• 2019-02-04, 20:02
  • 10

Detta har vi ätit precis! Kyckling i ädelostsås och champinjoner, det blev väldigt gott och gick snabbt att svänga ihop. Servera med ris eller blomkålsris, eller varför inte hasselbackspotatis, klyftpotatis om du ska göra den till helgen? Gott!

Byt ut champinjoner om du inte gillar, ta paprika eller någon annan grönsak.

Ädelost är ju så gott, gillar ni? Inte lika starkt som gorgonzola. Jag älskar det. Men så älskar jag all ost typ.

Doftar så gott här hemma av maten. Nu ska jag titta på Pia Sundhage, visst är hon en underbar inspiratör. Från Ulricehamn/ Falköping som jag. Metropolen.

Sedan blir det trolljägarna, ska bli intressant vad som händer ikväll.

 

 

Kyckling i krämig ädelostsås

Skriv ut recept
Tid:
40 min
Antal portioner:
4 portioner

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Dela svampen i bitar och fräs i en torr stekpanna på hög värme. Då får den fin yta och kokar inte. Hacka vitlök och skär löken i småbitar, fräs i olja i en panna så det blir mjukt men inte bränns. Ta upp löken. Dela kycklingfilen om de är stora och stek så de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i en form och ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 minuter så de blir genomstekta. Gör under tiden såsen. Häll i grädden, tomatpuren, dijonsenap, honung, soja. Låt puttra på svag värme i ca 15 min, späd med mer vätska under tiden. Jag späder med lite mjölk eller vatten. Smula sist ner ädelosten så den smälter, lägg i kycklingen. Strö gärna lite hackade örter (Jag köper frysta och har alltid hemma) Vill du ha mer färg kan du droppa i ett par droppar coloritsoja.

4 st

Kycklingfileer

5 dl

Matlagningsgrädde

10-12 st

Färska champinjoner

1 st

Liten gul lök

1 klyfta

Vitlök

1 msk

Tomatpure

2 tsk

Dijonsenap

1 msk

Soja

1 tsk

Honung

100 gram

Ädelost

1 msk

Olivolja

Nypa

Salt och peppar

2019-02-04 Johanna Toftby, Recept , ,

  • 2018-04-30, 12:46
  • 6

Trevlig Valborg! Vad gör ni idag? Kanske lediga och förbereder middag? Här kommer tips på en jättegod gratäng! Kyckling med sambal oelek, massa grönsaker, chilisås och grädde, alltså den är så god! Servera med en god sallad eller ris, enkelt och supergott.

Hemmamaten slår ju de flesta restaurangerna även om jag älskar att gå ut och äta. Men duka fint och förbereda middag för nära och kära är ju så kul. Vi kommer ta det lugnt och bara vara hemma, har varit en hektisk helg och på onsdag morgon åker jag till Paris, men god mat måste vi ju ha ändå.

Jag har mycket recept här på bloggen som passar både mindre och större sällskap. Skriv in i sökfältet ovan så kommer alla recept upp. Pajer, gratänger, massor med olika grytor, pastarätter, men förstås massa tips på olika charkbrickor som är min favorit om man är många. Alltid lika trevligt med en härlig ost och charkbricka!

Jag ska laga kycklinggratängen som tjejerna älskar här hemma. Bara att skära och lägga i en form så sköter den sig själv i ugnen.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar.
-Lägg kycklingen i en form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Nu ska jag byta om, ska ner till gymet och köra ett härligt gympass, älskar att träna när det är helgdagar, så skön belöning om man ska äta en god middag på kvällen.

 

 

 

  • 2018-01-23, 20:11
  • 12

Detta lagade jag till lunch igår och måste tipsa er. Ugnstekt kycklingfile som jag marinerade och gjorde en vitkålssallad med majonäs, ingefära och vitlök. Alltså det var så gott! Jag älskar vitkål och det är väldigt nyttigt med kål, dessutom billigt. Jag gillar fräsch mat som både är hälsosam, billig och enkel att göra.

Här har jag lite majonäs i men brukar ofta göra kålen med olja och vinäger. Gratinera tomater med riven parmesan över och grilla färsk sparris med havssalt och olivolja.

Så gott!

Detta är gott till vardag men funkar även till helgmiddagen, då skulle jag kanske lägga till hasselbackspotatis eller bakad potatis med vitlökssmör. Slurp!

Kyckling i ugn med coleslaw och gratinerad tomat och sparris  4 port
4 fina kycklingfileér

Färsk basilika

Marinad till kycklingen
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1/2 dl neutral olja
1 hackad vitlök
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg i fileérna. Ställ i kyl en timma. Ibland har jag bråttom och en halvtimma funkar.

Sätt ugnen på 220 grader. Ta upp kycklingen från marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg.

Medan kycklingen är i ugnen gör vitkålssalladen.

Vitkålssallad (Coleslaw) 4 port
300 gram strimlad vitkål (Ca 6 dl grovriven vitkål)
3 msk majonäs
3 msk creme fraiche
1/2 tsk chilikrydda eller en 1/2 hackad chili
2 tsk finriven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
1/2 pressad lime
Salt och peppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint, lägg i en skål och salta och peppra lite. Låt stå en stund.
Skala och pressa vitlöken, lägg i resten av ingredienserna i en skål. Krama ur vitkålen, det är lite vätska.

Lägg i vitkålen med det andra och rör runt. Blanda noga så allt blandas, smaksatt med ev mer peppar och salt.

Gratinerade tomater med parmesan
Dela två stora fina tomater och lägg i en liten form med olja. Peppra, salta och riv rikligt med parmesanost. Gratinera i ugnen 220 grader ca 15 minuter.

Grillad sparris
Fräs färsk sparris med olivolja, svartpeppar och havssalt i en panna på hög värme några minuter tills de fått färg.

Lägg upp coleslaw på en tallrik,lägg på kycklingen, tomat och sparris.

Dekorera med färsk basilika.

Hur gott som helst! Du får i dig protein, massa nyttigheter från kålen och tomaterna doftar och smakar gudomligt.

 

 

 

  • 2010-10-23, 19:07
  • 0

Middagen idag- Kyckling med en smaskig röra gjord på soltorkade tomater, mozarella, basilika och annat gott. Rotfruktsgratäng och fräsch sallad. Detta var helt galet gott. Varför äta ute och lägga dyra pengar när man kan fixa gourmet på sin egen spis. :-)  Recept kommer om ni vill.

Ikväll tittar vi på ”Så mycket bättre”! Ser fram emot det programmet då jag tror det är mysigt och så där varm känsla som stjärnorna på slottet fast med musik. Sen är det Daniel Edvardsson som är producent, han vet vad han gör och är riktigt duktig. Kanske inte lika roligt när han blåste mig rakt in i fällan i blåsningen  TV3 dock haha.

Magnus har beskrivit alla artister på sin blogg på ett skojigt sätt. HÄR.

Oh så gott detta var.

Här njuter vi av en skön hemmakväll. Underbart!

Kram

2010-10-23 Mitt liv ,