• 2018-12-04, 21:00
  • 7

Nu satte jag mig i soffan hemma hos Janne. Hur kan en dag bara rusa iväg så här fort. Fattar inte ibland vad som händer med tiden. Jag har haft mycket vid datorn idag, sedan ringde telefonen konstant, det är mycket som händer nu. Väldigt roliga saker och mycket i huvudet inför lördagens event på Clarion Post. Så kul att det är så många som vill komma på vår bloppis! Jag körde ner med 14 ikeakassar i bilen, resten tar jag och Hanna på lördag.

Pratade med Casper idag, Arvingarna är laddade inför att komma och spela för er! Kom i tid, vi blir många. Klockan 13-16 är bloppiseventet och det är fri entre. All info kommer i morgon!

Dagens träningspass blev styrka armar och bröst, körde även mage och rygg det sista. Så skönt att få lyfta och känna musklerna jobba. I morgon ska jag och Janne förnya våra kort på Nordic Wellness, blir skönt köra på gymet här nere i Göteborg också.

Och så lite julgotte! Älskar baka julgodis, gjorde det mycket när barnen var små och de stod på stolar och rörde.

Fudge med ingefära och kokos, det blev så gott. Jag tog en bit sedan direkt in i frysen. Haha. Gillar ni ingefära som jag kommer ni älskar detta.

Roligt ni är många som gjorde saffranstryffel, den som ligger bredvid fudgen. HÄR finns recept.

Fudge med ingefära och kokos ca 30 bitar (Inspo från vinterns söta)

4 dl strösocker
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk smör
2 msk ljus sirap
3 tsk riven färsk ingefära
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl kokosflingor
Gör så här:
Lägg bakplåtspapper eller olja en form. Blanda alla ingredienser utom vaniljsocker och kokos i en tjockbottnad kastrull. Låt blandningen koka till ca 113 grader till det klarar kulprovet. Ställ sedan grytan åt sidan så fudgen får svalna till ca 49 grader.

Tillsätt vaniljsocker och kokosflingor och rör ordentligt tills fudgen förlorat sin glans och blir matt. Ca 10 minuter. Bra träning för armarna.

Häll den sedan i formen, platta till den och ställ i kyl tills den stelnat. Skär den i bitar.

 

 

 

 

 

 

2018-12-04 Recept , ,