• 2015-09-10, 23:30
  • 10

Om man inte vill äta mackor eller sötad yoghurt till frukost finns det många andra goda alternativ. Smoothie, kvarg, fröknäcke, avocado,… det finns massor. Några undrar vad jag äter under en dag, därför tänkte jag tipsa om vad jag äter till frukost men som också funkar till mellanmål eller kvällsmat.

Jag äter gärna frukost lite senare. Märkt sedan några år tillbaka att kroppen blir inte lika sugen eller hungrig om jag inte äter direkt när jag går upp. Kaffe dricker jag gärna före rundan. Försöker komma ut varje dag, sedan äter jag frukost/lunch runt 10-11 tiden. Under en period kunde jag äta 3-4 mackor på frukost, blev ändå hungrig direkt. Kunde äta mackor till kvällsmat också. Lika hungrig för det. Hua, tack och lov att man vaknar upp. Vet ni mer? Magkatarr är helt borta, fuskade i somras och åt mer av bröd. Magen blev helt paj direkt.

DSC_0983-670x1007

 

Strö lite kokoschips över så blir det ännu smaskigare och det ser läckert ut. 

Men vad äter man då om man inte vill stoppa i sig mackor? Det är enkelt och smidigt, men inte direkt nyttigt. Det vet vi vid det här laget att kroppen mår inte bra av för mycket mjöl eller vitt socker, tänk på att kroppen även kan bli försurad av den kosten. Är man försurad kan man få allvarliga sjukdomar så ha koll på ert PH värde om ni är osäkra. Varierad, näringsrik kost, frukt och grönt, mindre rött kött plus motion gör att du håller rätt PH värde och minskar risken för att bli sjuk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ni som följer min blogg vet att jag älskar smoothie. Och ni verkar vara många som gillar det, testat och blivit fast. Kul! Finns bara fördelar. Det är nyttigt, enkelt och man tar vad som finns hemma. I med bär, frukter i en mixer, sedan har du alla vitaminer och blir mätt samtidigt.

Jag tar gärna en mättande smoothie till frukost och kaffe. Står mig flera timmar. Väldigt sällan jag gör på mejeriprodukter. Kokosmjölk, mandel eller cashewmjölk är betydligt bättre tycker jag. Mättar längre också.

Jordgubbssmoothie med kokos och mynta, exotisk, hallon, blåbär, vanilj, grönkål mm mm. Ni hittar alla smoothie HÄR. 

IMG_9371-670x893

Ska jag träna eller har tränat tar jag även i proteinpulver.

DSC_0018-670x1007

DSC_1281-670x1030

Eller…

Kvarg med nötter, bär och lite honung är också supergott till frukost eller mellanmål.

IMG_8749-670x670

Ibland turkisk yoghurt.

Made with Repix (http://repix.it)

Kan även äta fröknäcke med lite gott till.

20140514-115332

Mamma har ett gott recept, HÄR. 

Gillar ni avocado? Jag älskar det! Bra fett för kroppen också. Igår åt vi  avocado med knaperstekt bacon, mozarella, tomat och basilika. Ringlade lite olivolja, sedan några minuter i ugnen 200grader. Testa även med parmesan istället för mozarella. Så gott! Fick även godkänt hos tjejerna.

DSC_1302

Strödde lite rostade pinjenötter på.

DSC_1310

Och i morse blev det detta: Avocado, ägg, räkor, olivolja och lite riven parmesan. Frukosten kan varieras i oändlighet även fast man inte vill ha bröd.  Allt detta funkar ju även tex som mellanmål eller på kvällen.

Lycka till!

Har tränat sent styrkepass, idag blev den ben! Hatälska benpass men älskar att vara på gymmet.

IMG_8122.JPG

Nu är det bara jag vaken här, som vanligt ;) Dags att krypa ner och i morgon är det FREDAG!

Kram och god natt

 

2015-09-10 Hälsa, Recept

  • 2015-09-09, 18:20
  • 5

Het räkgryta med vitlök, nästan lite som räkor indienne åt vi igår. Den är lite hetare, passar vid alla tillfällen och tjejerna gillar den! Jag har även ätit den till lunch idag. Mums med rester.

Vill ni göra något gott till helgen eller någon kväll kommer recept här:

DSC_06731-670x445

Het räkgryta 4 pers 

ca 1 kg räkor med skal

kokosfett/olja att steka i

Ingredienser: 

2-3 tsk curry

cayennepeppar efter smak

1/2 tsk paprikapulver

3 pressade vitlöksklyftor

1/2 purjolök

1 röd paprika

1 gul paprika

3 msk tomatpuré

skvätt soja

1/2 tsk sambal oelek el mer

3 dl grädde

1/2 dl vitt vin

1 burk créme fraiche

1 paket lättstuvad bladspenat

Gör så här:

*Fräs curryn, cayenne, vitlök, purjolök, paprikor knappt att mjukna. Jag finstrimlar allt.

*Tillsätt tomatpurén, soja, grädde och koka ihop. Rör i vin och crème fraîche. Lägg i resten av kryddorna, smaka av.

*Jag lät det småkoka lite, räkorna ska bara vändas i när det är klart.

*Värm spenaten för sig och lägg upp på ett fat, lägg grytan över. 

Tjejerna åt ris och jag tog broccoli. Den här är så god, ni måste prova!

DSC_0676-670x445

DSC_1286

Bon Apetit!

Har jobbat några timmar på salongen sedan utvecklingssamtal för Marilyn, vilken nostalgi att kliva in på ”min gamla gymnasieskola”. Hon har kommit igång på sitt program, Samhäll. Tycker det är riktigt bra att man fortfarande har kontakt med mentor, mail om det händer något trots dom börjat gymnasiet. Viktigt att ha koll. Det känns så sjukt att min yngsta redan går på gymnasiet. Fattar inte =) Men det var två stolta föräldrar som gick ut från skolan, det är så skönt och jag är tacksam över att båda tjejerna tar ansvar, kommer inte försent, vill ha bra betyg och har motivation. TACK gode gud för det. Det är många år man ska orka.

Nu ska jag laga mat, träningen är gjord idag då jag sprang uppe på berget, körde en runda och styrketräning utomhus, det är svårt att gå in nu när det är så skönt väder.

Annica kommer blogga lite senare, ni är många som tänker på henne.

Hej så länge!

 

 

 

2015-09-09 Mitt liv, Recept

  • 2015-09-08, 19:29
  • 11

Kikar in en snabbis medan jag fixar mat och grejar här hemma. Mixade precis ihop en god smoothie för det blir middag lite senare efter tjejerna kommit hem. Körde från Göteborg efter träning i fm och sedan jobbat med kunder på salongen.

Har så många blogginlägg här som står på tur så nu blir det järnet med mycket jobb i kväll. Vad kul att ni är så många som gillar produkterna i vår webbshop! I morse tvättade jag håret med det nya schampot och balsam som hör till, alltså håret blir sååååå bra! Har använt dessa förut men det är bra att byta schampo ibland. Janne är god vän med Jocke som har detta och idag har dom fått beställa massor!

(Outfitlänkar kommer i morgon)

DSC_1251

Har inte fönat eller plattat håret, bara låtit självtorkat, flätat ihop det sedan i med någon droppe olja till. (Tar både i blött och torrt) Schampo och balsam måste ni bara ha. Ska göra ett större inlägg om detta lite senare. Vill ni kika in klickar ni HÄR. 

Nu till Smoothie! Jag gör sällan på mejeriprodukter, kroppen mår bättre av kokosmjölk  men man tar vad man vill. Kan även blanda i lite proteinpulver om jag tex ska träna eller efter träning. Inget måste med nyponpulver, har ni inte det kör ändå. Men det är bra för tex lederna.

Våga er på smoothie, det är världens bästa mellanmål, frukost eller kvällsmål. Kokosoljan smörjer kroppen inifrån, mättar också. Fett bränner fett…

Hallon och Blåbärssmoothie med kokos! 

1 dl frysta blåbär

1 dl frysta hallon

1 dl kokosmjölk  (Köper oftast kung markattas)

0,5 dl vatten

0,5 dl osötad äppelmust

1 msk kokosolja

1 msk kokosflingor

1 tsk honung

1 tsk nyponpulver

Mixa ihop allt och njut!

DSC_1281

Tror ni är en del som gör smoothie, vill ni dela med er av några tips får ni gärna skriva det här så fler kan ta del! Skulle vara kul att se om ni har något frestande ;)

Kram

  • 2015-09-05, 16:32
  • 5

Fläskfilegryta med champinjoner, dijonsenap och grädde. Den är så galet god så jag måste göra den om och om igen. Det är väldigt roligt när ni bloggläsare kommer fram och nämner ofta den här grytan.

I bland serverar jag grönsaker till, ibland sötpotatis eller varför inte hasselbackspotatis en lördagkväll?

Här kommer receptet för er som inte testat.

DSC_0524

Fläskfilégryta 4 pers

ca 7oo g fläskfile

2 tsk dijonsenap

1 paprika

1 vitlök

1 chalottenlök

1 msk tomatpure

Färska champinjoner

1msk kalvfond, eller efter smak.

Lite honung

3dl Grädde

1 dl creme fraiche

salt peppar

Lite cayenpeppar

Gör så här: 

Stek köttet i mindre skivor, krydda. Fräs lök med vitlök, paprika. Stek champinjonerna för sig-  lägg i allt i grytan. Tillsätt resten- låt koka ihop, sänk plattan och koka under i ca 10 minuter.

Man kan servera med vad som helst, sötpotatis är också gott och nyttigt. Det enkla kan vara det godaste, den här grytan är enkel men vansinnigt god.

DSC_0519-670x445

Bon Apetit!

2015-09-05 Recept

  • 2015-09-04, 13:57
  • 5

Gratinerade havskräftor med örtsmör kan vara det godaste jag vet. Kanske passar till fredagsmyset? Recept lite längre ner.

DSC_0844

Igår hade vi en mysig middag hemma med Magnus och Mats som är i Skövde några dagar. Så kul att sitta ner och hinna prata och ingen utav oss hade någon tid att passa. Fick förstås se vackra bilder från Charlotte Perellis bröllop som säkert ingen missat. Herre min skapare vad fint allt var! Magnus och Mats berättade om hur trevliga dagar dom hade nere i Paris, fler bilder från bröllopet hittar ni på Magnus blogg HÄR. 

DSC_0829

Alltid lika kul att fixa och duka när vänner kommer hem. Tjejerna var också med men ville sitta vid TVn.

DSC_0837

DSC_0845

Gjorde en västerbotten paj på mandelmjöl, recept HÄR.  Tog bort lök och kantareller så den blev mer neutral.

Köpte havskräftor som jag klöv på mitten, det här receptet är med i en kokbok min mamma fick när hon fyllde 30. =) Så roligt att läsa grattishälsningen i boken från oss, jag var 11 och systrar 9.

Havsgratinerade kräftor med örtsmör

Kräftrorna klyfs och grillas hastigt med ett gott aromsmör. Beräkna 2-3 havskräftor per person till förrätt.

Örtsmör:

200g smör

4 pressade vitlöksklyftor

1-2 msk ljus fransk senap

2 krm cayennepeppar

2 tsk dragon

1 tsk italiensk salladskrydda

4 msk finhackad persilja

Salt och peppar

Rör ihop örtsmöret i god tid. Klyv, klipp itu havskräftorna på längden. Lägg kräftorna tätt i en ungspanna med folie i botten. Klicka över örtsmöret och grilla eller gratinera hastigt i het ugn. (Några minuter till smöret smält)

DSC_0851

JT00

(Foto från Mats som alltid tar fina bilder) Linne och pleasejeans från Blueco.se 

I bland har jag det som förrätt eller också ihop med lite annat gott. Vi åt västerbottenpaj, lite ostar och färska räkor med het aioli till. Gott med iskall rosé eller bubbel till kräftor.

DSC_0830

DSC_0856

Tusen tack för den fina buketten, dom vet att jag älskar vitt och grönt. En trevlig ask med utvalda praliner som vi också tog till kaffet.

IMG_7375.PNG

Snodde denna från Magnus instagram. ;)

IMG_7359.JPG

Söta va?

Nu ska jag sätta fart, har jobbat och ska röja här lite före gymmet. I kväll ska vi ett gäng till Husaren där Magnus spelar. Allsångskväll!

Ha en mysig fredag så länge!

Kram

 

 

 

2015-09-04 Mitt liv, Recept

  • 2015-09-03, 13:01
  • 10

Smoothie med mango, jordgubbar, mynta och kokosmjölk blev det idag efter träningen. Slurp! Körde armar och mage på gymmet i 30 minuter sedan 2o min snabb förbränning ute i solen. Jag varierar alltid. Hårda styrkepass, cardio, korta styrkapass med intensiv carido efter. Intervaller,längre cardio, pw. Variation är viktigt tycker jag. Händer det något? Ser du resultat? Då är du på rätt väg. Ta hjälp på gymmet eller anlita en PT. Det kommer hjälpa dig så mycket att hitta just din väg att gå.

IMG_7289.JPG

Vad äter man efter träning? Jag försöker alltid äta inom en timma. Ju tuffare, hårdare träning desto snabbare återhämtning. Har jag gått en PW är det förstås skillnad på ett högintensivt GRIT pass eller tuffa intervaller. Ni ska inte låsa fast er vid en sak.

Allt beror på hur du tränat, sedan är återhämtning alltid viktigt. Men jag vet också många som också äter för mycket bara för dom tränat. Äter kanske mer än vad dom gör av med. Tänk på vad kroppen behöver i näring. Vi behöver näring och energi för att kroppen inte ska brytas ner.

I bland kan jag ha ett äpple med mig, ett ägg om jag inte ska äta mat direkt. Allt handlar om också vilken tid. Kör jag hårt pass mitt på dagen äter jag  ordentligt med frukost flera timmar före. Sedan lunch efter. Kör jag på kvällen, har jag byggt upp med bra energi under dagen, kanske en lättare middag eller matigt mellanmål efter om det är sent. Helst vill jag anpassa träningen till att det blir middag efteråt. Men ibland blir det ju inte det, då får man hitta andra nyttiga och goda alternativ och mat efter.

DSC_1239

Därför tar jag ofta smoothie, kanske frukt eller mat med C-vitamin. Jag blev alltid sjuk när jag tränade förut. Det blir jag inte längre, kroppen har vant sig och man lär sig hela tiden under tiden vad just du mår bra av och hur din kropp fungerar. Man får trixa och ta del av andras tips och pröva sig fram. Jag har även svårt att äta direkt om jag kört skiten ur kroppen. Mår nästan illa, men efter en stund funkar det och då vill kroppen ha mat!

IMG_7296.JPG

För mig fungerar det perfekt att även ta en snabb runda efter dagens träning. Det ger resultat. Efter ett hårt Tabatapass eller ett CrossFit, cirkelspass gör jag inte det. Ni får testa er fram :)

Jordgubbssmoothie 

1 dl mango

1 dl jordgubbar

1 dl kokosmjölk

1 dl vatten eller annat vätska

Lite vaniljpulver utan socker

1/2 tsk nyponpulver

1 msk flytande kokosolja

8 myntablad

Mixa ihop allt och häll i ett högt glas. Servera direkt.

DSC_1241

Nyttig energibomb som även mättar. Vad äter ni efter ni tränat?

2015-09-03 Hälsa, Recept

  • 2015-09-01, 11:05
  • 9

Vad äter ni idag? Caesarsallad tröttnar jag aldrig på. Egengjord Caesardressing, åh det är så gott! Lagrad parmesan, knaperstekt bacon.

DSC_0721-670x445

Caesarsallad

Marinera kycklingen i några timmar. Olja, vitlök, soja, cayenne, honung, lime, salt och peppar. Eller om man vill ta en annan marinad. Denna är min favorit.

Stek på hög värme, sedan 10 min i ugn 200 grader.

Skär upp kycklingen, lägg den på en bädd av romansallad, tomater, rödlök och strö över lagrad parmesan.

Strö knaperstekt bacon på salladen. Jag hoppar krutongerna

DSC_0716-670x445

Caesardressing 

2 dl olja

1 msk vitvinsvinäger

skvätt tabasco

1 stor pressad vitlök

2 äggulor

1 tsk dijonsenap

Några droppar citron

2 sardeller

1 dl riven parmesanost

Rör ihop allt utom oljan, kör med stavmixer så allt mixas och häll oljan sakta under tiden.

DSC_1201

Min lunch även idag. =) Nu blir det ett pass på gymmet, ben och rumpa! Sedan jobb på salongen. Hoppas ni har en fin dag!

Bon Apetit

  • 2015-08-28, 15:36
  • 5

Riktigt god blåbärspaj lchf med crunch kanske lockar till helgmyset? Jag gjorde på mandelmjöl och nötter, ni måste testa. Är galen i kokos så det har jag i det mesta :)

DSC_1049

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg blåbär i en pajform så mycket du vill ha

Crunch: 

50 gram smör

1,5 dl mandelmjöl

1/2 dl kokosflingor

1 ägg

1 msk kokosmjöl

Lite vaniljpulver

Valfri sötning

Nötter: Hackade hasselnötter, mandlar och pecannötter  Jag tog inga mått här, det märker ni hur mycket ni vill ha.

DSC_1015

Koka ihop i en gryta och rör så det blir en ”massa”. Lägg det sedan över blåbären. Jag strödde lite stevia ihop med kokosmjöl på bären.

DSC_1030

Sätt formen mitt i ugnen ca 15-2o min på 200 grader.

DSC_1039

Tjejerna tyckte den var jättegod! Servera med lite vaniljgrädde om ni vill ha något till.

Är ledig från salongen på fredagar, då betar jag av mail, fakturor och annat som inte hinns med under veckan. Det är matfestival i Skövde i helgen, blir det inget regn går vi nog ner en sväng. Linnea min syster var här igår så vi hade lite mys med tjejerna.

I morgon kommer Janne! <3

DSC_1182 2

Det är allt lite mysigt ändå när man kan börja tända lite ljus och mysa inne. Jag gillar årstiderna!

DSC_1181

DSC_1191

Puss på er, hoppas ni gillar pajen!

Nu kom Marilyn hem, vilken lyx det är att vara hemma på fredagar. Var ute på en pw före frukost i morse, igår kväll blev det löpning och intervaller. Ska köra styrka lite senare men kör med vikterna här hemma. Magen och överkroppen ska får jobba.

 

 

 

 

  • 2015-08-25, 16:27
  • 4

Hej hopp!

Har ni det fint? Här är det fullt fart från morgon till kväll. Har mycket på salongen, en del andra uppdrag och möten så nu är det fullt fokus. Träningen pressar jag in i mellan, det är något jag alltid prioriterar för det hjälper till att orka. Så här efter semester och mer av allt det goda vill vi ju inte ligga på latsidan.  ;) Inlägget många väntar på  är förhoppningsvis klart i kväll- Missa inte ”Kom i form och behåll den”.

Mina tjejer älskar den här grytan! Jag också! Kyckling och kokosmjölk är toppen när man tränar dessutom. Vi körde en sallad, ringlade lite god olivolja och lade grytan över så det blev som en matig sallad. Strösslade lite nötkross på, tycker det är gott med lite crunch. (osaltade nötter)

DSC_0683-670x445

Strimlad kyckling i jordnötssås 4 pers 

Strimla 3 färska kycklingfilleér och stek med salt och peppar

Skär 2 paprikor gul, röd och fräs i pannan

2 hackade vitlöksklyftor

1 tsk sambal oelek

Lite lime

skvätt sojasås

ca 1/2 dl jordnötssmör

1 burk kokosmjölk   Jag kör oftast Kung markattas.

Hade lite wokgrönsaker över sedan dagen före som jag också lade i.

Låt koka ihop på medelsvag värme ca 10 min. Severa med en god sallad, eller valfria kolhydrater om man hellre vill.

IMG_6563.JPG

Batterit i kameran laddade ur precis när vi skulle äta så det fick bli från Iphone istället.

Helt underbar middag som är perfekt också som en ”sallad”.

IMG_6535.JPG

Löprunda efter jobbet igår, avslutade med saxhopp som jag lade upp en kort film på instagram. Gillar ni saxhopp? Grym träning, styrka och kondition.

Dags att fortsätta jobba, nästa kund på ingående så vi hörs snart. Missa inte Annicas inlägg här snart.

Puss och kram

 

2015-08-25 Recept

  • 2015-08-20, 18:21
  • 9

Hallo vänner! Är ni redo för en god middag? Färsk lax i ugnen med sweet chili, paprika, sparris och en het, kall sås. My god! Vi har precis ätit detta, jag dör så gott. Ni kanske känner igen receptet jag fick från min gulliga kund Kristina som ofta tipsar om recept. Nu ändrade jag det lite mot hur jag brukar göra. Tjejerna var sugna på fisk så efter jag kört Marilyn på fotbollsträning åkte jag till affären och köpte färsk lax.

Recept hittar ni HÄR

Tog bort limesåsen, kände för en kall stark sås istället.

DSC_0591-670x445

Följ receptet ovan hur man gör laxen.

Kall sås, tog lite vad vi hade hemma.

Gör så här: 

2 dl creme fraiche

2 msk majonäs

Vitlök

Chilikrydda

Cayennepeppar

Skvätt sweet chili, eller honung. 

salt och peppar

Smaka av så ni får den smaken ni vill ha. Gott när det är lite starkt!

Laxen kör jag i ugnen ca 15-20 min. Akta så den inte är för länge. Strö på lite ruccola, lägg på sparris. Jag stekte sparrisen i olja med havssalt och peppar.

DSC_1002 kopia

DSC_1012

Servera med tex pressad potatis om ni inte vill ha sallad men det är mycket grönsaker så det mättar bra. Ni måste testa detta. SÅ enkelt men galet gott.

Bon apetit! 

Dagen har gått i ett här, morgonen kunde dock börjat bättre. I bland blir man helt matt, men det tar vi en annan gång. Var nere på möte och det var desto roligare. Hoppas jag kommer kunna berätta för er vad som är på G. ;)

Missa inte Annicas inlägg strax.

Kram

 

2015-08-20 Recept , , ,