• 2018-03-05, 10:45
  • 7

Måndag och ny vecka, hoppas ni haft en fin helg. Nu är det fokus på bokskrivandet och riktigt mycket jobb. Fortfarande i bubblan att jag ska ge ut en bok, så glad och tacksam för alla hejarop här inne! Ni är bäst.

Blev sugen på fisk, försöker äta fisk minst ett par gånger i veckan, gärna oftare. Gott och nyttigt.

Här kommer ett enkelt recept men fräscha och goda smaker. Marinera gärna laxen så blir den ännu godare, jag har mycket ingefära och sweet chili.

Marinerad Lax med yoghurt och lime 4 portioner

4 laxbitar, gärna färsk.

Marinad:
1 dl olja
skvätt soja
1 msk Sweet chili
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad lim plus rivet skal
salt och peppar
Lite chilikrydda

Blanda ihop marinaden i en skål och lägg i laxen. Låt den stå en stund i kylen. Torka sedan av laxen, grilla i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad lime
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Rör ihop allt och låt stå kallt innan servering.

Servera med grönsaker och ris eller enbart massor av grönt. I den här enkla rätten är det marinaden som gör smakerna, det blir galet gott med ingefäran in.

DSC_0989

Gör en god sallad till, jag brukar även ha i lite pinjenötter, så gott!

Idag åt jag den så här. Fräscht!

Kram från oss, nu åker vi hem till Sverige efter magiska dagar i Alperna! Kommer mer bilder från resan i nästa inlägg.

2018-03-05 Johanna Toftby, Recept ,