• 2018-02-04, 17:41
  • 9

En deltävling har gått och jag har redan mellofeber! Facebook svämmade över av kommentarer igår och massor av människor klagade, men samtidigt tittade över tre miljoner på deltävlingen.

Själv erkänner jag gärna att jag älskar allt som har med mello att göra så framöver ska du få följa det med mig i min liveblogg! 

Vem tyckte du var bäst igår? Svara här i kommentarsfältet! 

Eftersom jag ändå sitter och kommenterar allt på mello så ska jag prova att liveblogga från nästa delfinal. Jag har aldrig testat det förut, men eftersom vi är många som engagerar oss ska det bli roligt att försöka. Välkommen hit nästa lördagskväll så snackar vi tillsammans medan låtarna spelas!

Delfinal ett hade ett blandat startfält. Både jag och Janne älskade John Lundvik, jag tyckte den var så bra! Han gick rakt igenom rutan och jag fick tårar när han sjöng. Jag tyckte att han var så bra och hade en så stark låt så han kan gå hur långt som helst. Musikaliskt och vackert! 

Kamferdrops vet jag inte riktigt.. kändes bara konstigt, men Kicki Danielsson har jag respekt för. Hon är en av våra största artister i Sverige och jag kan bli så trött på elaka skriverier. Nu gick det inte vägen men tror låten inte var tillräckligt stark. Lite sömnigt. Men Kicki strålade! Så kul att hon har tränat för Krister Skoog, honom tränade vi för på träningsresan på Topphälsa och han är fantastisk!

Benjamin Ingrosso var grym! Duktig och härlig kille, låten var skön och jag tror den kommer växa. Sigrid Bernson, så söt och härlig energi. Men låten föll inte mig i smaken, den satte sig men jag gillar inte den enkla typen av musik.

Renaida kunde vi inte sitta stilla till! Hennes låt kommer att spelas mycket i sommar på klubbar och barer. 

Sist men inte minst: Edward Blom. Ett utspökat spektakel från början till slut. Ett skämt, skrev många på Facebook, fiasko skrev någon. Men jag håller inte med. Jag tror låten kommer spelas så det kommer spruta vindruvor ur öronen på oss. Smart där Tomas Gson. 

Edward Blom är populär, han är alltid glad och härlig. Jag har träffat honom vid ett tillfälle och han är fantastiskt trevlig. Sedan fick han inte min röst, det tror jag många barn stod för.

Jag fattar precis varför det är sån blandning i startfältet, annars hade vi inte reagerat. I Sverige funkar ingenting som är lagom. Man måste antingen vara superproffs och få allas röster, eller också skapa irritation och ilska. Det är så vi fungerar. 

Nästa vecka diskuterar vi medan mellon fortfarande pågår, missa inte det!

 

 

 

 

  • 2018-02-03, 10:35
  • 34

Äntligen drar det igång! Melodifestivalen 2018! Jag älskar det och tycker det är kul med alla delfinaler. Vi brukar laga något riktigt gott och det är kul att sitta och titta på det tillsammans.

Ska ni titta på melodifestivalen? Jag har tagit fram bästa mellomaten till er!

Här kommer mina bästa tips för en riktigt lyckad kväll.

Hemmagjord pizza, hur gott är inte det? Pizza med mandelbotten hittar ni HÄR. 

Eller en läcker charkbricka! Min bästa charkbricka hittar ni HÄR. 

God pasta med havskräftor är populär här inne, det är så roligt när ni skriver att ni lagar så mycket mat efter mina tips.

Pasta med örtgratinerade havskräftor är bland det godaste jag vet. Har ni inte lagat detta måste ni prova.

Krämig pasta och kräftorna, alltså det är så festligt och gott! Receptet finns HÄR. 

Vill ni inte göra pasta kan man göra kräftorna! Köp ett par havskräftor per person och gör ett gott örtsmör, Servera med frasig baguette, det här är festlig mellomat med lite bubbel till!

Örtgratinerade havskräftor har ni HÄR. 

Naco på plåt! Stor favorit här bland er läsare,  även mina tjejer älskar detta. Nacos på en plåt med tacofärs, enegengjord sås med chili, häll över och lägg upp på ett stor fat. Man kan dippa, plocka och en riktigt god rätt till melodifestivalen!

Nacos på plåt HÄR. 

Marinerade kycklingspett med grillade grönsaker! Detta är libanesiskt, riktigt gott. HÄR har ni det.

Självklart ett vegetariskt tips! Min paj med chevreost och pinjenötter, har ni testat den? HÄR. 

Sist men inte minst, min populära fläskfilegryta med hasselbackspotatis. Kanske kräver att man sitter vid middagsbordet, men då får vi göra det. Detta tror jag vi gör ikväll. Älskade fläskfilegrytan som toppade alla listor på amelia när jag bloggade där, haha. Ni är så många som lagat den.

Och det är ju så galet gott…. ni hittar receptet HÄR. 

Såsen är med dijon och kryddor, 80-tal med hasselbackspotatis men vad slår det?

2018-02-03 Recept ,

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…