• 2017-11-09, 13:40
  • 9

Jag har alltid gillat Jill Johnson. Hon har en härlig röst och utstrålning som en superstjärna. Det är något med henne som helt enkelt är så coolt. Så förväntningarna var på topp inför hennes premiär för showen ”That´s life” på The Theatre Gothia Towers i Göteborg. Och ändå blev jag helt tagen av hur bra hon var!

Jill är verkligen ett superproffs och med Stefan Brunzell som kapellmästare och Bohuslän Big Band bakom honom var det över 20 personer på scenen. Mäktigt. Ändå tittade jag bara på Jill. Inte ens den häftiga showen med akrobater kunde få mig att slita blickarna från den riktiga stjärnan.

Det känns lite otacksamt mot alla andra som gör ett så fantastiskt jobb, men står Jill på scenen så ser man bara Jill.

Foto: Mattias Johansson

Att låtarna är mer kända med Dolly Parton, Frank Sinatra eller Diana Ross spelar ingen roll, när Jill sjunger dem så är de hennes låtar och ingen annans. Hon tar i för full hals och missar ändå inte en ton, det är helt omänskligt.

Samtidigt känns hon så vanlig, så normal, som någon jag skulle kunna ta ett glas vin med efter showen.

Vilken av alla Lars Wallins underbara kläder hon skulle ha bytt om till då vet jag inte, men Jill är en unik kombination av superstjärna och bästa kompis när hon står på scenen.

Jag vill bara få springa fram och ge henne en kram och tacka för hur hon sammanfattar hela musikhistorien och sin egen karriär på en gång på en och en halv timma.

Foto: Mattias Johansson

På skärmen bakom henne visas bilder från barndomen och uppväxten som en hyllning till föräldrarna. Jag känner tårar i ögonen, men samtidigt är jag så glad att få vara med när hon väljer att dela med sig så mycket.

Det här får ni bara inte missa! Jill är alltid jättebra, men så här bra har hon aldrig varit förut. Jag ska göra vad jag kan för att se henne igen, kanske släpa med mig mina svärföräldrar så de också får uppleva Jill på samma sätt som vi precis fått göra.

Foto: Mattias Johansson

 

2017-11-09 Johanna Toftby