• 2018-04-11, 08:20
  • 7

God morgon! Vi ska precis gå ner och äta frukost och idag lämnar vi underbara Fort Myers och åker vidare mot vårt sista mål på resa. Fort Lauderdale! Kan nästan inte ta in så mycket vi fått vara med om, det kommer massor med tips i samlade inlägg med länkar till allt vi gjort, ni är många som ska till USA och ville ha tips, så roligt ni följer alla våra resor.

Jag har mycket kontakt med Bonnier som jobbar för fullt med allt nytt med bloggen. Facebook knappen för delningar och bloglovin kommer. De jobbar även med problemet kring kommentarer, ni är vana att kunna kommentera lätt och skriver alltid mycket så håll ut, det kommer. Men kommentarsfältet är helt öppet som vanligt så det går att skriva, men det kan vara svårt att svara på någon annans.

Gillar ni pesto? Visst är det gott, så lätt och mycket godare att göra själv. När man varit ute och rest så länge som vi gjort så kommer det blir gott att laga mat hemma igen, den här rätten måste ni testa.

 

DSC_3612

Pestofylld kyckling med rostad potatis 4 port

  • 4 fina kycklingfiler
  • Marinera kycklingen en stund innan, jag tycker denna är god. HÄR
  • Skär längs med kycklingfilén men inte ända igenom. Banka ut så den blir jämn, fördela ett tunt lager med pesto över hela filén och rulla sedan ihop den. Lägg alla rullader i en form, gratinera i ca 20 min i ugnen på 220 grader.

Rostad potatis med paprika 

  • Borsta potatisen och skär dem i halvor. Ringla lite olivolja i en form och lägg i potatishalvorna, salta och strö riktigt med paprikapulver över.
  • Gratinera i mitten av ugnen på 220 grader tills de fått färg och blir knapriga.

Pesto

  • 45 g basilikablad
  • 40 g pinjenötter
  • 120 g parmesanost
  • 30 g skalad vitlök 1
  • 1/2 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Mixa basilika, nötter, parmesan och vitlök med 2 msk olivolja. Kör mixern på låg hastighet och häll i resten av oljan långsamt. Smaka av med salt och peppar.

Kall grillsås med Creme fraice, vitlök och sweet chili. HÄR. 

DSC_3616

Jag älskar den här rätten och blev en stor succe hemma, skippa potatis och lägg på mer grönsaker om du hellre vill.

Våren och sommaren är på väg hemma, visst blir man sugen på grillat!

Nu måste jag packa ihop, om en timma kör vi cabben ner mot Miami som ska lämnas där och sedan vidare mot Fort Lauderdale.

 

2018-04-11 Recept, Resor

  • 2018-03-30, 15:00
  • 5

Glad Påsk alla fina vänner!

Just nu är vi mitt ute i karibiska havet efter en skön dag på Haiti igår. Ska visa bilder, det var så vackert och härligt. Här är klockan precis nio och vi ska snart äta frukost.

Men det är ju påsk också. Ska ni laga något gott? Vi brukar alltid ses hela familjen på påsk och äta en god påskbuffé. Jag har mycket recept här inne som passar till påsk och vill tipsa er om den mest populära laxrätten jag har skrivit om innan.

Färsk lax i ugn med sweet chili och mandel, servera med limesås och pressad potatis eller ris. Min fina kund Kristina gav mig detta recept för flera år sedan och sedan är det många som lagat den.

Den är så god och alltid uppskattad av gästerna.

Lax med limesås och pressad potatis  8 port

Hel färsk laxsida (eller bitar om du vill ha mindre)
4 msk mandelspån
3 msk sweet chili
1 tsk salt
3 paprikor, röd, grön och gul
1 paket fryst sparris
Ruccola

Gör så här: 

Lägg laxen i en form som du oljat eller smörat. Salta, peppra och pensla på sweet chilin. Strö över mandeln. Skär paprikorna i små bitar och strö över. Salta, peppra.

Ugnsbaka laxen i 225 grader ca 20 minuter.

Koka sparris med lite salt. Efter du tagit ut den lägg på sparris och ruccola på laxen.

Limesås 

2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljong
2 dl creme fraiche
2 msk mjöl
Rivet skal av 1 lime
1/2 msk pressad lime
1 tsk sweet chili
2 msk fryst dill

Gör så här:

Vispa ihop allt utom dill. Koka under omkörning och låt sjuda 10  minuter. Rör ner dill och salt. Såsen kan du ställa åt sidan och värma på när du ska servera.

Koka potatis eller ris, just pressad potatis tycker jag är festligare och passar till detta. Eller en sallad.  Smaken av chili, gott med mandelspån och fisken smälter i munnen.

Tips. Vill du hellre ha en kall sås istället för limesås som är varm är den här såsen god till.

Kall sås till chililax  4 port

3 dl creme fraiche
2 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
Nypa chilikrydda
Nypa cayennepeppar
1/2 msk sweet chili
salt och peppar

Rör ihop och låt stå kallt en stund.

 

2018-03-30 Johanna Toftby, Recept

  • 2018-03-27, 15:04
  • 24

Innehåller reklam för Royal Caribbean 

Vi är ombord på Harmony of the seas och åker med Royal Caribbean i Karibien. En drömresa! Vi klev ombord i lördags och har kryssat till havs i två hela dagar. Just nu är klockan 9 här hos oss men det står att jag skrivit det 16 pga tiden hos er.

Jag gör ett delsamarbete med Royal Caribbean och kommer skriva mer utförligt om det i nästa inlägg.

Lördagen var väldigt jobbig för jag var så fruktansvärt ledsen. Sorgen har olika faser, chock och kaos, sedan kommer gråten då man minst anar det. Men jag märker att det är lite lättare, nu börjar jag förstå vad som hänt att Annica är borta. Jag har bestämt mig för att njuta av resan och det gör jag. Hur gör man när det bara kommer över en, det är svårt att ta bort känner jag.

Men kände på söndagen att jag vet att Annica hade velat att vi njuter av vår resa och att vi måste leva vidare. Vi måste.

Idag är första stoppet vi gör på resan och har kryssat till havs i två dagar. Det är häftigt att bara vara mitt ute i karibiska havet och inte se något annat än hav.

Men nu har vi precis lagt till i St Marten! Vi ska äta frukost på rummet och vid nio går vi av. Så kul det ska bli!

Jag kommer skriva massor om båten, vad som ingår, vad man kan köpa till osv i nästa inlägg.

Frukost på rummet ingår och det är det bästa på hela resan. Vi har valt det tredje dagen i rad nu och jag njuter av att sitta på balkongen, titta ut mot horisonten och känna lugnet.

Solen är stekhett, vi smörjar oss med över 30 hela tiden, men det känns lyxigt när jag ser det fortfarande är vinter hemma. 

Här kommer några bilder från vår kryssning de första dagarna.

Så underbart att ha med mina tjejer på resan.

Här går vi ombord. Större fartyg än vad man kan föreställa sig.

Fartyget är enormt, 18 däck och det finns något för alla. Så mycket aktiviteter, tjejerna har så kul. Men vi solar mest på dagarna och tar det lugnt. Ligger inte vid barnpoolerna, det finns utrymme för alla. Det är mycket familjer, inte så små barn, ganska mycket par, så många olika nationaliteter.

En vit söt tunika som är genombruten spets, flera som frågade på instastories vart den finns och ska länka lite senare för hittade den inte på webben just nu.

Här strosar vi i ”Central Park” som jag tycker är den mysigaste platsen. Lugnt och lummigt, så fint med alla små lampor. Här ligger även flera specialrestauranger. Vi har bokat till 3 extra som vi ska gå på i veckan.

Däck 5 har ett jobbigtrack, älskar det. Här springer vi varje morgon. Har vaknat tidigt men nu börjar vi komma in mer och mer i tiden. Ligger 6 timmar efter er i Sverige nu. Jag har varit bombad varje kväll och kämpat mig fram till 23 men mycket beror nog på allt som hänt också.

Vi brukar vakna vid sju nu och det är skönt att komma igång tidigt.

De har ett enormt stort och fräscht gym. Vi gillar aktiva semestrar och tränar varje dag, mår bra av det speciellt nu. Sedan äter vi typ hela tiden så kroppen måste röra på sig. Typ äter hela dagarna, haha.

Men detta fick jag inte med Janne på, hehe. Igår körde jag högintensivt pass vid poolerna, vilken duktig instruktör. Sån energi! Härligt med bra musik och glada människor.

Genomsvett och röd som en tomat efter det passet.

Vi är oftast på aktern, där är det lugnt och det är skönt att bara stå och titta ut över havet.

Här sitter vi en del och jobbar, jag skriver på boken och Janne betar av mail men även bloggar flitigt. Läs gärna hans fina inlägg HÄR.

Balkong måste ni ha när ni kryssar. Det är jättehärligt.

Dagtid äter vi alltid på de restaurangerna som ingår, jättebra mat. Inte alls kaos, det är så stort här så det finns gott om plats till alla.

Igår blev vi inbjuda upp till Kapten och hans team, det var riktigt häftigt. Vi blev som barn allihop. Så coolt. Ska visa er mer bilder där ifrån i nästa inlägg för nu väntar de på mig.

Klockan är snart 9 är i Karibien och nu ska vi gå av vid St Marten!

 

 

 

 

 

  • 2018-03-23, 12:39
  • 13

Innehåller annonslänkar till Clarks och Ellos 

God morgon från Miami! Vi har precis vaknat, här är klockan bara knappt sex på morgonen, igår åt vi en senare middag på kvällen så vi höll oss vakna lite längre. Skönt att försöka komma in i tiden så fort som möjligt.

Vi var på stranden nästan hela dagen igår, men lunch och ett par timmar i skuggan mitt på dagen. Tänk att äntligen få känna solens värme på kroppen.

Hur är vädret hemma? Hoppas det inte kommer mer snö och våren snart är på väg.

Här kommer några bilder från andra dagen från Miami beach.

Strandklänning som är skön att bara dra på sig HÄR. Som även heter Johanna. Hehe. Jannes shorts HÄR.

Här tog vi en ”liten” eftermiddagsdrink och träffade det här sköna gänget från San Fransisco. Dessa stora drinkar ser vi på varenda bar. Allra helst med två flaskor öl i också.

Självklart testade vi en och delade på en med ingefära. Nästan som en nyttig shots men något större. Haha

På kvällen gick vi upp till Espanola, en mysig gågata med massa restauranger, vi åt på Hosteria Romana och hade en mysig kväll. Pasta är ju alltid gott.

Vit spetstunika HÄR. Rak modell med söta ärmar.

Nu ska vi ge oss ut för att äta frukost, idag blir det mer turistande. Åka buss runt Miami! Vi ska hyra bil men det gör vi när vi kommer tillbaka från kryssningen.

Kram på er

 

 

2018-03-23 Recept

  • 2018-03-13, 14:22
  • 8

Nu är jag hemma från Stockholm! Somnade inte förrän 03 inatt för jag var så speedad. Missade sömntåget och satt och jobbade istället. Men vaknade 8 och kände mig så glad för jobbet vi gjorde igår. Det är skönt att arbeta med proffs. Kommer anlita både Rickard och Linda, blev så fina bilder.

Sedan bonus för positiv energi. Jag älskar människor som är lika spralliga som jag, haha. Mer glädje och energi när man jobbar så blir resultatet bättre.

Lite middagstips kanske? Den här rätten gjorde jag och Lisa-Marie förra veckan och det blev så gott. Jag älskar skaldjur och det kan man göra så mycket med.

Jag låter de tina långsamt i kyl, då blir det godast.

Heta räkor i chili, vitlök och grönsaker 2-3 port

2 påsar 70/90 räkor med skal
1 hel chili eller chiliflakes
2-3 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
1 bunt sockerärtor
1 röd paprika
10-12 färska champinjoner
2 msk soja
1 msk sweet chili
2 msk olivolja
Pinjenötter
Salt och peppar

Gör så här:

Skär vitlöken i små bitar och kärna ur chilin. Skär chilin i småbitar och fräs på hög värme med olja i en stekpanna. Strimla grönsakerna och skär champinjonerna i bitar. Fräs svampen i torr stekpanna tills vätskan är borta. Tillsätt salt och peppar och lite smör för smakens skull. Ta upp de ur pannan.

Fräs grönsakerna med lite olivolja i en stekpanna snabbt. Jag gillar när grönsakerna är knapriga och inte för mjuka. Ha plattan på ganska hög värme. Häll i soja, sweet chili, salt och peppar och pinjenötter.

Ta upp allt ur pannan.

Fräs vitlöken och chilin i 1 msk olivolja. Lägg i räkorna. Det går snabbt! Rör runt så allt blandas noga, men bara en minut. Räkorna krymper snabbt annars.

Lägg i grönsakerna och rör runt utan värmen. Lägg upp och njut. Jag älskar detta, så galet gott och fräscht.

Det är ju gott att bara ha räkorna som plock, det gör vi ibland som förrätt. Så gott!

 

 

 

 

 

  • 2018-03-10, 12:02
  • 10

Äntligen mellofinal! Dagen är här! Tänk vilken pirrig dag för alla grymma bidrag som tagit sig till final idag. Jag minns den pirriga känslan när vi var med och jobbade med Magnus bidrag för 3 år sedan. Oj oj, det är magiskt och mycket nerver för alla som tävlar. Har ni någon favorit?

Jag håller förstås på vår vän Jessica! Tycker det är ett pangsnyggt nummer. Sedan älskar jag John Lundviks vackra låt My Turn.

Så spännande det ska bli! Lisa-Marie är faktiskt på plats med sina bästa tjejkompisar i Friends arena. Så kul för dem. Tänk lite extra mycket på vår Annica att hon orkar. Jag ringde henne igår kväll och hon skulle göra allt för att ta sig upp och var så laddad! Den tjejen besitter en styrka jag beundrar.

Men ingen mello utan något gott att äta till. Vad äter ni? Jag älskar goda charkbrickor som man kan ha till!

Enkelt, mysigt och gott.

Jag har många varianter, dessa två här nedan gjorde vi faktiskt till onsdagsmys i veckan när vi var hemma tillsammans. Fler tips på mina charkbrickor HÄR. 

Jag älskar olika slags ostar, sedan gott med parmesanchips och olika kex till. Parmesanchips är busnenkelt. Riv god parmesan och lägg i små högar på en plåt. Kör dem i ugnen tills de smält, inte bränna dem. Det tar några minuter, de ska inte bli för mörka. Lägg tex en klick crem fraiche eller ost, jag tog en mjuk kantarellost som passade till. Sedan en bit lufttorkad bresaola! (Lufttorkad nötlår, italienskt) Så gott!

Jag älskar äta med ögat, har man gäster är det så kul att lägga upp fint. Ös på med frukter, färska kryddor du kan dekorera med.

Tomaterna är körsbärstomater jag delade, sedan lade jag i en brieost och ringlade lite olivolja, örter och in i ugnen snabbt några minuter på 200 grader. Så gott.

Dessa är små getostskivor med hackade valnötter, lite honung. In i ugnen snabbt. Mumsbitar!

Jag strör ofta lite nötter över en god ost, sedan kan man också ha päron, ringa olivolja över. Galet gott.

Hoppas ni får en riktigt fin mellolördag! Så kul det ska bli. Jag är i Göteborg och vi har varit ute på en runda före frukost. Sedan slank jag in på NK och inhandlade det sista till fotograferingen vi ska göra på måndag. I morgon åker jag och Janne upp till Stockholm, han har ett jobb samtidigt där uppe så det passade så bra. Sover bättre när han är med.

Måndag morgon är det fullt ös non stop. Då är det omslagsplåtning hela dagen till min bok!

Janne ska på hockey idag men kommer upp efter, jag och Lucy åker snart mot Skövde och börjar förbereda inför kvällen. Vi ska ha hem några vänner som vi inte har träffat på länge.

Nu måste jag sätta fart. Stor kram på er, njut av en fin lördag.

2018-03-10 Recept ,

  • 2018-03-07, 08:00
  • 9

God morgon onsdag! Idag är det två veckor till vi åker till Florida, så häftigt! Vi ska strax ut och gå men vill tipsa er om ett gott fröknäcke vi ofta gör hemma.

Finns det något godare än nybakat, frasigt fröknäcke med en god skiva ost på? Har ni testat det någon gång? Gott istället för mackor och det var just fröknäcke och nötbröd som gjorde att jag fick bort alla onödiga mackor jag ofta stoppade i mig för några år sedan.

Ju mer stressad jag var ju fler mackor åt jag. Allt skulle gå fort. Midjan blev större, ju mer vitt mjöl jag åt ju mer sugen på sött blev jag.

Fröknäcke är gott att ha till charkbrickan, doftar ljuvligt när du bakat dem. Köpeknäcke innehåller ofta onödiga ingredienser så baka hellre själv, detta recept brukar mamma göra och jag har även i lite ingefära.

Gott med lite sting!

DSC_0092

Här kommer mammas recept på jättegott fröknäcke, enkelt och bara röra ihop allt. Så gott med ingefära i, bra i förkylningstider och god smak.

Man kan även ta i lite dill, lök om man vill ha tex till middag eller charkbrickan. Eller som små snacks.

Recept 2 plåtar fröknäcke med ingefära  

2 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl hela linfrön  (håller ihop degen)
2msk chiafrön
2 msk mandelmjöl
2 msk fiberhusk
4 dl kokande vatten
1,5 tsk riven färsk ingefära
Nypa salt

Man kan skippa fiberhusk och mandelmjöl och ta ett ägg om man hellre vill. Det håller ihop bra!

Vallmofrön och havssalt, strö över innan ugnen.

Varmluft ca 60 min 160 grader

Gör så här: 

Sätt ugnen på 160 grader. Varmluft. Något högre vid vanligt.

Rör ihop allt, tillsatt vattnet och rör till en smet så ingefäran rörs om med allt. Lägg bakplåtspapper på en plåt, kavla ut degen med ett bakpåtspapper eller plastfilm över så går det lättare.

Platta ihop den så den håller ihop. Jag gillar när knäcket blir riktigt tunt och frasigt. Akta bara så det inte blir för tunt för då går det sönder.

DSC_0060

Strö sist på lite havssalt och vallmo över innan du kör in det i ugnen.

DSC_0086

Efter ca 60 min klart. Känn om den går att bryta eller om det blir böjt, låt den stå ett tag till.

DSC_0102

DSC_0096

De är riktigt goda när de är lite varma fortfarande… smaken av ingefära…

DSC_0104

Nu ska jag och Janne ge oss ut på en runda före frukost. Röra på mig varje dag är livsviktigt. 30 om dagen är min bok jag håller på och skriver och min ledstjärna sedan läkaren skrev ut recept på 30 minuter motion om dagen. Nu går jag över en en timma och mår så bra av det. Det är som ett gift, ju mer du går desto mer belöning får din hjärna. Bra mot ångest och nedstämdhet.

Dela upp det om ni inte klarar mer. Jag kunde inte ens gå 10 minuter när jag var som sämst. Jag lovar det kommer hjälpa er både psykiskt och fysiskt.

Ha en riktigt fin start på onsdag!

  • 2018-03-05, 10:45
  • 7

Måndag och ny vecka, hoppas ni haft en fin helg. Nu är det fokus på bokskrivandet och riktigt mycket jobb. Fortfarande i bubblan att jag ska ge ut en bok, så glad och tacksam för alla hejarop här inne! Ni är bäst.

Blev sugen på fisk, försöker äta fisk minst ett par gånger i veckan, gärna oftare. Gott och nyttigt.

Här kommer ett enkelt recept men fräscha och goda smaker. Marinera gärna laxen så blir den ännu godare, jag har mycket ingefära och sweet chili.

Marinerad Lax med yoghurt och lime 4 portioner

4 laxbitar, gärna färsk.

Marinad:
1 dl olja
skvätt soja
1 msk Sweet chili
1 msk färsk riven ingefära
1 pressad lim plus rivet skal
salt och peppar
Lite chilikrydda

Blanda ihop marinaden i en skål och lägg i laxen. Låt den stå en stund i kylen. Torka sedan av laxen, grilla i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.

Yoghurtsås:
2 dl turkisk yoghurt
1 pressad lime
1 tsk sambal oelek
salt och peppar

Rör ihop allt och låt stå kallt innan servering.

Servera med grönsaker och ris eller enbart massor av grönt. I den här enkla rätten är det marinaden som gör smakerna, det blir galet gott med ingefäran in.

DSC_0989

Gör en god sallad till, jag brukar även ha i lite pinjenötter, så gott!

Idag åt jag den så här. Fräscht!

Kram från oss, nu åker vi hem till Sverige efter magiska dagar i Alperna! Kommer mer bilder från resan i nästa inlägg.

2018-03-05 Johanna Toftby, Recept ,

  • 2018-03-03, 08:30
  • 5

God morgon från Österrike! Är överväldigad över alla grattishälsningar, stort tack! Kommer ett inlägg om detta efter receptet. Ville kika in snabbt för att tipsa om en riktigt god lördagsrätt om ni kanske funderar på vad ni ska laga för mat ikväll.

Grillad kycklingfile med världens godaste pepparsås och potatisgratäng, eller varför inte den goda potatistårtan.

Vaknade tidigt och blev vrålhungrig när jag kikade runt på recept. Den här middagen är alltid lika god.

Vill du hellre göra den goda potatistårtan jag tipsat om finns recept HÄR.

Grillad sojamarinerad kyckling med pepparsås och potatisgratäng 4 portioner

4 fina kycklingfiler
1 bunt färsk sparris
2 stora tomater

Gratäng
potatis
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grädde
skvätt mjölk
Riven ost

Marinaden till kycklingen 
1 dl soja
1/2 dl sweet chili
1 pressad vitlök
lite chilipulver
satl
peppar

Pepparsås: Se nedan

Jag brukar göra i den här ordningen: 

Lägg kycklingen i marinad, gör gratängen och gratinera den. Gör såsen. Stek kycklingen efter halva tiden av gratängen i ugnen. Lägg tomater i en form och gratinera sista 10 minuterna. Fräs sparris med olja, svartpeppar och salt i en stekpanna det allra sista.

Servera och njut!

Marinad till kycklingen: 1 dl soja, 1 dl olja, 1/2 dl sweet chili, pressad vitlök, lite chilipulver, salt och peppar. Låt kycklingen ligga i marinaden en timma i kyl.

Potatisgratäng:
Skala potatisen och skär löken i tunna skivor. Pressa vitlöken och varva med potatisen i en form. Häll på grädden och även lite mjölk. Salta och peppra mellan potatisen och löken.

Gratinera i ugnen i 225 grader ca 45 minuter. Lägg på riven ost efter halva tiden. Akta så det inte bränns, lägg på folie. Låt gärna gratängen stå en stund före servering så blir den ännu godare.

Lägg kycklingen i en form och ungstek den i 225 grader ca 20 minuter. Kör du varmluftsugn sänk graderna och perfekt att köra kycklingen samtidigt som gratängen. Eller stek den i panna men den blir så mycket godare i ugnen när du har marinerat den.

Världens godaste pepparsås  4 portioner  (Gör den i tid så kan du värma på den)

5 dl grädde
1 msk peppar (vitpeppar, svartpeppar, grönpeppar, rose, finns färdig blandning )
1 msk smör
2 msk oxfond
2 tsk dijonsenap
1 msk tomatpure
1 msk soja
2 msk rödvin
1 tsk honung
Salt och peppar

Fräs smöret med krossad peppar, tillsatt resten av ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen och sjud såsen ca 15 min så de tjocknar något, fyll på med grädde under tiden.

Smaklig spis!

Eller med potatistårtan.

  • 2018-02-27, 13:53
  • 36

Den här kycklinggratängen gjorde jag igår och alla här hemma slukade sina tallrikar, det var så gott. En snabb och smakrik gratäng med kyckling, grönsaker, sambal oelek, grädde och chilisås. Strö stark ost över och servera med valfritt tillbehör.

Så gott så jag smäller av! Vi åt med massa god sallad till, den här ska ni prova. Gott med ris eller potatis om ni vill ha tillbehör. Jag äter ibland kolhydrater om jag ska träna på kvällen, annars med grönsaker.

Recept kycklinggratäng med sambal oelek 6 portioner
4-5 kycklingfileér
1/2 purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
10-12 champinjoner
2 tsk sambal oelek
2 msk chilisås (Inte sweet chili)
1 msk soja
1 msk mango chutney
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl stark riven ost

Gör så här: 

Strimla kycklingen i mindre bitar och stek i lite olja med salt och peppar. Lägg kycklingen i en form.

Strimla purjolök och paprika, dela champinjoner i bitar och lägg alla grönsaker över kycklingen.

Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, soja, mango chutney, salta och peppra. Smaka av.

Gratinera mitten av ugnen på 200 grader i 20-25 minuter tills det fått färg.

Enkelt, för den sköter sig själv i ugnen, älskar gratänger! Perfekt om du vill äta nyttigt och undviker kolhydrater. Annars lägger du bara till vad du önskar. Till en middag på helgen skulle jag serverat ris och sallad.

Idag körde jag 7 km på bandet före frukost och nu packar jag, fixar inför alperna i morgon. Ikväll ska jag och tjejerna köra Yoga. Älskar variation och balans.