• 2010-11-08, 16:14
  • 0

Å mina fina läsare- många gillar choklad- här får ni receptet!

En läcker paj med god, mjuk chokladfyllning. SÅ god.

Pajdegen

  • 125 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljpulver

 

Fyllningen

  • 125 g mörk fin choklad, 125 g ljus( marabou…)
  • 3 ägg
  • 2 msk mörk sirap (jag tog ljus)
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl potatismjöl

 Gör så här:

Finhacka smöret och blanda med mjöl, socker och vanilj. Arbeta samman till en slät pajdeg, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, cirka 26 cm. Förgrädda pajskalet 5 minuter i 200 grader eller tills det börjar ta färg. (Var försiktig så den inte står inne för länge) Smält chokladen, helst i vattenbad. Vispa ägg och socker kraftigt. Tillsätt mjöl, potatismjöl och sirap. Rör till sist ner chokladen.

Slå fyllningen i pajskalet och grädda i 10-12 minuter i 200 grader. Låt pajen svalna helt och kyl i kylskåp.

Pajen vinner på att stå någon dag innan den serveras. Dekorera med pudrat florsocker och servera med grädde eller vaniljglass!

Mums mums mus!

Idag är jag ledig, men har varit på jobbet i flera timmar och fått hjälp med mitt hår… oh shit alltså. Ni skulle se mig innan Mini klippte mig. Har fått ur alla gamla slitna extensions, färgad botten och en fräsh toning på längder.

URGÖTT! Men…. JAG-SER-JU-FÖR-JÄVLIG-UT.

Herregud vilken förändring. Allvarligt- visst, jag har inte stylat det speciellt mer än plattat.. men fy fan vad det ser ut.

Jaja… får ge det några timmar. Ska laga Ckicken thai under tiden.

  • 2010-10-28, 16:05
  • 0

Efter jag varit på minneslunden igår tog jag mig en lång promenad, vädret var mörkt och blåsigt  men så skönt att ”rensa tankarna”. När jag kom hem kände jag att jag ville tända upp massa ljus och laga en god middag. Den här grytan skrev jag om för inte alls länge sen, den är verkligen hur god som helst och hade med den som lunch idag. Inte alls den nyttigaste… men som sagt…Gott och man behöver ju inte vräka på potatis…

HÄR  hittar ni receptet för er som inte har det.

2010-10-28 Hälsa

  • 2010-10-25, 07:46
  • 0

God morgon vänner! Har ni sovit gott? Vi ska strax ge oss ut, jag ska följa M till skolan och passa på att röra på mig samtidigt. Här kommer receptet på vår fredagsmiddag. Mozarella och soltorkade tomater är ju ingen otippad kombo, men detta var godare än jag trodde! Bon apetit!

2 st kycklingfiléer
1 schalottenlök
1/2 mozarellaost
4 skivor soltorkade tomater
3 tsk olja – använd oljan som tomaterna ligger i
1 nypa flingsalt
Lite svartpeppar
3 msk vitt vin

Finhacka löken, skär mozarellan och strimla de soltorkade tomaterna. Rör ihop, tillsätt oljan och krydda med salt och svartpeppar och låt sedan stå i ett par minuter. Bryn kycklingfiléerna i lite olja runt om och lägg dem sedan i en ugnsform. Lägg tomat- och mozarellablandningen ovanpå kycklingfileerna när det är ca 10 min kvar. ( jag marinerade fileerna med lite soja, sweet shilisås och lite salt och peppar innan)

Jag brukar steka kycklingen i ugnen på svag värme, ca 175 grader. De blir väldigt saftiga! Sen höjer jag och lägger på röran det sista. Tiden är beroende på ugn. Det bästa är en kött termometer… allt sköter sig själv.

Vi gjorde en fräsch sallad till och barnen ville ha gratäng! Jag köpte en färdig… :) rotfruktsgratängen som jag lägger i lite vitlök och svartpeppar. Perfekt snabbt och lätt en fredagskväll!

Lycka till! Detta är vansinnigt gott.

God morgon!

  • 2010-10-24, 21:19
  • 0

Gissa om vi bakade bullar.. OMG, det luktar kardemumma i hela Skövde tror jag! Men jag är lite sån, orkar inte hatta med småportioner. Lisa-Marie gapskrattade åt mig när jag sa att vi har ju bullar året ut nu, -närå de kommer räcka i 1 månad. Max. Undra om hon syftar på min aptit eller hennes egen. :) Eller kanske bådas.

Vilket fall som helst- vi gjorde tre varianter. En med kanel, smör och socker + lite vaniljsocker. Den andra likadan fast med mandelmassa och hackad mandel över. Den tredje som ettan fast med hackad vit och mörk choklad över.

Jaaaaaaaaaa  jag är galen. Men ni kom ju med massa fina förslag så jag ville iaf testa några.Tusen tusen tack fina ni. Vilket samarbete vi har! Mandelmassan var en höjdare.

Marilyn och hennes bästis Maja i högsta hugg med bullbak. Och... uppställning för fotografering hehe.

Ok… dessa är INTE brända. Det är chokladen. Och lite glasyr. Mmmmmm!

Färdigbakat för den här gången!

Vi har haft en underbart skön helg,  fått en del gjort här hemma, gått promenader och bara myst. Bonus för bullbaket idag förstås. Nu tittar jag på Beck sen laddar vi för en ny vecka! Hoppas ni haft en trevlig helg.

Puss

2010-10-24 Hälsa

  • 2010-10-23, 08:02
  • 0

God morgon lördag! Igår hade jag en mysig kund på salongen som berättade att hon läser min blogg, vi pratade om recept och hon tyckte Pollykakan var en höjdare. Kul! Det receptet fick jag av en annan läsare när jag bloggade på mama.nu. Vill ni ha det? Jag blev iaf sugen på den underbara chokladkakan. En riktig sockerchock behöver man få ibland.

Idag är jag utvilad och njöt av en ensam lugn fredagskväll hemma i soffan. Strax blir det jobb sen kommer mina små hem. <3

Pollykaka!

Du behöver:
1 påse Pollykulor
1st Mörk Chokladkaka 250g
175g Smör
3 st Ägg
2 dl Strösocker
1 dl Vetemjöl

Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader
Smält smör och choklad tillsammans i ett vattenbad.
Vispa ihop ägg och socker poröst.
Rör ner chokladblandningen och därefter vetemjölet i äggsmeten.
Rör tills det blir en slät smet.

Häll sedan i en påse Polly. Rör om försiktigt så att det fördelas jämt i smeten.
Häll sedan smeten i en rund form med löstagbar botten.
Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter.

Servera med en klick grädde, den är ljuvligt god med en stark kopp kaffe till. :)

Puss på er

2010-10-23 Hälsa ,

  • 2010-10-11, 23:32
  • 50

ÅÅÅÅ den här är så god. Jag är ju en sann matälskare och den här grytan gjorde jag ofta då barnen var små, typ 10 år sedan när man inte åt så mycket mer än fläskfile, hasselbacks… ni vet… 90tals middag.  Nu ska man ju äta sushi o wushi och kengpang och pingpong  eller vad nu allt heter. Älskar förresten nya smaker och gillar det mesta. MEN. En gryta med grädde och lite kärlek- Fy sjutton vad gott det är.

Här får ni min fläskfilegryta- mycket enkel och det mesta har man hemma.

4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

2msk hackad persilja ( kan uteslutas om man vill, det funkar bra ändå)

1 lök

1msk tomatpure

färska champinjoner

ca 1msk kalvfond

skvätt honung

3dl mellangrädde

2 dl creme fraiche

salt peppar

Stek köttet i minder skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna, lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under lock i ca 10 minuter.

Jag serverar ofta med klyftpotatis, ringla olivolja och strö lite havssalt, timjan. Glöm inte en fräsch sallad till! Detta blir så vansinnigt gott. Dijonsenapen är stommen. Testa, skriv och berätta. :)

Puss

( bild finns då jag lagade denna i lördags i tidigare inlägg)

2010-10-11 Hälsa, Recept ,

  • 2010-09-29, 22:59
  • 0

Jag har jobbat 11 timmar och haft en hysterisk men bra dag. Skyndade mig snabbt hem, bytte om och gick ut på en runda på en timme. För att jag ska orka, må bra behöver jag syre och motion. Nu är jag mycket piggare och kommer sova gott. Jag har förresten gått ner alla kilon jag ville ner- UNDERBART. 6 pannor mindre. :) Nu behöver jag träna styrka och tighta till kroppen. Shit  jag är ju 37 (!) nu kan jag inte ligga på soffan och käka chokladpraliner längre. Allt sätter sig på arslet. Men det är också tankens kraft. DU bestämmer om du vill förändra- jag är överlycklig att jag tog tag i GI-dieten för en månad sen. Det gick ju hur bra som helst, man får kämpa lite bara. ”Bli lite jävlarinamma”. Nu äter jag normalkost, kolhydrater en gång om dan, mer frukt, grönsaker och inget fika. Förutom äkta, ekologisk mörk choklad. Det är min drog och har fått för mig att det är bra mot det mesta…

Ni som känner mig vet att jag gärna lyxar till vardagen, jag är nog lite baklänges imellanåt men tycker veckan behöver lite guld i tillvaron. Så ikväll har jag fixat en sinnesjukt god middag. På tu man hand blev det en trevlig upplevelse med favoriter…på tallriken alltså. ;)

Vill ni ha receptet behöver jag 60 kommentarer senast i morgon. Nu höjer vi ribban…!

**********

**********

**********

 SKOJA…..!! ;-) Jag tycker bara det är galet kul med alla kommentarer. Fy sjutton vad roligt, nu kommer jag skriva så pennan glöder. Får så mycket energi av er! TACK TACK TACK  från hela mitt ödmjukaste hjärta. För era fina ord.

Kameran ligger på jobbet,mindre bra  mobilbild men vill ändå visa er.

Ekologisk tortellini fylld med spenat, lättskekt färsk också (ekologisk )sparris. Linda parmaskinka runt-lägg en klick creme frache-fetaost, soltorkade tomater under sparrisen. Ringla olivolja (gärna smaksatt) strö lite havssalt och parmesaonost över.

THIS.IS.IT.

Well, vad tycks? inte fy skam va! (det roliga är att min fd sambo kunde aldrig förstå hur man kunde äta tortellini,  han fick kväljningar. Jag är nog lite scary då… men älskar det. :)

Love J

2010-09-29 Hälsa, Mitt liv ,

  • 2010-09-28, 22:27
  • 0

Fina läsare, detta måste ni prova. Det är så gott så öronen trillar av.

Kycklinglasagne!

4 pers

3 charlottenlök

1 -2 pkt kelda ostås

1 pkt fryst spenat

1/2 liten burk soltorkade tomater i olja

2 st vitlök

Krossade tomater

This is it!

*Stek charlottenlök, frystbladspenat, hackade soltorkade tomater, vitlök, salt peppar. Rör ner krossade tomater.

*Lägg färska lasagneplattor i en form.

*Fryst salladskyckling funkar.(akta er för att salta för mycket då salladskycklingen är redan kryddad.) Alt 1 färdig kyckling el 3 kycklingfileér stekes i bitar.

*Varva kelda ostsås, spenatröran med kycklingen. Avsluta med såsen.

*Gratiena i ugnen ca 225 grader 25 min.

*Servera med en fräsch sallad, ringla lite balsamico + en god olivolja. (den jag hade är fr Thomas and Simons… östemalmstorg sthlm. Köpte en med timjan och vitlök. Hur god som helst.) Skär lite fetaost, rödlök och lägg över salladen.

Bon apetit! Säg till när ni bjuder på middag! :)

2010-09-28 Hälsa

  • 2010-09-27, 21:03
  • 0

Oj.oj.oj vad gott detta blev. Vi lyxar till måndagen med en supergod kycklinglasagne, smak av soltorkade tomater. Måste provas!

En fräsch sallad såklart serveras till.

…ringla dessa två över så är man hemma sen.

Tack fina Kicki för jag fick detta smaskiga recept en gång i tiden. Vill ni läsare ha det? Över 10 kommentarer så skriver jag ner det. Jag skriver för er, då får ni också anstränga er lite. :-)

Pöss

2010-09-27 Hälsa, Mitt liv

  • 2010-09-27, 11:03
  • 0

Hej vänner, ny vecka och nya tag. Jag hoppas få gjort så mycket som möjligt idag- är ledig hela dan. Kanske ni tycker jag ska sätta mig och läsa en bok eller nåt avkopplande… men har så sjukt mycket att fixa med. Är sällan ledig så här en hel vardag och har en hel lista som ska bockas av. Får slänga mig i soffan ikväll med en god kopp the och en bra bok när allt är gjort. :)

Vi gjorde en enkel middag igår, kyckling med bacon och en krämig pastasås. Riktigt gott!

Stek kyckling i bitar. Fräs lök, paprika med curry och tillsätt lite kryddor. Stek bacon i mindre bitar.  Rör ner kycklingen, tomatpure, hunung och grädde. Koka ihop allt, servera med pasta och riven parmesan.

Vips, en god pastarätt!

Min stora tjej på väg till skolan! :)

2010-09-27 Hälsa, Mitt liv