• 2019-02-18, 08:20
  • 5

God morgon måndag!

Känns som det blir en ljus och fin dag, så skönt att dagarna blir ljusare för varje dag nu. Blir piggare och vill ut och gå på morgonen. Lucy sover ofta fram till nio, hon är en sjusovare, haha. Ska se om hon inte vill komma upp snart så vi kan gå ut och gå.

Om ni inte vet vad ni ska laga för mat idag kan jag tipsa er om den här goda grönsakspajen. Så god! Frasig mandelbotten, massa grönsaker och ädelost. Äter gärna vegetariskt ett par gånger i veckan, den här pajen är enkel och smakrik. Den blir det till lunch hos oss.

Köpte en så bra pajform på Cervera med löstagbara kanter. Pajen blir jättefin, kanterna går inte sönder.

Ska sätta fart här, vi hörs lite senare! 

 

 

 

Grönsakspaj! Frasig med ädelost

Skriv ut recept
Tid:
45 min
Antal portioner:
6-8 portioner

Gör så här

Låt smöret stå framme en stund så blir det lättare att röra ihop. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen, olivoljan för att ge smak. Lägg den i en plastpåse och låt den vila en stund i kyl. Tryck ut den i en pajform, gratinera den i ugnen på 175 grader 8-10 minuter. Ta ut den ur ugnen. Strimla purjolöken, paprika, skär squash, broccolin och fräs i lite olja på hög värme några minuter så de får färg. Salta, peppra lite. Fyll pajskalet med grönsakerna. Vispa ihop ägg med grädde, riv ädelosten på rivjärn och blanda i. Smaka av med salladskrydda, paprikapulver, salt och peppar. Vänd ner allt över grönsakerna i pajen. Täck pajen med riven ost och gratinera den i ugnen längre ner på 175 grader i ca 30 minuter. Servera med en god sallad, jag har med lite bönor, mättande och så gott. Ringla lite olivolja och vinäger över så blir det bra smak.

1

Röd paprika

1

Gul paprika

1/2

Purjolök

1/2

Squash

1

Litet broccolihuvud

8

Babytomater

3

Ägg

3 dl

Matlagningsgrädde

125 gram

Ädelost

2 dl

Stark riven gratängost

1 tsk

Italiensk salladskrydda

1/2 tsk

Paprikapulver

Nypa

Salt och peppar

Pajdeg

3 dl

Mandelmjöl

1/2 dl

Sesamfrön

1 msk

Fiberhusk

1 msk

Olivolja

1

Ägg

40 gram

Smör

Nypa

Salt

2019-02-18 Recept

  • 2018-02-20, 19:29
  • 13

Den här gjorde jag igår, så himla god! Grönsakspaj med ädelost och en god sallad till. Smakrik och vegetarisk. Jag lägger i lite bönor i salladen så mättar det ordentligt. Mandelbotten så du slipper vitt mjöl, den blir så fräsch och nyttig.

Grönsakspaj med ädelost 6-8 port

Pajdeg:

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1/2 dl sesamfrön
lite salt
40 g smör
1 ägg
skvätt olivolja

Gör så här: 

Rör ihop alla ingredienser och låt pajen vila i en plastpåse i kylskåp.

Fyllning: 

1/2 purjolök
1 röd och 1 grön paprika
1/2 squash
8 små babytomater
1 litet broccolihuvud
3 ägg
3 dl grädde
125 gram riven ädelost
2 dl stark god ost (Jag tog västerbotten)
1 tsk italiensk salladskrydda
paprikapulver
svartpeppar
salt

Gör så här: 

Gör pajdegen och lägg den i en plastpåse och låt den vila en stund i kyl. Tryck ut den i en pajform, gratinera den i ugnen på 175 grader ca 10 minuter. Ta ut en igen.

Strimla purjolöken, paprika, skär squash, broccolin och fräs i lite olja på hög värme några minuter så de får färg. Fyll pajen med grönsakerna.

Vispa ihop ägg med grädde, riv ädelosten och blanda i. Smaka av med salladskrydda, paprikapulver, salt och peppar. Vänd ner allt över grönsakerna i pajen. Täck hela pajen med riven ost och gratinera den i ugnen längre ner på 175 grader i ca 35 minuter.

Servera med en god sallad och gärna bönor i så mättar det riktigt bra. Pajen är vegetarisk med mandelbotten så därför jag gärna har bönor till för mer protein som är viktigt för att bli mätt.

Viktiga mail idag, oj oj så spännande detta är. Sitter fortfarande vid datorn med massa jobb, hoppas vi kan ta beslut i veckan. Lovar berätta när jag kan!