• 2019-01-29, 17:51
  • 3

Detta har vi precis ätit, jag älskar den här rätten! Kycklingfileer som får puttra i en krämig sås med parmesan, färsk basilika och vitlök. Hur galet gott?

Älskar smakerna och detta får alltid höga betyg, jag har ändrat receptetet något,  det förra är med spenat, nu har jag färsk basilika och även tomatpure. Lova testa. Gott med blomkålsris och en fräsch sallad till.

Har gått en långrunda i ett vackert vinterväder i Göteborg, så skönt när det är ljus och vitt överallt.

Skriv ut receptet och lova berätta vad ni tycker efter sen!

Tips. Fräs champinjoner i en torr panna på hög värmen, så slipper de börja koka. Inget smör eller olja. När de fått fin färg och blivit mindre kan du lägga i smör, vitlök och fräsa på och lite salt.

Massor med färsk basilika och parmesan, så gott!

 

Kyckling i krämig parmesan och basilikasås

Skriv ut recept
Tid:
30 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Putsa filen om det behövs, stek kycklingen så den får färg i olivoljan. Ta upp ur pannan. Dela champinjonerna och fräs i panna utan smör på högre värme. När de fått färg lägg i smöret och salta lite. Fräs hackad vitlök och lägg i med svampen. Häll i grädden och creme fraiche, fonden, salt och peppar , tomatpure, soja och lägg i kycklingen. Lägg i 1 dl riven parmesanost och låt allt småkoka på svag värme i ca 15 minuter så kycklingen blir klar. Rör då och då så inte osten fastnar. Grovhacka en (knappt) kruka basilika, lägg i allt i pannan. Smaka av och skär i kycklingen så den är klar. Servera med ris, eller blomkålsris, god fräsch sallad gärna med lite balsamicovinäger så du får lite syra som passar till parmesanrätten. Riktigt gott! Det är en mättande rätt, jag har gärna sallad eller blomkålsris till, vanligt ris om vi vill ha mer kolhydrater.

4 st

Fina kycklingfileer

300 gram

Färska champinjoner

1 kruka

Färsk basilika

2

Vitlöksklyftor

1 dl

Riven parmesanost

2 msk

Kycklingfond (flaska)

1 msk

Tomatpure

5 dl

Matlagningsgrädde

1/2 dl

Creme fraiche

1 msk

Olja

1/2 msk

Smör

1 msk

Soja

Några nypor

Salt och peppar