• 2018-05-13, 16:12
  • 10

Hoppas ni har en riktigt skön söndag! Den här pastan gjorde jag igår och många ville ha recept. Min stora kamera är i Skövde så det blir mobilbilder, hoppas det är ok. Viktiga är att ni får recept och tips. Detta måsta ni göra, det är så galet gott!

På helgen måste vi laga riktigt god pasta, extra gott efter långt träningspass.

Pastan är med bacon, det blir god smak. Ta bort det om ni vill ha vegetariskt så blir det också gott.

Himmelskt! Det finns några knep för en riktigt god pasta. Låt inte pastan koka helt färdigt, vänd ner den i såsen och värm på snabbt. Låt den stå en stund, smakerna sätter sig.

Riv en lagrad god parmesan, finns det något godare?

Pasta med bacon och tomat 4 portioner

1 paket bacon
200 gram champinjoner
1 stor chalottenlök
3 hackade vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
6 stora soltorkade tomater
1 msk olivolja
0,5 dl vitt vin
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
1 tsk honung

salt och peppar
rucccola
riven parmesan

Pasta: Linguini (tjockare spagetti, jättegod till)

Gör så här:

Skär eller klipp bacon i små bitar och fräs i pannan utan smör på medelvärme, de ska inte brännas. Ta upp ur pannan och lägg på ett hushållspapper. Hacka löken i mindre bitar och fräs i olivoljan ihop med hackad vitlök. Doftar underbart.

Skär svamp i bitar och stek utan smör eller olja på hög värme, kan lätt kokas annars. Lägg i lite smör och salt det sista för smakens skull.

Dela tomaterna och lägg ner i pannan, skär soltorkade tomaterna i bitar, häll i lite mer olivolja och fräs ihop med lök och vitlök. Lägg i svampen. Lägg i bacon och vin, grädde och creme fraiche. Salta och peppra, låt koka ihop och smaka av.

Ställ fram grytan och riv en god parmesan, ruccola är också gott till.

Njut!

Idag blev det några mil på cykeln igen, min rumpa alltså… men bara trampa på. Idag hade jag cykelbyxor så det gick bättre. Måste trampa på många mil inför Alperna och skön komma igång med hårdare träning igen.

Vi har precis marinerat kyckling och ska gå ut och grilla, så skönt väder idag igen.

 

  • 2018-05-01, 11:27
  • 9

Glad första maj! Jag älskar den här månaden, nu kommer allt snart att slå ut och bli grönt överallt. Hoppas ni hade en fin Valborg även om det var regn och blåst. Vi var inne och hade en skön hemmakväll och mina tjejer var på fest. Just Valborg är ju en stor festarhelg men nu är det skönt att tjejerna börjar bli vuxna, även om jag sover kass när de är ute ändå.

Vi hörs alltid och jag vill att de alltid hör av sig. Visst är det jobbigt? Jag tror jag kommer tycka det hur gamla de än blir.

Vet ni vad vi åt igår, världens godaste pasta med havskräftor. Janne köpte med kräftor från Göteborg som var så fina. Gillar när de är riktigt stora och det blir läckert till pastan.

Detta är ett helt annat recept än det vi gjort innan så testa den här också.

Detta ska ni göra om ni vill bjuda på en riktigt festlig pastarätt. Bland det godaste jag vet!

Kräftorna var så färska och fina, krämig pasta med lite hetta och grädde, oj oj. Så gott.

Pasta med havskräftor 4 port

10-12 stora havskräftor
2 stora vitlöksklyftor
1 ask babytomater
1-2 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
2 tsk sambal oelek
1 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 kruka färsk basilika
skvätt vitt vin
Olivolja
Flingsalt
Salt och svartpeppar
400 gram spagetti
Grillade tomater på kvist

Riven parmesanost

Pasta: Jag hade barillas Bucatini för det är tjockare än spagetti. Jättegod och passar till kräftpastan

Gör så här:

Hacka vitlöken och fräs i 1 msk olivolja, doften är magisk. Skär tomaterna i halvor och lägg i, de i kvist ska in i ugnen så ta inte dem nu.

Häll i creme fraiche, grädde och sambal oelek och rör om, sänk värmen och låt allt puttra ihop. Lägg i honung, vitvinsvinäger, skvätt vitt vin. Klipp en kruka färsk basilika i små bitar, spara några kvistar till garnering.

Låt allt koka ihop 10 minuter, späd med vätska om det blir för tjockt.

Koka pastan när du har 10 minuter kvar på såsen och förbered kräftorna.  Ta bort stjärten och dela den mitt i ut, inte hacka. I pastan gillar jag att det är hela kräftstjärtar när man köper färska kräftor men man kan dela dem på längden. Om du vill ha klor, ta bort skalet och lägg med dem också.

Spara fyra fina kräftor med skal till garnering och lägg en på varje tallrik.

Lägg tomater på kvist med lite olivolja i ugnen och gratinera 10 minuter.

Rör ihop pastan i såsen, vänd allt ordentligt och vänd försiktigt ner kräftstjärtarna. Lägg på en liten kvist tomater och basilika och en stor kräfta.

Magiskt och alldeles underbart!

Jag har varit ute på min morgonrunda, finns ingen bättre start än promenad före frukost.

Hade ont i halsen hela förra veckan och känner fortfarande av mina luftrör efter flygresan men så mycket bättre nu, kör ingen hårdträning så kroppen hinner återhämta sig.

Idag skriver jag massor på boken men packar också till Paris! I morgon åker vi, tjoho!

Njut av en skön söndag, kommer in här med ett roligt tips jag tror ni gillar om en stund.

 

  • 2018-02-22, 18:30
  • 12

Vad ska ni äta till fredagsmys? Redan snart helg! Jag ser fram emot en mysig after work i morgon! Vill tipsa er om en grym pasta vi gör ibland. Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater och saffran. Ta den bredare bandpastan, blir så gott och festligt. Ta bort kycklingen och lägg i mer grönsaker för vegetariskt.

Idag har jag kört träning före frukost och det blev löpning på bandet och 30 min på crosstrainern. Den ska man inte glömma, men det gör man gärna för den är så galet jobbig.

Men ta den på morgonen och variera er träning, jag kan vara så trög och seg och känner inte för att gå ner, men redan efter 15 minuter så kickar endorfinerna in och jag blir så glad!

Älskar laga mat och älskar unna mig lite lyxig pasta när det blir helg.

Här kommer recepet.

Festlig saffranspasta med kyckling och soltorkade tomater 4 port

3 kycklingfileér
1-2 paket saffran
2 vitlöksklyftor
1 burk soltorkade tomater
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl vatten
Olivolja
Salt,peppar
Färsk basilika

1 paket pappardelle

Gör så här: 

Stek kycklingen i olja, salta och peppra. Lägg på tallrik och strimla den i mindre bitar. Koka upp vattnet till pastan med salt och lite olivolja.

Skala och hacka vitlöken och fräs den i oljan i en panna. Lägg i den strimlade kycklingen och fräs ihop med vitlöken. Lägg i saffran och hackade soltorkade tomater. Häll i vattnet och creme fraiche grädde, låt koka ihop och puttra i några minuter medan pastan kokar.

Lägg i pastan i krämiga såsen och vänd runt allt. Servera i en gryta eller stor fat mitt på bordet.

 

 

 

 

 

 

  • 2018-02-11, 15:50
  • 6

Vad kul att ni gillade att hänga med mig under mellon här inne igår. Undra hur många som kommer börja dansa shuffla på dansgolven nu, haha. Glad låt även om jag gillade tjejernas låtar.

Måste ge er ett nytt pastarecept vi gjorde i helgen, jag brukar tipsa om någon god pasta just till helgen, det är lyxmat för mig som inte äter så mycket kolhydrater på veckorna. Skulle jag äta pasta varje dag skulle jag nog rulla fram men gott är det! Den här doftade underbart.

Romantiskt med italienskt så varför inte laga en god pasta till alla hjärtans dag?

Den här pastan är ganska lik carbanara men vi hade tomat och svamp i också, så god så god!!

Pasta med bacon och tomat 4 portioner

1 paket bacon
200 gram champinjoner eller annan svamp
1 silverlök
2-3 vitlöksklyftor
10 körsbärstomater
olivolja
0,5 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
3 dl grädde
0,5 dl creme fraiche

salt och peppar
rucccola
riven parmesan

Gör så här: 

Skär eller klipp bacon i små bitar och fräs i pannan så baconet blir knaprigt. Ta upp ur pannan och lägg på ett hushållspapper. Hacka löken i mindre bitar och fräs i olivolja ihop med hackad vitlök. Skär svamp i bitar och stek utan smör eller olja, kan lätt kokas annars. Lägg i lite smör för smakens skull det sista.

Dela tomaterna och lägg ner i pannan, häll i lite olivolja och fräs ihop med lök och vitlök. Lägg i svampen. Doftar underbart. Lägg i bacon och vin, grädde och creme fraiche. Salta och peppra, låt koka ihop och smaka av.

Ställ fram grytan och riv en god parmesan, ruccola är också gott till.

Njut!

Min älskling som älskar pasta mest av allt. Hans morfar var från Italien så han är van vid god pasta.

Hoppas det smakar! Dela gärna om du vill dela med dig.

2018-02-11 Johanna Toftby , ,
  • 2018-02-02, 13:05
  • 11

Fredag är här! Visst är det en skön känsla. Jag har ett gott pastatips till er, krämig pasta med fläskfile, soltorkade tomater, chili och grädde. Gillar du pasta med lite hetta ska ni laga detta i helgen. Fredagsmiddag eller varför inte som mellomat i morgon?

En riktigt god pasta är bland det godaste som finns, behöver inte vara massa ingredienser, desto mer örter och kärlek. Bjud på en läcker pasta som hela familjen tycker om. Skippa köttet för vegetariskt, ta bönpasta om ni hellre vill ha det. Jag hade penne som passade bra till.

Rör ihop allt i grytan och servera direkt på bordet. Passar även TVsoffan då man inte behöver både kniv och gaffel. Bästa jag vet att laga god mat och umgås med familjen eller vänner.

Pasta med fläskfile och soltorkade tomater 4 port

600 gram fläskfile
200 gram champinjoner
1 gul lök
10 soltorkade tomater i olja
1 citron (skalet)
1 näve färsk basilika
1 tsk sambal oelek
1 msk oxfond
1 dl vitt matlagningsvin eller vanligt vin
4-5 dl grädde
2 hackade vitlökar
1-2 tsk honung
salt och peppar

Riven parmesanost
ca 500 gram pasta, penne eller valfri sort

Gör så här:

Ansa fläskfilen och strimla den i mindre bitar. Hacka den gula löken och fräs i olja i en panna, lägg i vitlöken så allt får färg. Ta upp löken och fräs fläskfilen i pannan så den blir brun och fin. Salta och peppra.

Fräs svampen i en annan stekpanna på högre värme utan smör eller olja. När svampen fått färg, tillsätt lite smör och salt. (Lägger man i smör i början kan svampen kokas och bli vattnig)

Hacka soltorkade tomaterna i mindre bitar.

Lägg i löken ihop med köttet, den frästa svampen, sambal oelek, tomaterna, häll på vinet, oxfonden, salt och peppar, riv en citron på rivjärn och lägg skalet i grytan. (Akta så det inte blir på det vita på citronen för då blir det beskt)

Häll i grädden och låt det koka ihop. Det doftar underbart. Sänk plattan så det får puttra på svag värme i ca 10 minuter. Det ska vara krämigt.

Koka pastan. Glöm inte salta.

Lägg i pastan när den är klar i såsen och rör om ordentligt. Riv parmesan och ställ på bordet, eller ännu trevligare, lägg fram en fin parmesanost så gästerna får riva själva.

Jag hade även lite ruccola till i en skål på bordet.

Så galet gott det blev!

Jag väljer dagar jag äter pasta och då njuter jag. Max en eller två ggr i veckan. Skippar bröd, fika, godis helt på veckorna. Lägg till träning så kommer ni märka att det händer grejer. Då kan du ändå njuta av en god pasta med ett glas vin och dessert till helgen.

Det ska jag göra, har tränat kondition på morgonen och nu kör jag järnet här hemma, bloggar till er, skriver recept, fotar och ska iväg på möte. Sedan blir det en rolig grej i Göteborg med darling ikväll.

Har ett par inlägg till idag så missa inte kika in lite senare.

Kram och trevlig fredag!

 

 

2018-02-02 Recept ,
  • 2017-12-28, 21:31
  • 4

Har ni julskinka kvar sedan jul? Jag hade en ganska stor bit kvar och skar ner den igår. Nu räcker det med julsmörgås även om det är gott, Janne tipsade om en god italiensk pasta som jag svängde ihop! Strimla ner skinkan och låt det koka med krossade tomater, vitlök mm så har du en riktigt god pasta. Jag älskar rester som man kan göra nya maträtter av.

Pasta med strimlad (jul) skinka

Strimla skinkan i mindre bitar
1 burk krossade tomater
2 krossade vitlök
1 msk tomatpure
1 nypa cayennepeppar
1 tsk honung
2 msk olivolja
salt och peppar

Riven parmesan
Färsk oregano eller basilika

Gör så här: 

Strimla julskinkan i mindre bitar. Fräs snabbt i oljan, sänk plattan och rör ner krossade tomater och resten av ingredienserna. Späd med lite vatten.

Rör ihop och koka på svag värme med lock i ca en timma. Funkar på kortare tid men ju längre desto godare. Smaka av och späd med vatten under tiden om det blir för tjockt.

Gnocci passar bra när det är sås för det fastnar i pastan, det är gott. Men man kan ju ha vad som helst, bönpasta är också gott.

Riv rikligt med parmesan och lägg på en oreganokvist så har julskinkan fått nytt liv igen genom en grymt god pasta!

Riktigt gott! Smaklig måltid!

2017-12-28 Recept ,
  • 2011-10-20, 21:04
  • 0

Hemma!
Har gjort en pastarätt som är jättegod men busenkel. Kyckling, paprika, pesto, kycklingfond, matlagngrädde och lite pressad apelsinsaft- Koka ihop. Jag tog stora pastasnäckor till, riktigt gott och en hit hos barnen som var vrålhungriga efter dans och simning.


Idag har jag plain vanilla tunikan till ett par byxor med sidenrevärer på sidorna och rynkor fram och bak. Vintage by fe- Älskar dem!
Tyget över tunikan är kul! Båda finns på Cl.

20111020-213025.jpg

20111020-213156.jpg

20111020-213722.jpg

20111020-214817.jpg

Ganska mörkt när vi fotar därav lite suddigt tyvärr…

 

 

Innehåller annonslänkar för Lindex  Hej på er!  Just nu är vi på Stena Danica för ett roligt event med Stena Line och är väg mot Fredrikshamn. Janne är med och vi får…