• 2018-11-13, 17:00
  • 8

Laxgratäng med västerbottenost och broccoli är dagens middag! Jag gjorde den till mig och Janne igår kväll, den är riktigt god! Älskar rester så idag äter vi den igen. Jag köper alltid en fin laxsida, vispa ihop en krämig sås och häll över, toppa med västerbottenost, tomat och broccoli. Den är himmelsk! Älskar när det doftar västerbottenost.

Ska strax ner till gymet, blir styrkepass med Marilyn om en stund.

Var på Clarion Post igår för att fota lite grejer. Mycket som är på gång nu! Gissa vad som händer…! Två viktiga datum: 1/12 och 8/12 får ni inte missa. Ska berätta snart!

Ugnsbakad lax med västerbottenost och broccoli 6 port 

  • 800 gram färsk lax
  • 1 broccolihuvud
  • 1/2 purjolök
  • 14 små babytomater
  • 200 gram västerbottenost
  • 3 dl grädde
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljong
  • 1/2 pressad citron
  • salt och peppar
  • Cayenpeppar

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader.

Lägg laxen i en form med lite olja i botten. Salta och peppra laxen. Skär ner purjolöken, skär av stjälkarna på broccolin och lägg allt runt om laxen.
Dela tomaterna och lägg i formen.
Häll grädden i en bunke och vispa ner ost, fiskbuljong, creme fraiche, pressad citron och kryddor.
Häll blandningen över laxen och gratinera i ugnen i 200 grader ca 20 minuter.

Servera med ris eller blomkålsris. Blir jättegott.