• 2019-03-10, 22:59
  • 32

Idag har vi suttit och planerat resan till USA. Pirrigt! Jättekul och spännande men också tidskrävande, både jag och Janne drar oss alltid för detta, haha. Även om det är roligt att boka hotell och allt så är viktigt så allt blir bra. Men vi är väldigt lika och kommer alltid oftast  överens.

Men nu tänkte jag även fråga er om tips. Vi kommer börja ute på the keys, vi älskar komma ut på öarna och Key West ett par nätter så det är bokat och klart. Kommer förstås även stanna vid Islamorada, det är en sån skön stämning ute på öarna.

Efter Key West kommer vi köra uppåt västra sidan mot Tampa för vi ska se hockeymatchen mellan Tampa Bay och Washington Capitals lördag den 30e. Så kul det ska bli!

Vi har redan varit på Fort Meyers, Sanibel Island och därför vill vi den här gången bo antingen i Clearwater Beach eller Naples.

Uppdatering måndag! Har bestämt att vi ska åka till St Pete beach, fått tips att den stranden är magisk. Letar nu hotell där, fått höra att det är mysiga barer och härlig after beach med liveband i solnedgången. Älskar sånt!

(Kommer alltså inte boka i Clearwater eller Naples)

Vi ska även ut till Anna Maria Island, har ni varit där?

 

Har kikat runt lite men tänkte fråga er om tips. Vart är bäst att bo? Vi bodde mitt på stranden i Fort Myers, det var otroligt vackert. Stränderna är magiska!

Men också väldigt lugnt. Nästan helt dött på kvällarna, så gick vi ut vid 21 fanns det nästan ingenstans att äta. Vi är gärna på stranden eller åker på utflykter hela dagen så vi äter ofta ganska sent. Vill ni ha liv och rörelse ska ni inte åka på västra sidan. Men skön avkoppling mot Miami beach, det är kul med både och.

Har ni bott på något mysigt ställe i Clearwater eller där omkring? Tips på hotell? Eller någon annan mysig ort?

Vi ska därefter vidare upp till Tampa där vi bokat hotell och det blir hockeyfest hela helgen. Efter Tampa kommer vi köra neråt antingen mot Miami eller Fort Lauderdale.

Key West och den vackra solnedgången.

Miami Beach, och alla våra morgonrundor.

Fort Lauderdale 

Hoppas ni har några goa tips, i morgon ska vi boka det sista hotellen på resan.

 

 

2019-03-10 Johanna Toftby, Resor ,

  • 2018-03-25, 17:37
  • 58

Det känns konstigt att vara här i solen när det är sorgset och mörkt i hjärtat. I går seglade vi ut från Fort Lauderdale mot Karibbien men det var en tung dag.

Det var det svåraste besked jag någonsin fått ge er. Jag kan fortfarande inte förstå att Annica inte finns hos oss längre.

Igår grät jag hela dagen, läser era hälsningar här på bloggen, instagram, facebook, alla mail och sms från vänner. Det värmer att läsa era vackra hyllningar men jag gråter ännu mer. Annica har påverkat tusentals, att aldrig ge upp, att alltid leva i nuet. Hon har betytt så mycket för så många och hon har gjort skillnad. Hennes historia har inte lämnat någon oberörd.

Nu går alla mina tankar och kärlek till hennes familj. Jag har lovat Annica att fortsätta leva i nuet och vi kommer alltid att minnas henne i våra hjärtan.

Jag vet att hon ville jag skulle ha en fin resa, det var det sista hon sa när vi kramades sista gången. Även om det är svårt just nu försöker jag njuta av vår resa, det vet jag Annica ville.

Idag är vi ute till havs någonstans på det karibiska havet, men först några bilder från Miami de sista dagarna innan vi gick ombord igår. Klockan är 11.30 här hos oss nu och vi ska snart gå ner och köra ett gympass, kryssningsfartyget är enormt stort och häftigt. Vi reset med Royal Caribbien.

Vi tog förstås en turistbuss som vi alltid gör någon gång på resor, men den här var inte värd sitt pris. Vi har hyrt bil och kommer åka runt mycket när vi kommer tillbaka från kryssningen men jag tycker det är lite kul att sitta på taket på en turistbuss och åka runt. Men snacka om att det gick fort över bron över till Miami, de var nästan komiskt. Ingen såg något för han körde som en galning. Alla fick sitta med huvudet ner i knät, haha.

Men det var ändå en rolig upplevelse som vi har skrattat mycket åt.

En tarpoon och en pelican nedanför där vi satt.

Nästa inlägg kommer bilder från kryssning dag ett.

Stor kram och kärlek från mig

  • 2018-02-22, 14:33
  • 10

Jag ser på nyheterna att ungdomarna som överlevde skolmassakern i Florida vill få Trump att ändra vapenlagen i USA. Trumps förslag. Låt lärarna bära vapen, de kan få träna så de är trygga om det händer något.

Ilskan kokar i mig, ännu fler vapen ska alltså stoppa fler massmord?

Jag tror inte det är sant. Jag står på bandet på gymmet och springer fortare och fortare, jag bubblar av ilska. Idioten vill att lärarna ska gå beväpnade ifall det ramlar in fler psykon som ska skjuta ner barnen? I stället för att se till att det blir svårare att få tag på vapen som bara gjorts för att döda människor?

Kan någon tala om varför människor röstade på att Trump skulle bli president? Jag får inte in det i mitt huvud! Jag finner inga ord! Jag ryser när jag läser nyheterna, blir så jävla arg på galningen som ska styra ett helt jättestort land och tillåta barn och ungdomar att skjutas ner, för det är precis så det är.

Men han påverkar också hela vår värld. Vart ska det sluta? 

Samtidigt är jag så imponerad av ungdomarna. Deras vänner och klasskamrater har mördats för bara några dagar sedan och de försöker använda sin ilska och sin sorg till att se till att det aldrig får hända igen. De är inte äldre än mina tjejer, de kunde själva ha mördats och de är så modiga och starka nu!

Jag exploderar och blir ledsen på en gång när jag tänker på om det hade varit mina barn som hade gått på en skola i USA.

Tårarna rinner när jag hör en pappa berätta om sin förtvivlan över sin dotter som sköts till döds. Skjuten nio gånger, på tredje våningen. 

Jag får en tjock klump i halsen, jag blir så berörd.

Tänk om man varit lärare och arbetat på en skola och Trump vill att jag ska bära vapen, som om lärarna inte har tillräckligt med ansvar? Låt dem också ta fram pistolen och skjut ner den som kommer in med automatvapen, som om det var en riktigt dålig actionfilm.

På bråkdelen av en sekund ska man plötsligt som lärare skjuta någon till döds och se till att man absolut inte missar och träffar någon oskyldig i stället, något som är svårt nog för vältränade poliser och militärer.

Jag orkar knappt läsa mer om galningen, det räcker nu. 

 

2018-02-22 Johanna Toftby ,