• 2018-06-16, 22:36
  • 36

Så kom dagen D! Igår tog Marilyn studenten och fick sin examen efter tre år på samhällsprogrammet, vilken underbar dag det blev!

Så mycket känslor, glädje och kärlek. Att ta studenten och fira att man klarat av skolan, fått sina betyg och fira att man faktiskt orkat kämpa och för att fira framtiden. Tack från hjärtat till alla som uppvaktat henne, tack för att ni kom.

Jag kan inte beskriva med ord hur det känns när sina barn tar studenten, det är så mycket känslor. Studenterna är så fina, så vackra och så glada.

Dagarna före regnade det, blåste och allt annat är skönt väder, då hade jag lite stress men igår lyste solen och vi fick en solig vacker dag på deras största dag i livet.

Grattis älskade Marilyn, vi är så stolta över dig!

Det är en bildbomb så får vi se om ni orkar skrolla och titta, i morgon kommer del två med bilder från festen.

Klockan 04 ringde Marilyns klocka, då var det dags att kliva upp för att fixa sig inför champagnefrukosten!

Jag gick upp 05 och just då kändes det i ögonen att jag bara sovit några timmar men sedan kom alla nerver och känslor.

Här är hon på väg mot champagnefrukosten klockan halv sex. Galet egentligen, haha! Men de skulle fotograferas tidigt på skolan och sedan kom hela klassen ner till oss en timma innan brunch och betyg och stipendier så vi bor väldigt nära skolan.

Så roligt att få ha hela klassen hemma, vilken glädje i trädgården och alla är så fina.

Kortet som jag satte i bågen, pappa kom kvällen före och hjälpte oss sätta upp alla björkar och göra den fina bågen.

Min bästis Hanna och hennes son Melvin hjälpte mig sätta upp tälten ihop med barnens pappa i onsdags. Sedan kom min syster Linnea och mamma dagen före, då var det fruktansvärt väder så vi kunde inte duka så mycket men igår morse kom de redan vid åtta så vi kunde fixa klart det sista med dekorationen. Vad hade jag gjort utan deras hjälp.

Lisa-Marie min stora älskling har tagit stort ansvar och dragit ett tungt lass i veckan.

Pappa och Lena som hjälpte oss under studentdagen med disk och plocka undan och greja. Så tacksam för all hjälp.

Och så här blev det!

Marilyns klass vara redan som nummer fem, så häftig känsla när de ropar upp klassen och deras musik kör igång, alla glada studenter bara skriker ut sin glädje.

Så häftigt när de kommer springandes!

Vilka tjejer! Här är Marilyn med Elsa, de gick ihop på förskolan och lekte i alla år. De var så goa mot varann och nu tar de studenten!

Mormor med tjejerna.

Kolla monsterlastbilen de hade, haha! Kortegens snyggaste lastbil!

De små studentmössorna i glasen vi gjorde kvällen innan. Klipp isär en marshmallow och doppa i mörk choklad, dra den bakåt så får du en skärmmössa. :) Sätt mössan på en träspett och ställ i varje champagneglas när gästerna kommer. Festligt och lite gulligt.

Kommer ett del två från studentfesten med alla bilder från festen.

Världens finaste tjejer! Älskar er mest.

 

 

 

 

 

 

  • 2018-06-12, 23:15
  • 12

Nedräkningen har börjat! Tre dagar kvar till Marilyns student och förberedelserna är i gång. Som tur är har jag planerat ganska mycket sedan en lång tid tillbaka, även om det mesta måste göras samma vecka. Men hjälp vad mycket jobb. Men samtidigt helt underbart.

Janne är i USA med sina kompisar och spelar en hockeyturnering och när vi smsade förut frågade han hur allt gick, jag svarade att det är kaos med jobb, annars ljuger jag. Han svarade att det beror nog på att jag sätter ribban högt, men vi ska inte gå in på den diskussionen tror jag, haha. En student är massor med jobb hur man än gör. Sedan klart alla har olika förutsättningar. Men det är ju jättekul! Så mycket känslor.

Har beställt all mat, hade inte hunnit fixat mat till så många gäster, så vissa saker beställer jag, vissa saker gör jag själv. Lisa-Marie har varit ledig idag så vi har åkt runt överallt och handlat och fixat.

Marilyn med sin klasskompis Matilda kom hit innan de skulle på middag i skolan med alla i samhällsprogrammet. De flyger fram och tillbaka den här veckan med massor med olika aktiviteter.

Fina och glada tjejer!

I morgon kommer min bästa vän Hanna och hennes man och hjälper mig att sätta upp tälten med barnens pappa, det känns bra att vi är flera så går det undan. Pappa och syster kommer också så allt kommer gå fint!

Jag åkte upp till Mattias Golfrestaurang för att hämta lite porslin, har beställt all mat där och sist vi gjorde det på Lisa-Maries 20årsfest var alla supernöjda Vilken mat! Jag var så nöjd.

Alltid trevliga, alltid superbra mat och service.

Eftermiddagen och kvällen har jag varit ute och fixat i trädgården så allt är klart inför vi ska sätta upp tälten i morgon.

Sen kvällsmat, haha kolla maten. Även jag äter vad som helst. Såklart. Ibland bara en makrillburk i tomatsås eller vad som helst. Idag blev det fiskbullar. Hjälp alltså, det var hundra år sen. Lisa-Marie som hade köpt. Gott och snabbt.

Vi körde igång med rulla bestick och lite fix med det, ska visa er slutet av veckan allt vi gjort.

Hittat en stor champagneskål och nya underlägg, skriver allt i morgon för nu stupar jag i säng.

Lovade mig själv förra studenten att sova mer den här veckan. Lucy har krånglat många nätter nu för det är så varmt, inatt sover hon inne hos Lisa-Marie- så får mamma sova. Haha. Som en bebis här hemma. Vi tar olika skift.

Sov gott älskade läsare, imorgon bitti sitter jag i telefonmöte angående bilderna till boken. Nu har jag alla kapitel precis som det kommer bli. Och snart kan ni förbeställa den!

God natt på er

 

  • 2016-04-18, 21:30
  • 15

Till dig som inte beställt din studentmössa. Jag frågade Alex på  studentmossaonline.com om vi kunde köra en vända med rabattkod igen till dom som inte beställt. Det klart han sa ja till det! Ni får 20% rabatt och uppge koden mecenat20 så dras rabatten av direkt. Dom har väldigt fina mössor med hög kvalité, L-M är supernöjd!

IMG_0962.JPG

Det var kul att kunna välja den i deras 3D så man ser exakt hur den blir runt om. Man börjar med att mäta sitt huvud så det blir rätt mått, sedan kan du designa den precis hur du vill.

Hon beställde den stora boxen och fick med champagneglas med namn ingraverat, visselpipa och lite annat smått och gott. Allt kom i en lyxig guldlåda, gissa hennes min när hon plockade upp den.

Wiiiiii så kul det ska bli att få se alla glada studenter, känns overkligt att min dotter ska springa ut med den här mössan snart!

IMG_0963.JPG

Här är Lisa-Marie med sin bästa kompis Alma som också tar studenten i juni.

IMG_2197.PNG

Skriv alltså in koden: mecenat20 vid kassan så dras rabatten av direkt. Alla snygga mössor och mycket mer finns på studentmossaonline.com

Som mamma känns det redan lite stress kring allt. Men det är skönt hon har klänningarna klart, håret behöver hon förstås inte boka någonstans mm. Inbjudningar klara. Maten har vi börjat planera också. Men det som känns frustrerande just nu är tält mm. Vi ska även ha hela klassen hemma på champagnefrukost. Har äntligen fått tag på ett företag men dom skulle ha närmare 9000kr så det känns som nej tack. Jag får styra upp tältet på något annat sätt. Blir det fint väder vill man ju inte sitta inne i ett tält, blir det storm vill man helst vara inomhus. Vill ha ett tält man kan dra bort på sidorna, men tror också helst golv… Har ni tips? Ett billigt tält man köper känns som det blåser bort lätt? Skulle gärna vilja ha en mysig loungekänsla.

Men det allra viktigaste – Att hon får en riktigt fin dag med sina klasskompisar och vänner. Idag har hon även gjort det stora delprovet inför Gesällen- Hon klarade det!!!! I 10 timmar har hon varit på skolan och haft teoriprov, massor med modeller och klarade allt så hon blev godkänd! Hon var överlycklig. Permanent, gråhårsfärg, herrklippning med finish, kort fest mm mm.

Stolt mamma i dag =)

God natt alla, så glad att ni trivs här inne.