

1-2 msk starkt kaffe

1/2 tsk pepparkakskrydda  Ta gärna mer, jag testad mig fram och man kan gott ta lite till i detta recept.

Mixa dadlarna till en smet, färska blir allra bäst för dom är så mjuka.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0282

DSC_0258

Jag serverade även pepparkakor med lingoncreme till. Passar också bra till glögg. Man rör ihop lite lingonsylt med Philadelphiaost. Vispa ihop så den blir lite fluffig och ställ i kyl. Hur gott som helst istället för ädelosten om man vill ha något annat på pepparkakan.

En äldre bild från bloggen men så ser ni hur det ser ut. Missade fota den i går.

IMG_1056-670x465

DSC_0250

IMG_4930.JPG

Hoppas ni mår bra, det går inte utelämna det som har hänt i helgen. Kan knappt inte tänka på något annat, det är så ofattbart fruktansvärt. Min vän Åse 56 kilo och Matplatsen var där i helgen och det var skönt att få sms och tillslut se uppdatering på Fb att dom var ok. Hemskt alltihop och lider så med alla som blivit drabbade.

<3

Nu ska jag och tjejerna gå på bio. Vi ska se ”En underbar jävla jul!

Puss och kram

 

  • 2015-07-24, 14:03
  • 6

Vem gillar chokladbollar upp med en hand? Jag levde på Delicato när jag var gravid. Blev som en tunna också. Dessa har jag skrivit om förut, går inte tröttna på dessa goda betydligt nyttigare varianter. Vet att just ordet nyttigt kan skrämma, speciellt dadlar. Men låtsas då att det är vanliga, för du kommer inte känna någon skillnad. Jo! Du kommer vara nöjd efter ett par och inte få den äckelkänslan när man mosat i sig hela degen före man rullat dom ”vanliga”.

Jag gjorde dom i förrgår hos Janne och dom står sig i kylen. Lägg annars i frys och ta fram till fredagsmyset. Ibland rullar jag i hackade nötter. Ibland tar jag i jordnötssmör, det finns massor av olika varianter. Goda som mellanmål tex efter du har törnat. Eller minst tre stycken till kaffet en fredagskväll.

Dadlarna känner du inte. Köp färska i lösvikt, de smakar seg kola…

Chokladbollar

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl mandelmjöl

1/2 dl fiber havregryn alt hackade nötter

1-2msk kokosolja

2 msk kakao

nypa vaniljpulver, inte socker

1-2 msk starkt kaffe

Mixa samman allt i en mixer.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0711

Mums!

 

 

2015-07-24 Hälsa, Recept
  • 2015-05-29, 14:00
  • 12

Härligt med fredag! Igår kväll gjorde jag en laddning med goda chokladbollar. Blev sugen och tänkte att det ska vi ha att mumsa på i kväll. Pratade med min kund just om sötbegär, ”nyttigare godis” mm igår. Ni som också slutat med godis och sötsaker, visst är det en märklig känsla att istället längta efter dessa godbitar istället? Jag som alltid varit sån godisråtta tänker mer på jordnötsbars, bounty och chokladbollar. Fast med dadlar som sötning och nyttigare ingredienser. Sedan vräker man inte i sig. Det räcker med 2.

Jag har gjort dom flera gånger nu men ändrar nästan lite varje gång. Här kommer receptet:

12 st Dadlar, färska urkärnade

1 dl krav fibergryn ( här kan man ta mandelmjöl eller bara nötter)

1/2-1 dl grovhackade hasselnötter eller mandlar

1-2 msk kokosolja

2 msk kakao

Nypa vaniljpulver

1-2 msk starkt kaffe

Mixa samman allt i en mixer.

Jag har allt i krav och ekologiskt, det smakar så mycket godare och inte många kr dyrare.

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0356

Vansinnig goda!!! (Flera undrar om dom smakar dadlar- NEJ! Verkligen inte. Du kan lura vem som helst. Köp dom i lösvikt, mjuka.. Smakar kola. ;) 

Tog en 6 km pw före frukost idag, skulle tränat Bodypump också vid 12 men min nacke är ganska kass just nu. Får problem med den emellanåt när jag jobbat mycket, suttit längre stunder vid datorn.. Jädra skit är det.

IMG_1899.JPG

Fick en akuttid och körde akupunktur i morse efter PW och det är så bra. Nålarna gick nästan inte in i nacken så det är riktigt spänt och ont upp i huvudet. Fick låna med mig en TNS apparat, vet jag tyckte den var grym när jag hade värkar för man blir avslappnad plus det lindrar smärtan lite. Ska köra med den i helgen och försöka hålla mig borta från tunga lyft över axlarna. Svårt när man älskar styrketräning.

Roddar för fullt med allt tills nästa fredag idag. Ljud, ljus, goodiebag, tävlingarna, all teknik till föreläsarna, allt som ska skrivas ut, alla överraskningar, allt som ska köras hit och dit mm mm ;) Det är så kul!!! I morgon ska jag och Janne hem till Jessica (från blueco.se) och vi ska sätta ihop allt så det är helt klart med hela programmet mm.

Nu måste jag fortsätta här, vi hörs lite senare. Vi har en vinnare som vann snygga LDIR!

Jordnötsbars, länk ovan

Jordnötsbars, länk ovan


Bounty, länk ovan

Bounty, länk ovan

 

 

 

2015-05-29 Hälsa, Recept , , ,
  • 2015-05-11, 18:04
  • 15

När jag skrev in chokladbollens dag hamnade jag på Negerbollens dag. What? Jag trodde inte det fanns kvar längre. I alla fall. Dom här små godbitarna finns i många varianter. Jag har gjort en del och ni hittar dom under receptfliken i menyn på bloggen. Efter jobbet idag svängde jag snabbt ihop ett gäng för att testa ett nytt recept jag fick av min kund och bloggläsare Carina. Tusen tack! Jag säger bara WOW vad goda dom blev.

Nötter, dadlar, kakao, kaffe och jordnötssmör. Lite annorlunda och helt fantastiska. Räcker med 1-2 och bra energi tex efter ett pass eller precis innan. Ha med dig ett par till jobbet som mellanmål. Just det där med ”nyttigt godis” tror jag dock ibland man kanske lätt ”överäter” nämligen. Visst, det är frukt men är man känslig för fruktsocker ska man inte äta för mycket. Jag tar 1-2 sedan bra. Äter du kanske alla 15 på en gång, då ska du inte göra dom alls. Självklart betydligt bättre än ett par snickers med vitt socker i.

Eller varför inte göra dessa som tex lördagsgodis? Mina tjejer gillar dom här nyttigare varianterna på bars, kokosbollar, bounty mm. Då undviker man dessutom vitt socker. Har du dålig mage- Stryp sockret direkt. Pang bort bara.

Jag har slutat helt med godis och efter 3 månaders uppehåll, inte en enda dag som jag har ont  magen. Allt är borta.

Vill ni ha receptet på dessa?

IMG_0844

Chokladbollar med jordnötssmör: 

10 urkärnade dadlar. Jag köper krav i lösvikt.

250 gram mandlar

0,75 dl kakao (jag tog 0,5) Köp någon krav, smakar mycket bättre.

3-4 msk jordnötssmör

4 msk kaffe

Mixa ihop allt och rulla i kokos, låt stå i kylskåp.

Jag älskar dom! Tycker om att det är mörkare smak eftersom det är mer kakao och jordnötssmaken… mums!

IMG_0845

Trötta i morse var vi allt, men nu är vi i gång. Skönt med kortvecka! Jag ska snöra på mig jogggingskorna och ta mig en kvällsrunda i solen. Skönt att få frisk luft och röra på sig i lagom tempo efter helgen. Ska visa alla bilder från Vårbalen och vi har en vinnare från Jsquadtävlingen i kväll.

Hej så länge!

ps. Några av er frågar om dadlar, om man inte gillar dadlar tex vad man kan söta med. Just dadlar är så bra för att det dels ”fyller ut” bra och det blir en slags kolasmak. Köp dom i lösvikt. Gärna krav. Det går inte jämföra dom andra. Blir något dyrare men jag tycker det är värt att betala mer för bättre råvaror. Ni kommer inte ens känna att det är dadlar. Lovar. Det är ett bra sötningsmedel. En del tar banan som sötning, för min del kan jag inte ens känna lukten så det går inte.

Lycka till! Våga testa.

2015-05-11 Recept
  • 2015-04-17, 18:49
  • 16

Äntligen! Skomakarens barn sägs det och stämmer så väl. Färgar mig själv, har precis slängt i lite slingor men behövde en ordentlig genomklipppning och det är svårt att göra själv. Min fina vän Mini var snäll och hjälpte mig idag. Vi försöker också få till en dag att ses men båda har alltid fullt upp så nu fick vi även lite tid att träffas. Helt underbart att klippa ur håret, känns som hon fick bort flera kilon. Har länge haft långa längder, tjockt och tungt, som två gardiner kring ansiktet. Jag tycker också det är ganska fult med ”för mycket hår”. Tjockt är fint men får nästan panik när jag ser dom som har satt i extensions och det ligger i tampar och bara stort. Lite som jag själv hade för 8 år sedan och var 12 kg tyngre. Hemskt.

Kolla här då vilken fin mage!

IMG_9007.JPG

Så kul att hon väntar bebis nummer två! Så fin mage! I augusti får Nico ett litet syskon och det blir precis två år på dom. Vet att hon velat ha syskon, så kul för dom! <3

Finns det något mysigare än bebismagar. Fast när jag själv väntade mina var allt annat än mysigt. Fy vad dåligt jag mådde, stor och tung, mådde illa, hade alla krämpor man kunde ha. Förlossningarna har däremot gått bra och snabbt tack och lov.

Var på salongen och hämtade lite nyansering som jag ska lägga i nu när jag tvättar det. Dämpa det guldiga något så det blir mer ”nötig ton”. Mitt hår blir gärna för varmt och kopprigt efter ett tag. (Vanligt när man har blekt och har mycket värme i sitt egna)

FullSizeRender-7

Kortare kring ansiktet och mer uppklippt känns bra. Tack för hjälpen vännen!

Jackan/tröjan är redan favorit. Kan finnas någon kvar såg jag när jag provade denna. Inte heller så dyr för ett bra märke och kvalite. Märket är Goldbergh och finns HÄR.  Leopard i ljust och guld!

Måste visa en bild som syrran lade upp på instagram nyss. My god så gott och så fina dom blev.

IMG_9083.PNG

Detta är choklad och jordnötsbarsen jag skrev om i veckan. Hon frågade om hon kanske kunde göra dom till fredagsfikat på jobbet idag. Visst är det bra ide? Inget vitt socker och bättre att bjuda på. Dom blev mycket uppskattade.

Vattnas i munnen för dom är ju så goda.

Är det fler som har gjort dom och vad tyckte ni? Bästa är att det räcker med en liten sedan är man nöjd. Bra energi efter träning tex.

Nu ska jag fortsätta jobba lite, vi har varit iväg och handlat och grejat. L-M gick ut och käkade med kompisar precis, jag och Marilyn är hemma och ska göra fruktsallad, jag ska nog göra dom här chokladbollarna kanske.

IMG_9082.JPG

Vi jobbar för fullt med inbjudan och det är bara några pusselbitar kvar! Väntar nämligen på en grej vi behöver stämma av med hotellet, sen så! =)

Njut av en skön fredag!

Kram

 

  • 2015-02-28, 15:37
  • 16

Dagen D är här! I en månad har jag kört GT:s kampanj #godisstopp och det är tusentals som hängde på!  Vad duktiga alla är och visst går det lättare efter ett tag? Jag har egentligen inte ätit mycket sött innan men helgerna har jag ätit tex någon dessert och dyker gärna ner i en stor godispåse på fredagskvällen.

Två veckor tog det innan jag glömde av godiset helt. Julfrosseriet gjorde att jag ville frossa loss på helgerna så den här kampanjen var perfekt. Vi äter overkligt mycket sött i Sverige och jag tycker vi borde vara mer för nyttiga alternativ speciellt för våra barn. Tänk på alla sjukdomar. Fetma tex ökar risken för diabetes mm och barn och ungdomar borde inte få vara kraftigt överviktiga. Jag menar, farlig fetma. Det är vi vuxna som har det ansvaret. Inte barnen.

FullSizeRender-7

Lagom är bäst men just kampanjer och utmaningar kan hjälpa många att ta tag i ett hälsosammare liv, både kost och träning.

Här i GT/Expressen kan ni läsa mer om #godisstopp.

Jag är osäker om jag vågar prova något nu när det gått en månad. Jag har inte tagit en endaste kakbit, ingen dessert varken chips eller godis. Skum känsla i början men det har gått väldigt bra. Jag gillar utmaningar och kampanjer för man kämpar tillsammans.

För att ha något lite extra gott till helgen har jag gjort chokladbollarna med olika recept några gånger. ÅH himmel vad goda dom blir. Jag köper ekologisk kakao, alla ingredienser är krav och det blir fin smak. Receptet på dom senaste med mandelmjöl och hackade nötter hittar du HÄR. 

DSC_0179

DSC_0186

Igår em åkte jag och Janne upp till Sthlm och hade med lite gott färdgodis på vägen upp. Bilder från kvällen när vi käkade middag med våra vänner Magnus och Mats kommer i nästa inlägg.

Hoppas ni får en fin lördag! Kram från oss

2015-02-28 Hälsa, Recept , ,
  • 2015-02-22, 16:34
  • 15

Har ni en skön söndag? Vi sov länge och har varit uppe på berget och tagit en första tur på våra nya längdskidor. Älskar den träningen! Vi håller på med lite fix idag, har precis klippt Janne och han har även satt ihop Lisa-Maries nya byrå så hon får ordning på alla kläder i sitt rum.

Jag vill bara skynda mig in här för att ge er ett nytt recept på Chokladbollar vi gjorde efter maten förut. Nu testade jag ett annat recept och tog lite vad som fanns hemma. Perfekt nyttigt ”godis” istället för allt med socker i. För hur går det med #godisstopp? 3 veckor nu! Jag har inte ätit något med socker, varken fika, dessert eller godis. -2 kg på vågen och det är allt från jul som skulle bort. Efter den här månaden ska jag försöka strunta i godiset även på helgen, jag vet ju att om jag börjar är det svårt att sluta…

Åh vänner, ni måste verkligen göra dessa. Jag köper alltid krav, även smaken blir så mycket bättre.

DSC_0015

Det är skillnad på kokos och kokos om man köper kvalite. Inte många kronor dyrare.

Chokladbollar 10-12 st 

12 st Dadlar, färska urkärnade- Mixa med stavmixer

1 dl mandelmjöl

1/2 dl grovhackade hasselnötter

1 msk kokosolja

1 msk kakao (gott även med mindre om man vill)

Nypa vaniljpulver efter smak

1 msk starkt kaffe

Rör ihop allt och forma till små bollar. Rulla i kokos och ställ i kylen.

DSC_0010

DSC_0017

DSC_0027

Galet goda…….!

Vi hörs lite senare, jag och Marilyn ska ner till gymmet och sedan presenteras vinnaren i Clarks tävlingen.

Kram

 

2015-02-22 Hälsa, Recept , ,