• 2011-10-13, 08:17
  • 0

Flera undrar och mailar, vart kan ni läsa mina krönikor? Snart, snart finns min nya hemsida där jag kommer länka varje onsdag då min krönika är ute i SLA. Jag skriver även hiss och diss vilket är väldigt roligt och har redan fått mycket respons.

TACK för alla sms och kommentarer, jag blir jätteglad! Att skriva krönika är något jag länge drömt om och det är en ära att vare onsdag få dela med mig av ett stycke funderingar och tankar.

God morgon!

2011-10-13 Mitt liv ,
  • 2011-10-05, 06:27
  • 0

Idag är det en stor dag! För ett tag sedan fick jag ett telefonsamtal från anvarig utgivare för tidningen SLA (Skaraborg)  som frågade om jag kunde tänka mig att börja skriva krönikor för tidningen. WOW! Jag blev både förvånad, överrumplad men naturligtvis väldigt glad. Att skriva krönika har jag velat  länge och det här är så fantastisk roligt men också en stor ära, ca 60.000 läser tidningen…(shit vad många.)  Det har också självklart varit många tankar där jag  funderat på om jag hinner eller tänk om jag får hjärnsläpp och inte kan leverera en vecka…Men jag tänker positivt och brinner för utmaningar! Jag vill påverka, inspirera och kanske gör jag någon läsare glad. Eller arg. :-)  Det kommer bli mycket humor, känsla och mina tankar kring det mesta i livet. Varje onsdag i SLA.

God morgon!

 

( Ni läsare som inte bor här omkring och vill läsa, en ny hemsida kommer snart upp där jag kommer publicera mina krönikor.)

2011-10-05 Mitt liv ,
  • 2011-09-13, 23:08
  • 0

Nu är klockan mycket och jag har precis satt mig ner. En dag till som bara pang försvann. Först läxor med Marilyn, shit vad läxor alltså. Märks att hon går sista året inför högstadiet. Jag och Lisa-Marie och hennes pappa har varit på konfirmationsmöte i kyrkan och träffade prästen och alla de andra som ska ta hans om grupperna. Jätteskoj att hon vill konfirmeras, hade hon inte velat hade jag accepterat det men jag tycker om att hon gör det. 15 kyrkobesök ska de göra fram tills nästa år och 1 gång i månaden ska de ses. Jag minns att vi sprang 1 gång i veckan? Tyckte nog det var lite trist ibland i källaren i församlingshemmet, prästen hette Alvar och var jättesnäll minns jag. Men lite långtråkigt efter några månader….

Konfirmation är stort, fattar inte att min tjej snart skrider fram i den där vita dräkten. Jag gillar kyrkor, tycker det är otroligt fint och stämningsfullt. Högtidligt och vackert även fast en del kanske tycker svenska kyrkan är stel. Jag tycker inte det alls, men det är nog för mina minnen från Åsarps kyrka betyder mycket. Alla barnkörer och fina skolavslutningar….

Gifter jag mig kommer det defenitivt vara i svenska kyrkan. Det ska vara vackra psalmer, barnkör och levande musik. Dragspel, fiol och gärna nyckelharpa.

Så där, nu har jag svävat bort igen. Men det är kul med minnen! Lisa-Marie var nöjd med sin grupp iaf och är med sina närmsta kompisar. Hon tycker det kändes kul att börja i ” äventyrsgruppen” och hon kommer konfirmeras efter sommaren nästa år. ♥

Här kommer några bilder från idag, jag hade en utav modellerna jag ska ha med i modebilagan i tidningen. Puh, nu börjar det ta sig och det känns jättebra! Tjejerna på salongen har varit med och vi har hjälpts åt med modellerna. Vi ska visa höstmodet,  vad vi tycker är snyggt och gäller just nu. Min modell jag hade idag gjorde jag en styling på. Tanken är att få fram den kvinnliga looken med fläta utan att det ser snällt  ut. Flätor är hett i höst men gör det lite mer än bara fläta… volym är också jätteinne och gör tex en slarvig fiskbens fläta och dra isär den så har ni en snygg festfrisyr!

Modellen var supersöt och vacker när hon kom, alltså inte svårt att sminka och styla en sån fin tjej men däremot behövdes mängder med volym då hennes hår var väldigt mjukt.

 

 

 


 

 

Lägg spolarna åt det hållet du vill ha formen...

 

Även fast jag inte ville ha lockar, ville jag fram lite fall och är det sprikrakt blir det perfekt med saltvattenspray, spolar så man får den där " beachlooken" som också är inne nu.

Visst blev hon snygg…! Färdig för party eller catwalken… Jag har gjort en slarvig fiskbensfläta och har inte använt någon snodd… Dra istället håret runt om och fäst med en hårnål bakom. Spraya och dra ut lite små hår här och där. Älskar flätor när man gör dem lite sexiga och busiga. Tänk- saltvatten och volym, annars blir det platt fall.

Jag sotade ögonen mycket och lade rosa , peach roge på kinderna. Akta så ni inte lägger rouget för högt upp som många gör. Det ska inte gå som två fartränder mot örat… mer framme på kinden så få ni de där snygga naturella utseendet. Den rosa färgen på läpparna andas 50 tal… sotade ögon till så är man helrätt i höst.

Kolla bilden nedan, ser ni någon skillnad..?

Flätan! Här har jag dragit ut den... Älskar det!

Ska visa er alla andra frisyrer vi har valt ut att ta med framöver eller också köper ni SLA nästa vecka vettja.

Nu måste jag sova… lång dag i morgon igen.

PUSS

  • 2011-08-30, 00:49
  • 0

Hej finingar! Tänk om jag kunde lägga mig som en normal människa någon gång.. nu sitter jag här med min dator och jobbar för fullt och klockan är mitt i natten. Loggade även in på bloggen och fick se vilken respons för GHD tävlingen…wow!!  Jättekul att ni tycker om den. ♥ Kvällen här gick fort men jag trotsade tvätten och tog bilen upp till berget och sprang 30 minuter. Vi ska vara stolta och glada över vårt fina billingen, fy sjutton vad fint det är att springa där uppe. Energi!

Jag sitter just nu med ett stort modereportage där jag har fått ett fantastiskt roligt jobb. Tre helsidor i SLA , shoppingbilagan( Skövdetidning även städer runtomkring) Ska jag skriva text samt ta fram höstkläder mm och sen göra ett modereportage där vi fotar i en studio. Hela bilagan kommer ut inför Skövdes stora shoppinghelg om några veckor. Jag har bara ett datum i huvet och det är när jag har lämning in till redaktionen… och det är SNART! Jag är dock oerhört glad och stolt över att jag fått förfrågan.. ska även göra en helsida med frisyrer som gäller nu. Så kul! Texten sitter jag med just nu och i dagarna ska jag ut på stan och leta snygga kläder, hoppas butikerna har fått in höstnyheterna bara. Så lever jag just nu, jobb på dan och jobb på natten haha. Men jag älskar mina jobb! När jag frågade ansvarig utgivaren vad det ska vara för känsla i reportaget fick jag till svar- Tänk Sofies mode. Typ… Du är modellen och du tar fram kläderna. En snygg kille kommer också vara med. Förstås.

Ok. Haha, där satt ribban alltså. ;-) Ni håller tummarna för mig va? ♥

Ikväll har jag haft bästa Elizabeth här då vi ska samarbeta med ett inredningsjobb tillsammans. Jag träffade henne första gången för ganska många år sedan då vi fotograferades och medverkade i MIO katalogen tillsammans.. Det var ett kul och galet uppdrag men också kul att lära känna Elizabetth, en trevlig och kreativ kvinna som nu driver inredningsbutiken Design by E i Karlsborg. Jag var där för ett tag sedan och OH.MY.GOD vilken bedårande butik hon har. Den ligger ca 5 mil från Skövde i Karlsborg och uppe på fästningstorget. Hon medverkade i ett hemma hos reportage i ” Allt i hemmet” 2010 och inom några veckor blir det nytt spännande reportaget i en stoooor tidning. Hon arbetar även som inredare och gör uppdrag åt kunder, dessutom är hon grym på att göra om gamla och nya möbler så man får de där lilla extra.. rokoko stolarna med zebratyg är så snygga så man bara dööör…

Nu har jag äntligen tagit tag i mitt stora inredningsprojekt och vi ska göra detta tillsammans. Ikväll har hon varit här flera timmar och vi har gått igenom hela mitt hem från golv till tak. Nu ska här förändras och ni ska få vara med så klart! Jag kommer fota mycket och visa er allt före och efter… det kommer blir så grymt bra så jag kan knappt inte vänta!  Jag har min egna stil men det kommer bli mycket vitt och svart. Mycket ska bort och mycket ska in. Det ska målas och möbleras om, det ska ut med soffor och in med nya. Jag vill också ha in massa tyg, älskar tyg… Det ska in tunga  längder, gärna sammet där man veckar mycket, tyg på en hel vägg från golv till tak i vardagsrummet kommer bli magiskt. Titta vad fint hon har gjort nedan tex…

Hon är jätteduktig och har även en fin hemsida samt en BLOGG. Tjoho! Där måste ni in och kolla… man får massa tips och inspiration, hon kommer även låta er tävla om några fina saker så det får ni inte missa. Vill ni ha inredningstips, kolla hemsidan och bloggen.  www.designbye.nu Tävling kommer här framöver,  missa inte…

Här är fina saker i hennes butik..

Så fint så jag bara VILL HA NUUUU. Lisa-Marie har ju en liknande tapet i sitt rum med mycket vitt, svart och silver. Snyggt och stilrent.

Kolla stolen! Två liknande ska stå vid en stor vit vägg hemma hos mig. ♥

Vill ni se mer och få tips samt vem Elizabetth är, kolla HÄR.

Här är vi hemma hos mig och mäter och mäter… TACK fina Elizabetth för allt jobb ikväll. Ser fram emot förvandlingen. :-)

Här ska ni få se sen varför vi mäter... ;-)

Vad gillar ni för stil, vad tycker ni om, berätta! :)

Nu ska jag stänga bloggen för ikväll och fortsätta med texterna till tidningen… sen kommer jag sova gott. Jobb på salongen till 21 i morg så jag ska intensivsova har jag tänkt. Zzzzz

Puss på er