• 2019-03-02, 14:30
  • 5

Jag satt och letade recept här inne som passar till kvällens mellomys och då blev jag sugen på tortilla med guagamole, det ska vi ha på buffen! Har ni testat? Så galet gott, skär i mindre bitar till plockbuffén eller som ensamrätt.

Nu ska vi åka mot Skövde, det blir lite godis i bilen och mellolåtar i högtalarna!

Tortilla med köttfärs och stark guacamole  4 portioner 

Köttfärs  (Man kan också köra tacokrydda om man inte gör sin egna)

500 gram nötfärs (byt till quorn om du vill ha vegetarisk)
2 msk sweet chili
1/2 hackad gul lök
1 pressad vitlök
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk oregano
1/2 tsk paprikapulver
salt och peppar
Riven stark ost
Tortillabröd

Tomatsås  

1 burk krossade tomater
1 tsk oregano
1 tsk honung
salt, peppar

Hacka löken och fräs i pannan. Stek köttfärs i olja och smaka av med kryddorna, det är en smaksak hur mycket man vill att det ska smaka, men testa er fram. Jag tar gärna mycket vitlök, spiskummin, viktigt med lite sötma. Låt puttra ihop med skvätt vatten.

Tomatsås: Jag kokar ihop lite krossade tomater i en gryta, tillsätter oregano, peppar och lite salt.

Guacamole:
1 avocado
2 dl Creme fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1/1 pressad lime
Skvätt tabasco
Nypa cayennepeppar
Salt och peppar
Mosa avocadon och rör ihop alla ingredienser.

Gör så här: 

Lägg stekta köttfärsen på ett tortillabröd, lägg på lite tomatsås och ost. Vik ihop, stek i olja i några minuter på svag värme på varje sida. Då blir dom knapriga och goda.

Skär i bitar och servera med fräsch sallad och guacamolen. Eller skär upp i mindre bitar och lägg på ett stort fat så man bara kan plocka.