• 2018-11-30, 11:00
  • 11

Två dagar kvar till första advent! Det här mörkret tar musten ur mig snart men då får vi tända ännu mer ljus, blir så mysigt med alla stjärnor och ljus nu. Har ni fått fram adventspyntet? Jag kommer ha stort inlägg med massa tips i eftermiddag, missa inte det.

Sedan ska jag kolla resor, behöver verkligen vara lite ledig efter den här intensiva hösten, ska kika på något vart man kan åka, en weekend kanske! Jag älskar ju december så vill gärna vara hemma och drick glögg och pynta inför julen.

Vid 12 ska jag och Marilyn köra Bodypump, måste byta om och göra mig redo för ett roligt pass.

Igår lagade jag torskrygg med parmesansås, inte lätt med bilder för det var kolsvart ute, men lova mig testa detta. Vilken sås! Lovar det var så gott, fisken smälter i munnen, såsen, pressad potatis. Galet gott!

Torskrygg med parmesansås och pressad potatis 4 portioner

700 gram färsk torskfilé
2 dl riven lagrad parmesanost
2 dl creme fraiché
1-2 dl mjölk eller grädde
1 stor schalottenlök
2 dl vitt vin eller matlagningsvin
Hackade tomater till garnering
Vitpeppar
Salt och peppar

Kokt potatis som du pressar
Brysselkål
Lite hackad tomat
Fryst persilja

Gör så här

Såsen:

Finhacka schalottenlök, fräs i lite smör  i en gryta och tillsätt vitt vinet. Låt vinet koka ihop tills bara några matskedar återstår.Tillsätt crème fraiche, vätskan och riven parmesanost. Värm upp så osten smälter, smaka av med salt och peppar. Drag kastrullen från värmen och varmhåll.

Koka brysselkålen med salt och peppar.

Jag köpte färsk torskryg, lägg fiskfileérna i stekpannan och stek i 1 msk smör några minuter på varje sida. Salta och peppra. Gärna vitpeppar.

Servera fisken med parmesansåsen, hacka gärna lite tomat och fryst persilja och strö över.

Njut! Detta var så gott.

2018-11-30 Recept ,