• 2017-10-23, 21:58
  • 36
I lördags ville Janne överraska med att gå på restaurang. Det är så mysigt med en dejt och bara sitta och prata. Men tyvärr blev det inte lika mysigt när maten kom till bordet. Min rätt var kall och stackars Janne fick äta själv medan jag väntade på något lite varmare.

Hur gör ni på krogen? Brukar ni vara förstående eller kräva ny mat?

Janne hade bokat bort på restaurang Tvåkanten i Göteborg, det var hur många år sedan som helst jag var där så det var kul. Det är så mysigt där!

Vi delade på färska räkor till förrätt och till varmrätt tog jag faktiskt högrevsburgare medan Janne tog fisk. Jag äter stort sett inget kött alls under veckorna längre, så jag kände för kött. 

Allt var så jättebra förutom att min mat knappt var ljummen. Visst är det jobbigt när man sitter bara två stycken och den enas mat är varm och den andras kall. Jag tycker verkligen att det ska vara 100 procent när man betalar mycket pengar på restauranger. 

Men hur kul är det för den ena att sitta och äta själv? Och hur kul är det för den andra att sitta och äta mat själv när maten väl kommer tillbaka?

Men vad gör man då? Biter ihop och låtsas tycka det är bra?

De lagade en helt ny rätt (förstås, det är nog så man gör) och Janne fick sitta och äta sin mat själv. Servitrisen var gullig och kom med lite räkor som jag kunde sitta och pilla med, men det dröjde ganska längre tills min mat kom. Då var det min tur att sitta och äta själv. 

Med en nota på 1600 kronor vill jag att allt ska vara tipptopp. 

Servisen var supergulliga och trevliga, vi fick en dessert som kompensation, men egentligen spelar det ingen roll. Jag ångrar mig för att jag skickade ut maten, det blev så synd om Janne som fick sitta och äta själv.