• 2010-07-15, 22:40
  • 0

Det är verkligen så härligt med förändringar! Att förvandla ett skadat hår på några timmar till ett helt nytt hår och en glad kund är bland det bästa i mitt yrke.

En kund idag som hade utväxt ( mörk) och ljusa längder runt kronpartiet, porösa….. längderna i olika blonda nyanser ( hemmablekt) Vad göra…kunden ville ha förändring!  Hon ville gärna bli mer mörk än ljus. ( bra!)

Vi bestämde att ljusa upp utväxten två steg, plocka upp ljusa slingor på längderna (som hon redan hade innan…) lägga blekn folieslingor i utväxt….  ..för att de sista lägga en ljusbrun lite “nötig” skonsam toning  på resten av längderna.

Innan gjorde jag förbehandling på håret eftersom det var slitet och då kan det “addera”, det suger åt sig smack- och blir  helt matt och för mörkt.. dessutom sitter inte färgen speciellt länge om man smackar på en toning på skadat hår. utan att förbehandla.

Joicos K-Pak är magiska. ( innehåller bla proteiner) Självklart måste frisören göra den bedömningen om det går att behandla överhuvudtaget, annars måste kunden köpa med sig produkter för att efter ca 6-8 veckor komma tillbaka. I det här fallet var håret ändå i så pass ok skick att jag kunde göra en behandling.

Resultatet blev SÅ BRA! Lite mörkare, inget blondt intryck men ändå bevarade jag lite slingor runt om för att göra nyansen lite roligare med lite mer “liv” och lyster.  Kunder som varit blonda behöver vänja sig succesivt när man bill bli mörkare, då passar slingor perfekt.  Nu slipper hon även den grymma skarven, utväxten så snabbt som den blonda färgen annars gör om man är så pass mörk. Plus att kunden fick så mycket mer färg mot ansiktet.

Före….

Visst blev det fint!  (min kamera dog… :-( hann endast ta en bild, hade så gärna velat visat er framifrån)

2010-07-15 Mitt liv, Mode / Skönhet ,

Kommentarer

Caroline 10 år sen

hej hej ville först säga att jag älskar din blogg. så fint håret blev och klippningen ser så fin ut önskar att ja hade kunnat hitta en bra frisör för mitt hår är helt rackt och platt haha=) ha en trevlig semester kraam Caroline från skåne

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

TACK!!!!

Härligt med skåne… :)

Kram Johanna

Annie 10 år sen

Vill första bara säga att jag älskar din blogg ! Jag tycker också resultatet ser lite grått ut men tror det är ljuset. men det blev himla fint om man jämför med hur det så ut innan : ) måste vara härligt att få göra folk fina ! Och se förbättringar ! Önskat jag bodde i skövde så jag kunde överlåta mitt “barr” åt dig : ) Ha en trevlig semester Kram

Annsofi 10 år sen

Morrn,
Läser din blogg varje dag, tacksam över den ständiga uppdateringen! Visst är det väl konstigt ändå, att jag kan sitta uppe i Hälsingland och följa din vardag. Du gör ett Jättejobb med uppdateringar och foton på allt och det är roligt att följa din vardag och kanske ännu hellre ditt arbete!
Kram Annsofi

Svar på kommentaren:
Johanna Toftby 10 år sen

Hej!!

Tack snälla, vad glad jag blir :-)

Ja visst är det allt konstigt…. teknikens under :) Men det är väldigt roligt!!

Hoppas du får en skön fredag!

Kram johanna

Christine 10 år sen

Jättefint ! Gillar inte det superblonda med mörka hårrötter, hemskt.

Johanna Toftby 10 år sen

Att underhåret hade en annan färg berodde på att när man bleker själv blir det sällan en jämn färg. Det är det som är kruxet när sedan kunden kommer till salongen… det bästa är- blek inte hemma!!
..för att vi sedan ska kunna få ett så jämn resultat som möjligt.

MEN- detta blev hur bra som helst. magic hands ;-) Ha ha.
Och ja, blixten gör inga färger rättvist, det är mer varmt än kallt, i verkligheten. :)

Ha en bra dag!!

Johanna

Sandra 10 år sen

Ja, det var ju verkligen inget fint hår hon kom med. Ser väldigt tunt och sprött ut och märkligt att underhåret är en annan färg. Konstigt hur vissa förstör sina hår.
Personligen tycker jag resultatet blev lite för grått, ser lite “kallt” ut. Eller kanske är det ljuset som reflekterar? Men det viktigaste är ju att kunden var nöjd!

Skriv en ny kommentarSvara på kommentaren

* Obligatorisk

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Relaterade inlägg

Innehåller annonslänk till Ellos  Vad gör ni idag? Här i Göteborg är det riktigt busväder och vi ska äta lite sen frukost och gå till gymet strax. Vill tipsa er om att…

Tusen tack för alla era stöttande kommentarer efter rättegången igår. Idag har jag inte varit pigg kan jag säga. Jag har känt mig som i ett töcken. Totalt slut. Men också en…