• 2018-05-01, 11:27
  • 9

Glad första maj! Jag älskar den här månaden, nu kommer allt snart att slå ut och bli grönt överallt. Hoppas ni hade en fin Valborg även om det var regn och blåst. Vi var inne och hade en skön hemmakväll och mina tjejer var på fest. Just Valborg är ju en stor festarhelg men nu är det skönt att tjejerna börjar bli vuxna, även om jag sover kass när de är ute ändå.

Vi hörs alltid och jag vill att de alltid hör av sig. Visst är det jobbigt? Jag tror jag kommer tycka det hur gamla de än blir.

Vet ni vad vi åt igår, världens godaste pasta med havskräftor. Janne köpte med kräftor från Göteborg som var så fina. Gillar när de är riktigt stora och det blir läckert till pastan.

Detta är ett helt annat recept än det vi gjort innan så testa den här också.

Detta ska ni göra om ni vill bjuda på en riktigt festlig pastarätt. Bland det godaste jag vet!

Kräftorna var så färska och fina, krämig pasta med lite hetta och grädde, oj oj. Så gott.

Pasta med havskräftor 4 port

10-12 stora havskräftor
2 stora vitlöksklyftor
1 ask babytomater
1-2 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambal oelek
1 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 kruka färsk basilika
skvätt vitt vin
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
400 gram spagetti
Grillade tomater på kvist

Riven parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till kräftpastan

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs i 1 msk olivolja, doften är magisk. Skär tomaterna i halvor och lägg i, de i kvist ska in i ugnen så ta inte dem nu.

Häll i creme fraiche, grädde och sambal oelek och rör om, sänk värmen och låt allt puttra ihop. Lägg i honung, vitvinsvinäger, skvätt vitt vin. Klipp en kruka färsk basilika i små bitar, spara några kvistar till garnering.

Låt allt koka ihop 10 minuter, späd med vätska om det blir för tjockt.

Koka pastan när du har 10 minuter kvar på såsen och förbered kräftorna.  Ta bort stjärten och dela den mitt i ut, inte hacka. I pastan gillar jag att det är hela kräftstjärtar när man köper färska kräftor men man kan dela dem på längden. Om du vill ha klor, ta bort skalet och lägg med dem också.

Spara fyra fina kräftor med skal till garnering och lägg en på varje tallrik.

Lägg tomater på kvist med lite olivolja i ugnen och gratinera 10 minuter.

Rör ihop pastan i såsen, vänd allt ordentligt och vänd försiktigt ner kräftstjärtarna. Lägg på en liten kvist tomater och basilika och en stor kräfta.

Magiskt och alldeles underbart!

Jag har varit ute på min morgonrunda, finns ingen bättre start än promenad före frukost.

Hade ont i halsen hela förra veckan och känner fortfarande av mina luftrör efter flygresan men så mycket bättre nu, kör ingen hårdträning så kroppen hinner återhämta sig.

Idag skriver jag massor på boken men packar också till Paris! I morgon åker vi, tjoho!

Njut av en skön söndag, kommer in här med ett roligt tips jag tror ni gillar om en stund.

 

  • 2018-04-30, 12:46
  • 6

Trevlig Valborg! Vad gör ni idag? Kanske lediga och förbereder middag? Här kommer tips på en jättegod gratäng! Kyckling med sambal oelek, massa grönsaker, chilisås och grädde, alltså den är så god! Servera med en god sallad eller ris, enkelt och supergott.

Hemmamaten slår ju de flesta restaurangerna även om jag älskar att gå ut och äta. Men duka fint och förbereda middag för nära och kära är ju så kul. Vi kommer ta det lugnt och bara vara hemma, har varit en hektisk helg och på onsdag morgon åker jag till Paris, men god mat måste vi ju ha ändå.

Jag har mycket recept här på bloggen som passar både mindre och större sällskap. Skriv in i sökfältet ovan så kommer alla recept upp. Pajer, gratänger, massor med olika grytor, pastarätter, men förstås massa tips på olika charkbrickor som är min favorit om man är många. Alltid lika trevligt med en härlig ost och charkbricka!

Jag ska laga kycklinggratängen som tjejerna älskar här hemma. Bara att skära och lägga i en form så sköter den sig själv i ugnen.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

-Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar.
-Lägg kycklingen i en form. Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.
-Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.
-Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Nu ska jag byta om, ska ner till gymet och köra ett härligt gympass, älskar att träna när det är helgdagar, så skön belöning om man ska äta en god middag på kvällen.

 

 

 

  • 2018-03-03, 08:30
  • 5

God morgon från Österrike! Är överväldigad över alla grattishälsningar, stort tack! Kommer ett inlägg om detta efter receptet. Ville kika in snabbt för att tipsa om en riktigt god lördagsrätt om ni kanske funderar på vad ni ska laga för mat ikväll.

Grillad kycklingfile med världens godaste pepparsås och potatisgratäng, eller varför inte den goda potatistårtan.

Vaknade tidigt och blev vrålhungrig när jag kikade runt på recept. Den här middagen är alltid lika god.

Vill du hellre göra den goda potatistårtan jag tipsat om finns recept HÄR.

Grillad sojamarinerad kyckling med pepparsås och potatisgratäng 4 portioner

4 fina kycklingfiler
1 bunt färsk sparris
2 stora tomater

Gratäng
potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
skvätt mjölk
Riven ost

Marinaden till kycklingen 
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök
lite chilipulver
satl
peppar

Pepparsås: Se nedan

Jag brukar göra i den här ordningen: 

Lägg kycklingen i marinad, gör gratängen och gratinera den. Gör såsen. Stek kycklingen efter halva tiden av gratängen i ugnen. Lägg tomater i en form och gratinera sista 10 minuterna. Fräs sparris med olja, svartpeppar och salt i en stekpanna det allra sista.

Servera och njut!

Marinad till kycklingen: 1 dl soja, 1 dl olja, 1/2 dl sweet chili, pressad vitlök, lite chilipulver, salt och peppar. Låt kycklingen ligga i marinaden en timma i kyl.

Potatisgratäng:
Skala potatisen och skär löken i tunna skivor. Pressa vitlöken och varva med potatisen i en form. Häll på grädden och även lite mjölk. Salta och peppra mellan potatisen och löken.

Gratinera i ugnen i 225 grader ca 45 minuter. Lägg på riven ost efter halva tiden. Akta så det inte bränns, lägg på folie. Låt gärna gratängen stå en stund före servering så blir den ännu godare.

Lägg kycklingen i en form och ungstek den i 225 grader ca 20 minuter. Kör du varmluftsugn sänk graderna och perfekt att köra kycklingen samtidigt som gratängen. Eller stek den i panna men den blir så mycket godare i ugnen när du har marinerat den.

Världens godaste pepparsås  4 portioner  (Gör den i tid så kan du värma på den)

5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
2 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.

Smaklig spis!

Eller med potatistårtan.

  • 2018-02-27, 13:53
  • 36

Den här kycklinggratängen gjorde jag igår och alla här hemma slukade sina tallrikar, det var så gott. En snabb och smakrik gratäng med kyckling, grönsaker, sambal oelek, grädde och chilisås. Strö stark ost över och servera med valfritt tillbehör.

Så gott så jag smäller av! Vi åt med massa god sallad till, den här ska ni prova. Gott med ris eller potatis om ni vill ha tillbehör. Jag äter ibland kolhydrater om jag ska träna på kvällen, annars med grönsaker.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.

Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.

Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.

Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Enkelt, för den sköter sig själv i ugnen, älskar gratänger! Perfekt om du vill äta nyttigt och undviker kolhydrater. Annars lägger du bara till vad du önskar. Till en middag på helgen skulle jag serverat ris och sallad.

Idag körde jag 7 km på bandet före frukost och nu packar jag, fixar inför alperna i morgon. Ikväll ska jag och tjejerna köra Yoga. Älskar variation och balans.

  • 2018-02-22, 18:30
  • 12

Vad ska ni äta till fredagsmys? Redan snart helg! Jag ser fram emot en mysig after work i morgon! Vill tipsa er om en grym pasta vi gör ibland. Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och saffran. Ta den bredare bandpastan, blir så gott och festligt. Ta bort kycklingen och lägg i mer grönsaker för vegetariskt.

Idag har jag kört träning före frukost och det blev löpning på bandet och 30 min på crosstrainern. Den ska man inte glömma, men det gör man gärna för den är så galet jobbig.

Men ta den på morgonen och variera er träning, jag kan vara så trög och seg och känner inte för att gå ner, men redan efter 15 minuter så kickar endorfinerna in och jag blir så glad!

Älskar laga mat och älskar unna mig lite lyxig pasta när det blir helg.

Här kommer recepet.

Festlig saffranspasta med kyckling och soltorkade tomater 4 port

3 kycklingfileér
1-2 paket saffran
2 vitlöksklyftor
1 burk soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl vatten
Olivolja
Salt,peppar
Färsk basilika

1 paket pappardelle

Gör så här: 

Stek kycklingen i olja, salta och peppra. Lägg på tallrik och strimla den i mindre bitar. Koka upp vattnet till pastan med salt och lite olivolja.

Skala och hacka vitlöken och fräs den i oljan i en panna. Lägg i den strimlade kycklingen och fräs ihop med vitlöken. Lägg i saffran och hackade soltorkade tomater. Häll i vattnet och creme fraiche grädde, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar.

Lägg i pastan i krämiga såsen och vänd runt allt. Servera i en gryta eller stor fat mitt på bordet.

 

 

 

 

 

 

  • 2018-02-18, 10:45
  • 8

Vaknade halv tio idag, helt sjukt. Lucy går upp när vi går upp så hon väcker oss sällan. Men det är skönt att sova ut ibland. Så nu blir det kaffe och ut på en runda! Är ni ute och går varje dag?

Jag går varje morgon och ofta före frukost. Visst är det skönt att komma ut! Sover bättre och kilon försvinner om man förbränner före frukost. Jag har blivit av med 3 kilo nu, 3 är kvar. Men man märker mycket på kroppen när man tränar att det händer grejer. Jag gick upp en del i höstas när jag var sjuk, nu ska det bort. Men jag måste träna mycket för kosten och träningen går hand i hand.

Pratade mycket med Amanda, Jannes dotter om det igår för hon ville ha tips. Hon hade ingen energi och vi pratade om hur viktigt det är när man tränar att kroppen behöver bränsle. Kött klarar vi oss utan men energi är A och O. Ät vanlig mat även ris och potatis. Vitt kött och fisk och skaldjur.

Godis och kakor behöver man inte alls på veckorna, det kan man ta ibland men kroppen behöver energi om man tränar mer, sedan är alla olika, det ska ni tänka på om ni vill gå ner i vikt eller ökar på träningen. Jag skulle inte må bra av att äta allt utan kolhydrater och mer fett, jag har testat mig fram och vet vad som funkar.

Här kommer ett tips på en av mina godaste räkgrytor! Servera med ris, nudlar eller sallad. Det är räkor med grönsaker och kokosmjölk, den godaste som finns!

Är det för starkt för de små, skippa sambal oelek och chili. Det är jättegott ändå.

Räkgryta med kokosmjölk 4 port 

1 kg räkor stora med skal (ta gärna mer)
2 paprikor gul, röd
100 gram sockerärtor
1 liten purjolök
2-3 vitlöksklyftor
1 msk röd currypasta
1 msk kycklingfond
1 msk soja
1 tsk mango chutney
1/2 hackad chili
1 burk kokosmjölk
1 burk créme  fraiche
1 tsk sambal oelek
1 msk pressad lime

Gör så här: 

Skala räkorna, strimla paprikorna och purjolöken. Fräs grönsakerna gärna i kokosolja, tillsätt resten av ingredienserna utom räkorna. Låt koka ihop tills det tjocknar, låt stå och puttra en stund på svag värme. Smakerna sätter sig bättre. Vänd sedan ner räkorna hastigt, de får inte koka.

Garnera med persilja, pressa lite lime över.

Servera med ris, nudlar eller sallad till.

Njut av en god och fräsch räkgryta!

 

 

  • 2018-02-11, 15:50
  • 6

Vad kul att ni gillade att hänga med mig under mellon här inne igår. Undra hur många som kommer börja dansa shuffla på dansgolven nu, haha. Glad låt även om jag gillade tjejernas låtar.

Måste ge er ett nytt pastarecept vi gjorde i helgen, jag brukar tipsa om någon god pasta just till helgen, det är lyxmat för mig som inte äter så mycket kolhydrater på veckorna. Skulle jag äta pasta varje dag skulle jag nog rulla fram men gott är det! Den här doftade underbart.

Romantiskt med italienskt så varför inte laga en god pasta till alla hjärtans dag?

Den här pastan är ganska lik carbanara men vi hade tomat och svamp i också, så god så god!!

Pasta med bacon och tomat 4 portioner

1 paket bacon
200 gram champinjoner eller annan svamp
1 silverlök
2-3 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
olivolja
0,5 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche

salt och peppar
rucccola
riven parmesan

Gör så här: 

Skär eller klipp bacon i små bitar och fräs i pannan så baconet blir knaprigt. Ta upp ur pannan och lägg på ett hushållspapper. Hacka löken i mindre bitar och fräs i olivolja ihop med hackad vitlök. Skär svamp i bitar och stek utan smör eller olja, kan lätt kokas annars. Lägg i lite smör för smakens skull det sista.

Dela tomaterna och lägg ner i pannan, häll i lite olivolja och fräs ihop med lök och vitlök. Lägg i svampen. Doftar underbart. Lägg i bacon och vin, grädde och creme fraiche. Salta och peppra, låt koka ihop och smaka av.

Ställ fram grytan och riv en god parmesan, ruccola är också gott till.

Njut!

Min älskling som älskar pasta mest av allt. Hans morfar var från Italien så han är van vid god pasta.

Hoppas det smakar! Dela gärna om du vill dela med dig.

2018-02-11 Johanna Toftby , ,
  • 2018-01-23, 20:11
  • 11

Detta lagade jag till lunch igår och måste tipsa er. Ugnstekt kycklingfile som jag marinerade och gjorde en vitkålssallad med majonäs, ingefära och vitlök. Alltså det var så gott! Jag älskar vitkål och det är väldigt nyttigt med kål, dessutom billigt. Jag gillar fräsch mat som både är hälsosam, billig och enkel att göra.

Här har jag lite majonäs i men brukar ofta göra kålen med olja och vinäger. Gratinera tomater med riven parmesan över och grilla färsk sparris med havssalt och olivolja.

Så gott!

Detta är gott till vardag men funkar även till helgmiddagen, då skulle jag kanske lägga till hasselbackspotatis eller bakad potatis med vitlökssmör. Slurp!

Kyckling i ugn med coleslaw och gratinerad tomat och sparris  4 port
4 fina kycklingfileér

Färsk basilika

Marinad till kycklingen
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1/2 dl neutral olja
1 hackad vitlök
1/2 tsk chilipulver
salt och peppar

Gör så här:
Blanda ihop marinaden i en bunke och lägg i fileérna. Ställ i kyl en timma. Ibland har jag bråttom och en halvtimma funkar.

Sätt ugnen på 220 grader. Ta upp kycklingen från marinaden, lägg dem i en ugnssäker form och stek kycklingen i ugnen ca 20 minuter tills den fått färg.

Medan kycklingen är i ugnen gör vitkålssalladen.

Vitkålssallad (Coleslaw) 4 port
300 gram strimlad vitkål (Ca 6 dl grovriven vitkål)
3 msk majonäs
3 msk creme fraiche
1/2 tsk chilikrydda eller en 1/2 hackad chili
2 tsk finriven färsk ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk honung
1/2 pressad lime
Salt och peppar

Gör så här:
Strimla vitkålen fint, lägg i en skål och salta och peppra lite. Låt stå en stund.
Skala och pressa vitlöken, lägg i resten av ingredienserna i en skål. Krama ur vitkålen, det är lite vätska.

Lägg i vitkålen med det andra och rör runt. Blanda noga så allt blandas, smaksatt med ev mer peppar och salt.

Gratinerade tomater med parmesan
Dela två stora fina tomater och lägg i en liten form med olja. Peppra, salta och riv rikligt med parmesanost. Gratinera i ugnen 220 grader ca 15 minuter.

Grillad sparris
Fräs färsk sparris med olivolja, svartpeppar och havssalt i en panna på hög värme några minuter tills de fått färg.

Lägg upp coleslaw på en tallrik,lägg på kycklingen, tomat och sparris.

Dekorera med färsk basilika.

Hur gott som helst! Du får i dig protein, massa nyttigheter från kålen och tomaterna doftar och smakar gudomligt.

 

 

 

  • 2018-01-03, 09:00
  • 7

Är ni lediga eller jobbar ni? Jag vet knappt vad det är för dag, haha. Rensade kylen igår när vi kom hem, visst är det skönt att börja få in sina rutiner och mer nyttigt i kylen igen.

Vi lagar gärna vegetariskt några gånger i veckan, tycker det känns rätt att minska med kött och här kommer en snabb och god vegetarisk rätt ni måste prova.

Quornfärs med goda tomater och kryddor, koka pasta och riv massa god parmesan över. Hur gott som helst!

Låt färsen koka ett tag så sätter sig smakerna bättre. Galet gott och fräscht!

Quornfärssås 4 portioner

400 g quornfärs
250 g små färska champinjoner
1 gul lök
1 röd spansk peppar
2 pressade vitlöksklyftor
1 matsked tomatpuré
10 gula körsbärstomater
10 röda körsbärstomater
Skvätt soja
2 burkar Mutti krossade tomater
Färsk basilika
Fullkornspasta eller bönpasta
Lagrad parmesan

Gör så här: 

Skiva champinjonerna och lägg i en stor gryta på mellanvärme tills vätskan försvunnit. Ha inget matfett i grytan, det är gott om vätska inuti svampen.

Hacka lök och spansk peppar fint, ta bort fröna ur pepparn. Fräs tillsammans med svampen i lite smör eller olja tills löken mjuknat men inte fått färg.

Häll i fortfarande fryst quornfärs och riv ned vitlöken. Salta lite. Tillsätt mer matfett om det behöver och stek tills färsen fått lite färg.

Strimla en rejäl näve färsk basilika, ungefär halva krukan, och blanda ned. Häll i tomaterna och skölj ur burkarna med vatten så konsistensen bli lite lösare. Ta i tomatpuré och smaka av så tomatsåsen inte är sur. Tillsätt mer tomatpuré eller i värsta fall lite socker om den fortfarande är sur.

Koka upp pastavattnet och häll i pastan, den tar förmodligen 10 minuter. Jag valde fullkornspasta men har även bönpasta som är gott till.

Halvera körsbärstomaterna, helst tio av varje ur ett trepack med olika färger, det blir snyggast och ger jättefin smak, de gula är lite sötare. Låt puttra i ca 20 minuter medan pastan blir klar.

Blanda ihop pastan och såsen i grytan. Garnera med färska basilikablad.

Riv parmesan över. Njut!

Vill du inte ha pasta kör grönsaker. Det brukar vi ha dagen efter till resterna.

 

 

  • 2017-11-30, 10:10
  • 15

Innehåller annonslänkar 

Vad roligt att ni gillar tips på dukningar och inredning, så roligt med så mycket kommentarer och en dialog med er, jag försöker svara så mycket jag kan.

Just nu är jag i Göteborg, vi var på middag igår och snart ska jag iväg på ett möte och även luncha med en kompis, mysigt att gå ut och äta nu när det är julpynt överallt.

Men det är förstås lika mysigt att äta god middag hemma. Älskar laga god mat! Här kommer tips på en vansinnigt god rödvinsås ni måste prova om ni vill göra en god middag i helgen. Vi äter gärna kött på helgen men mininalt med kött på veckorna. Det blie en hel del vegetariskt, fisk och kyckling. Rödvinssåsen passar till mer än kött!

Rödvinssås måste koka länge, men gör den under tiden som du förbereder allt annat så står den och puttrar under tiden.

Har ni testat klyftpotatis gjord på bakpotatis? Gör det! Strössla även lite chiliflakes över med havssalt och olivolja, det blev himmelskt. För att skippa kolhydraterna ta en matig sallad, grillad blomkål tex är gott till.

Grillad oxfile (alt kyckling eller vegetariskt) med rödvinsås och klyftpotatis med sting 

Hel oxfile eller bitar recept på helgrillad oxfile HÄR.

Grillad sparris

Grillad tomat

2 bakpotatisar

Rödvinsås: 4 port

1 msk olivolja
4 små schalottenlökar
4  klyftor vitlök
1 chili
2,5 dl rödvin (el matlagningsvin)
4 dl vatten
1 tsk honung
2 msk oxfond
1 tsk rosmarin
1/2 msk balsamvinäger
1 tsk majsstärkelse
0,5 dl vatten

Gör så här:

  1. Rödvinssås
    Hacka chilin. Skala och hacka löken och vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek mörkbrunt tillsammans med rosmarinen.
  2. Tillsätt rödvin, vatten, honung, oxfond och vinäger.
  3. Reducera (koka ner) rödvinssåsen till hälften och sila sedan genom en finmaskig sil.
  4. Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade rödvinssåsen.
  5. Lägg i smör och rör om

Skär potatisen i klyftor, lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper och ringa lite olja över. Stössla lite havssalt, chiliflakes och timjan. Gratinera i ugnen 220 grader ca 30 minuter. De ska vara knapriga.

Grilla tomaterna i en form i ugnen ca 15 minuter med havsalt, olivolja och riv gärna lite parmesanost över. Stek färsk sparris i olivolja, salt och svartpeppar.

Stek köttet det allra sista några minuter på varje sida, har du kyckling så finns det ett tips HÄR. 

Söt vit spetsblus (adlinks) HÄR. Så fräscht med vitt nu till julens fester. Superbillig. Svarta skinnbyxor och höga klackar till festen så är du pangsnygg.

Älsklingen. Tänk att vi snart varit ett par i 6 år. Ju längre tiden går desto närmare kommer man varann, visst är det en skön trygghet man har tillsammans.

Visst är hans snygg i glasögon?

Från igår! (Bilder kommer i ett annat inlägg, vilket ställe vi var på.)

Glittrig festlig topp(adlinks) HÄR. Nu kan man glittra hur mycket som helst. Vardag som fest.

Lillskruttan på tåget igår. Nästa vecka ska hon till våra uppfödare, vi kan inte ens säga namnet på hennes syster Bambi för då springer hon ut och bara vill leka. Hon älskar träffa sina kompisar där! Vi ska nämligen till Sälen och åka längdskidor men även lite utför. Janne ska på möten så vi passar på att åka upp en sväng. Mysigt med massa snö! Jag är så taggad för längskidor nu.

Dags att hoppa upp från soffan och datorn och köra sista 50 squats för idag!

KRAM

 

 

 

 

2017-11-30 Recept ,

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…