• 2018-01-01, 11:46
  • 18

God fortsättning på det nya året! Tänk att vi har ett alldeles färskt rykande år framår oss. Välkommen 2018! Och välkommen stora pizzadagen.

Ska ni äta någon god pizza idag?

Hoppas ni hade en fin nyårsafton och tack från hjärtat för alla fina hälsningar. Ni är underbara! Så mycket kommentarer här på bloggen och instagram, jag blir så glad.

Vi hade en fin dag i Sälen igår, det är hur mycket snö som helst. Nyårsafton firade med våra vänner Kalle och Ylva och det var mäktigt att fira nyår med så mycket snö högt upp till fönsterkanterna. Ska visa bilder.

Men ingen nyårsdag utan pizza, hade jag varit hemma hade jag svängt ihop en av mina favoritpizzor. Knaprig botten med extra allt. Topping kan ni ha vad ni har i kylen, perfekt att tömma kylskåpet om ni har rester. Mycket godare att göra den själv.

Pizza med mandelbotten 2-3 p0rt (Jag brukar dubbla)

Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl skalade sesamfrön
2 ägg
4 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk timjan
Oregano

Salt, peppar

Gör så här: 

Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut på en plåt med bakplåtspapper. alt kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan för det fastnar lätt.

Grädda på 175 grader ca 12 min eller tills det fått färg. Ta ut och lägg sedan på fyllningen. Ställ in i ugnen på 220 grader efter du tagit ut botten.

Lägg på fyllningen på botten som har varit i ugnen redan.

Ta sedan det du tycker om eller har i kylen. Jag brukar ha parmaskinka, färska champinjoner, grillad sparris, mozarella, paprika, goda tomater och lite riven ost.

Eller om du kanske har kött kvar från nyårsmiddagen, lägg på lite beasås när pizzan är klar, åh det är ju så gott!

Nu ska vi ut i backen! Ha en riktigt fin nyårsdag, vi hörs ikväll.

 

2018-01-01 Johanna Toftby, Recept
  • 2017-10-20, 17:09
  • 10

Vad är godare än en hemmagjord pizza i helgen! Tunn, fin botten och lägg på det du gillar eller har hemma. Skippa mjölet som gör dig trött och tung, baka på glutenfri istället, så mycket godare också.

Vi älskar italienska pizzor, den här gjorde vi på veckans onsdagsmys och blev vansinnigt god.

Parmaskinka, mozarellaost, pinjenötter och pesto. Slurp!

Enkelt men gott fredagsmys och man blir inte så jobbigt mätt när det är pizza utan mjöl. Perfekt!

Pizza med mandelbotten 3-4 port

Botten:
3 dl mandelmjöl
1 dl sesamfrön
2 ägg
3 tsk olivolja
1/2 tsk bakpulver
Salt, peppar
Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.
Tomatås eller egengjord HÄR.
Riven ost

Valfri fyllning

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan så det inte fastnar.

2. Grädda på 175 grader ca 12 minuter tills det fått färg.

3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen, strö sedan på riven ost, den här pizzan hade vi skivade champinjoner, paprika, ädelost, pinjenötter och parmaskinka.

4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.

Egengjord pesto:
1 dl riven parmesanost
1 grovhackad vitlöksklyfta
1/2 påse rostade pinjenötter
1 dl olivolja
Basilikablad
Rosta pinjenötterna i en panna, akta så de inte bränns. Mixa alla ingredienser hastigt, det ska inte bli helt slätt. Smaka av med salt och peppar.

Topping:

Mozarella, parmaskinka, pinjenötter, körsbärstomater och pesto. (Ställ en liten skål med pesto bredvid så kan man ta själv)

Jag lägger först på tomatsåsen, sedan lite riven ost, mozarellan och in i ugnen. Efteråt strör jag pinjenötter, lägger på rejält med god parmaskinka och klickar på peston.

Idag blev det bodypump på lunchen, älskar lunchträning för då har du träningen klart sen! Körde med min kompis Kicki, det är så kul att träna ihop även fast det är grupp-pass. Idag var det Jessica, en fantastisk instruktör jag tränat för i över 20 år!

Ska visa bilder från när var i Stockholm igår, vilken release för den Blå kokboken! För att kika på bilder och filmer finns det massor på min instagram och klicka på storyn så kan ni följa mina dagar där.

 

 

 

 

 

 

  • 2017-09-02, 13:05
  • 11

Jag och Lucy har varit ute på en runda före frukost, vilken härlig luft idag. Har smsat lite med Annica och idag ska de försöka fotografera familjen. Hon vill gärna ha sitt långa hår på bilderna för i morgon ska vi försöka klippa av håret, det är planen så hon börjar vänja sig vid att håret snart börjar lossna. Usch vad det lät hemskt, det är ju ingen som vänjer sig vid att tappa sitt hår. Men jag ska hjälpa henne så hon klarar detta så bra det bara går.

Vad äter ni ikväll?

Om ni inte vet vad ni ska göra för middag idag så varför inte en hemmagjord pizza. Mina tjejer älskar när vi gör pizza på mandelbotten, det är ju så gott. Detta hade vi som veckans onsdagsmys. Duka fint, ställ pizzan på bordet och njut. Toppa med det du gillar eller har hemma. Vi brukar ha parmaskinka, stark ost, pinjenötter och goda grönsaker.

Har köpt en del nya grejer till hemmet, älskar att greja nu när det börjar bli höst, när man inte heller varit hemma på hela sommaren. Tända massa ljus, finns det något mysigare. Den här ljusstaken är Georg Jensen på Cervera,  alltså ni anar inte vilket sken det blev. (Osäker om den finns kvar på nätet, jag ska kolla om den kommer in) köpte även denna ljusstake HÄR.  och det finns en ställning till så ljusen ”hänger”, den är ljuvlig. Ska fota och visa er. HÄR finns ställningen.

Testade ett nytt rödvin, ekologiskt från Italien. Villarini, Nero Dávola. Så gott till pizza eller till anti pasto. Jättegott till charkbrickan eller lagrade ostar.

Pizza med mandelbotten 3-4 port

Botten:

3 dl mandelmjöl

1 dl sesamfrön

2 ägg

3 tsk olivolja

1/2 tsk bakpulver

Salt, peppar

Timjan, oregano eller någon annan krydda är gott att ha i degen.

Tomatås (egengjord HÄR.)

Riven ost

Valfri fyllning

Gör så här: 

1.Blanda ihop alla ingredienser  och tryck ut på en plåt med baklåtspapper, eller kavla ut men då måste du ha bakplåtspapper mellan så det inte fastnar.

2. Grädda på 175 grader ca 12 minuter tills det fått färg.

3. Lägg sedan på det du önskar, börja med tomatsåsen, strö sedan på riven ost, den här pizzan hade vi skivade champinjoner, paprika, ädelost, pinjenötter och parmaskinka.

4. Gratinera i ugnen på 220 grader tills osten smält.

 

 

 

 

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…