1. Hacka lök och vitlök, skiva chilin tunt
  2. Låt kräftstjärtarna rinna av
  3. Hetta upp olivolja i en stor stekpanna, lägg i lök, vitlök och chili och stek dem på låg värme i ett par minuter.
  4. Tillsätt grädde, saffran, sambal oleak, salt och peppar och låt allt puttra i ca 5-10 minuter. Ställ pannan åt sidan och tillsätt kräftstjärtarna (de ska inte kokas)
  5. Koka under tiden pastan enligt anvisningen på förpackningen. När 2 minuter av pastans koktid återstår, lägg i ärtor och låt dem koka tillsammans med pastan.
  6. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pasta, bönor och ärtor i kastrullen. Rör sedan snabbt ner såsen.
  7. Blanda noga
  8. Servera pastan rykande het. Toppa med ett par kräftstjärtar, en nypa persilja och lite citronriv.