• 2018-05-20, 13:00
  • 11

Vilken skön söndag och ännu varmare idag! Nu finns det massor med rabarber och ni måste baka den här pajen alltså! Så god med rabarber och jordgubbar, passar perfekt till kvällens VM-final mellan Sverige och Shweiz! En enkel smulpaj med kardemumma, mandelmassa och mandelspån. Mandeltäcket är ljuvligt gott.

I receptet finns även tips på en nötcrunch istället för smuldelgen om ni vill skippa mjölet.

Smulpaj med rabarber och jordgubbspaj 6-8 portioner 

Fyllning:

250 gram rabarber
250 gram jordgubbar
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker (jag tog något mindre)
1 dl mandelspån

Smuldeg: 

1,5 dl mjöl (vill ni göra utan mjöl har jag ett recept på en jättegod nötcrunch  HÄR.)
1,5 dl havregryn
1/2 dl socker
1 tsk kardemumma
75 gram mandelmassa
100 gram smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, skär rabarbern i mindre bitar, dela jordgubbarna i bitar och lägg allt i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över i formen och rör om lite. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma i en ny skål. Riv mandelmassan grovt, finfördela mandelmassan och smöret i mjölblandningen till en smulig massa som en smulpaj.

Strö över smuldegen över rabarbern och jordgubbarna, strö sist på mandelspån och gratinera pajen i mitten av ugnen i 25 minuter. Akta så det inte bränns sista 5 minuterna.

Servera med vaniljvisp, grädde eller vaniljglass. (Jag har gärna vaniljkvarg till också om man vill ha nyttigare)

 

Njut av en underbar söndag! Berätta gärna om i bakar pajen! Nu ska vi ge oss ut på cyklarna så vi får trampa fler mil, bra träning i  värmen också så vi vänjer oss. Puh, kommer bli varmt. :-)